Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Miliony tabletů s Androidem, ale žádný DVB-T HD tuner pro Android?

stani (1647)|28.8.2014 13:47
Původně otázka měla znít: existuje nějaký dobrý DVB-T HD tuner pro Android?

Ale raději se zeptám jinak: existuje vůbec nějaký DVB-T HD tuner pro Android?
RoPo (6061)|28.8.2014 14:03
Další podstatná otázka je:

Jak jej chceš připojovat?
- po síti (tuner zapojíš do ethernetu a na zařízení spustíš klienta)
- k nějaké verzi USB konektoru (zařízením je telefon, tablet, nebo nějaké PC s androidem)
vivid.sk (11472)|28.8.2014 14:17
[QUOTE=stani;495158]existuje vůbec nějaký DVB-T HD tuner pro Android? [/QUOTE]
Preco by neexistoval, zadaj do google, najdes plno vysledkov:

napriklad jeden z prvych:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

---------- Doplněno v 14:17 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:14 ----------

Pripadne dalsie:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
stani (1647)|28.8.2014 14:19
Ach ano, na to jsem nepomyslel, bral jsem automaticky, že tablet je především mobilní zařízení, takže pokud budu někde v místnosti kde se dá "tuner zapojit do ethernetu", tak ho tam zapojovat nebudu, ale raději si pustím rovnou TV :-D , popř. si pustím TV na PC.

Takže ještě doplnění k původní otázce: USB tuner...
RoPo (6061)|28.8.2014 14:22
U USB tuneru s požadavkem HD budeš mít problém s mobilní (prutovou) anténou. Citlivost špatná a velmi náchylná na polohu.
U HD je nutné mít mnohem lepší příjmové podmínky než u standardního DVB-T.

Já mám HD DVB-T tuner (s připojením na vlastní anténní rozvod s naténou na střeše) na ethernetu a ten mám dostupný na tabletu i PC, když nechci pouštět TV nebo jsem mimo TV, ale v dosahu své wifi nebo ethernetu pro PC. Ale umí iOS a Win. Podporu klienta na Androidu slibovali a zatím nic...
Osobně DVB-T "jinak venku" nepotřebuji.

Vivid.sk ti něco nastínil, ale netuším jestli vůbec umějí MPEG4 DVB-T.
stani (1647)|28.8.2014 14:23
[QUOTE=vivid.sk;495162]Preco by neexistoval, zadaj do google, najdes plno vysledkov: napriklad jeden z prvych[/QUOTE]

Pane (nesmírně) chytrý, to je (jsou) DVB-T HD tunery jak poptávám v úvodním příspěvku ano jen obyčejné DVB-T tunery? Poučte mě prosím.
Aneb, co takhle namísto rychlých výkřiků do tmy, použít hlavu?
stani (1647)|28.8.2014 14:29
[QUOTE=RoPo;495165]U USB tuneru s požadavkem HD budeš mít problém s mobilní (prutovou) anténou. [/QUOTE]

Bohužel také (opět) mimo. Jeden takový tuner vlastním, a "světedivse", HD programy jedou krásně i na přiloženou anténku. Je ale samozřejmé, že ty HD programy nepojedou vždy a všude, ale tam kde ano, pak je využití samozřejmě přínosem - neporovnatelně lepší obraz. ;)
RoPo (6061)|28.8.2014 14:37
[QUOTE=stani;495167]HD programy jedou krásně i na přiloženou anténku. [/QUOTE]

Tak to si asi protiřečíš a jasně jsem psal, že HD je velmi citlivé na používanou prutovou anténu. Sice jsi to zjistil, ale... ;)

Zde jsi psal:
[QUOTE=stani;482499] zachytil všechny programy i ty v HD - ty se sice silně kousaly[/QUOTE]

Pak ale:
[QUOTE=stani;482499] Editace: tak jsem to právě vyzkoušel i doma, a ve 4. patře (Č. Budějovice) jedou na tu přiloženou anténku i HD programy. [/QUOTE]

Z toho důvodu píši o ethernetu (+wifi), protože z tohoto tvého textu usuzuji, že sice chceš být mobilní, ale snad jen doma.
Protože opět napíši: HD je velmi citlivé na příjem a ne všude jej chytneš bez výpadků. Proto smysl HD + mobilní momentálně postrádá při aktuálním pokrytí větší smysl.

Když se chceš však dohadovat dál, tak pokračuj v žabomyší válce. HD pokrytí tím nezměníš. :rolleyes:
stani (1647)|28.8.2014 14:44
No, nemá cenu se o tom hnidopišsky dohadovat a rozebírat každý detail (každému musí být jasné, že v daném místě v PHA se HD programy kousaly, a v daném místě v ČB šly bez problémů, jiný má na podobných místech jiné výsledky), atd.

Ber to prostě tak, že jsem (a se mnou asi i tisíce (nebo víc? :-E) asi "nějaký divný" a prostě se zajímám o DVB-T HD USB tuner pro Android, a již dopředu jsem smířen s tím, že HD programy nemusí vždy a všude fungovat (tak jako u všech DVB-T HD USB tunerů). :-)

Možná, že je tato "úchylka" pro tebe nepochopitelná, ale to už se nedá hochu nic dělat, smiř se prostě s tím, že i "tací" se najdou. :-E
RoPo (6061)|28.8.2014 14:52
Tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jeden máš. Snad už i budeš hledat sám. Případně i kvůli dalším tisícům [QUOTE=stani;495171](a se mnou asi i tisíce (nebo víc? ) asi "nějaký divný"[/QUOTE] se poděl o to, co jsi našel sám. :D
stani (1647)|28.8.2014 15:03
Prosím tímto admina, aby to tu, mimo úvodního příspěvku, promázl vše, je třeba začít opět od začátku. :rolleyes:
vivid.sk (11472)|28.8.2014 15:07
[QUOTE=stani;495166]Poučte mě prosím.[/QUOTE]
A aky je rozdiel medzi DVB-T tunerom a tvojim DVB-T HD tunerom? Snad sa nejedna stale o to iste DVB-T pasmo? O samotne dekodovanie streamu sa stara externy player. Ziadne DVB-T HD neexistuje, ak uz potom: DVB-T tuner s podporou MPEG4/AVC*.


* v specifikacii by malo byt uvedene ake rozlisenie je podporovane, ci len 576i SD, alebo az do 720p/1080i. Pri tom poslednom treba lepsie zelezo, koli odstraneniu prekladania.
** Ano, v prvej odpovedi na otazku som prehliadol dotaz na "HD".
RoPo (6061)|28.8.2014 15:11
[QUOTE=stani;495173]Prosím tímto admina, aby to tu, mimo úvodního příspěvku, promázl vše, je třeba začít opět od začátku. :rolleyes:[/QUOTE]

Není co promazávat. Každý příspěvek je věcný a pokud jsi se špatně v 1. příspěvku vyjádřil (nikdo není neomylný), další příspěvky (a k tomu diskuze je) byly jen k upřesnění odpovědi na tvůj 1. neúplně definovaný požadavek.
vivid.sk (11472)|28.8.2014 15:50
stani (1647)|28.8.2014 15:59
Tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jsem našel něco, co by mohlo odpovídat i na "původně myšlenou" otázku, ale je to pálka... :-(
stani (1647)|28.8.2014 16:04
[QUOTE=vivid.sk;495178]DVB-T / DVB-T2 tuner:
http://www.geniatech.com/pa/pt360.asp[/QUOTE]

Jo, to také vypadá zajímavě, tady jsem to našel za docela rozumnou cenu. Otázka je zda to ale umí naše HD programy v DVB-T?...
RoPo (6061)|28.8.2014 16:21
Kolik jsi si představoval, že bude stát? Cena za takovýto tuner 1000-2000,- Kč je adekvátní. Zkus nějaký china-server např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
vivid.sk (11472)|28.8.2014 16:23
[QUOTE=stani;495179]Tak tady jsem našel něco[/QUOTE]
Aby to nebolo rovnake, ako vyssie menovane produkty (Technaxx S10 a pod...). Sice na napieri podpora MPEG2/MPEG4/AVC, ale realne len SD. Aj ked mi nieje celkom jasne, preco by to nemalo ist na slusnom zeleze v HD, ked standard je ten isty, rozdiel je len v rozliseni.

Ale vyrobca priamo pise:

Wo funktioniert TechniStick T1?
TechniStick T1 funktioniert in Australien, Belgien, Deutschland, Frankreich, Großbritannien, Italien, Japan, Österreich, Polen, Spanien, in der Schweiz sowie in allen Ländern, in denen SD MPEG-2 oder MPEG-4/H.264 Video übertragen wird. HD-Kanäle, verschlüsselte Programme und/oder DVB-T2 Übertragungen werden nicht unterstützt.

Cize:
HD kanály, kódované kanály a / alebo vysielanie v DVB-T2 nie sú podporované.
RoPo (6061)|28.8.2014 16:27
Bych řekl, že ani ten PadTV MPEG4 v DVB-T neumí (nemyslím tím DVB-T2). Dle popisu umí jen v MPEG4 provádět záznam z DVB-T.

Takže dle popisu u nás dostupný by měl umět MPEG4 v DVB-T [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], který jsem uvedl jako první použitelný. Navíc jej lze při nespokojenosti bez problémů vrátit.
stani (1647)|28.8.2014 16:34
[QUOTE=RoPo;495182]Kolik jsi si představoval, že bude stát? Cena za takovýto tuner 1000-2000,- Kč je adekvátní. Zkus nějaký china-server např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/QUOTE]
No cena do tisícovky je ještě akceptovatelná (když třeba, dle mě nejlepší, pro Win stojí od 660 Kč).
Ale přes osmnáct stovek, to už je dost... :mad:

Jinak dáváš odkaz, na co jsem dával odkaz už já, a ještě k tomu o trošku levnější.
RoPo (6061)|28.8.2014 16:40
[QUOTE=stani;495185]Jinak dáváš odkaz, na co jsem dával odkaz už já, a ještě k tomu o trošku levnější. [/QUOTE]

Vím, všiml jsem si později, že jsi už stejný našel.

Zkusil bych ten z Datartu. Cena je vyšší, protože je slabá konkurence pro tyto modely - pro Android, navíc chceš dekódování i v MPEG4.
vivid.sk (11472)|28.8.2014 16:43
[QUOTE=RoPo;495184]že ani ten PadTV MPEG4 v DVB-T neumí[/QUOTE]
Mozno bude uvedene tu (vyzera to na obsiahlu recenziu, nepozeral som pre kratkost casu)

stani (1647)|28.8.2014 16:44
[QUOTE=RoPo;495187]Zkusil bych ten z Datartu. Cena je vyšší, protože je slabá konkurence pro tyto modely - pro Android, navíc chceš dekódování i v MPEG4.[/QUOTE]

Mám (silné) obavy, že to bude stejné jak u toho TechniStick nebo PadTV.
Že by si takového "unikátu" doposud ještě nikdo (masivněji) nevšiml? :p
RoPo (6061)|28.8.2014 17:03
[QUOTE=stani;495190]Mám (silné) obavy, že to bude stejné jak u toho TechniStick nebo PadTV.[/QUOTE]

Obavy byť i silné jsou bez vyzkoušení k ničemu. Mě se zdá momentálně ten tuner z Datartu jako nejjistější volba pro zkoušku.
Vyzkoušel bych jej, kdybych DVB-T s MPEG4 dekódováním pro Android potřeboval. Vrátit lze bez problémů vždy.
stani (1647)|28.8.2014 18:35
Tak jsem napsal prodejcům, snad se vyjádří.
Ale snad by ty HD programy mohly jít, příspěvky [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tomu nasvědčují.
Zajímavá je i informace, že je lepší použit namísto aplikace Air TV, raději IDTV Mobile TV.
RoPo (6061)|28.8.2014 19:14
Řek bych, že DVB-T aplikací v playstoru bude více, které tento tuner budou schopny ovládat. Dostupný je od [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Pak pisni, jak jsi dopadl.
stani (1647)|29.8.2014 11:11
Dnes přišla odpověď z ab-com: bohužel Vámi uvedený tuner neumí přehrávat HD programy...

A dnes přišla (od nějaké ženské) odpověď z [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]: externí DVB-T tuner Technaxx Externí tuner DVB-T přijímač pro Android (DVB S10) přehrává i HD programy...