Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Poraďte prosím DVB-S/S2 tuner pro Skylink Irdeto

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    71

    Zdravím,
    sháníme pro otce DVB-S/S2 tuner pro Skylink Irdeto kartu, takže ideálně Skylink ready. Měl tam nějaký Technisat, který byl super rychlý, ale po přechodu na Irdeto tento bez updatu fw Irdeto neuměl a v obchodě, kde to koupil mu řekli,že to updatovat nejde a nabídli mu celý nový příjmač za 500Kč. Je to ale katastrofa, dlouhý boot po zapnutí, někdy se po stisku talčítka sám vypne, je pomalý a občas se seká, tak bychom chtěli něco lepšího. Požadavky: rychlý start, svižný HW, musí být kompletně v češtině, měl by umět automaticky přidávat nové kanály, intuitivní ovládán, podpora i DVB-S2, podpora FHD a aby měl kromě HDMI i SCART.
    Cena max. kolem 3000Kč.
    Předběžne jsem vybral tento: Homecast HS 3200 IRD
    http://shop.atoselektro.cz/-homecast...d-_d27269.html
    Co vy na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    70
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    No ak bol zvyknutý na Technisat, tak pre neho hádam najlepšia alternatíva je Technisat Technistar SIR http://www.zbozi.cz/vyrobek/technisa...tar-sir-cerny/ má nejaké mušky, ale pre bežného užívateľa, ktorý mal Technisat do teraz, paráda, nemusí sa nič nové učiť, väčšina funkcií a ovládanie bude na tom istom mieste Tá cena je trošku nad tvojich 3000,- ale veď prijímač nekupuješ každý deň. Montoval som ich niekoľko starším ľuďom, ktorí prechádzali tiež z ešte Technisatu STR-1 z dôvodu Irdeta a mpeg4 a od vtedy sa mi ani neozvali, hádam nie preto, aby už o mne nič nepočuli
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 06-08-2014 v 06:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    71

    Technisat Technistar SIR bohužel nemá komponentní výstup pro obraz v HD. Na to jsem zapoměl. Naši mají totiž starší TV LG, u které zlobí všechny HDMI porty a obraz přes ně jde jen max.asi 480p, takže jediný způsob jak tam dostat HD obraz je komponent. Ale ten Technisat se mi jinak líbí. Neexistuje něco jako redukce HDMI-->komponent ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,009

    To vis ze redukce/kabel existuje. Koukni napr na amazon, ebay apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    71

    Tak HDMI-->komponent konverter asi nebude cesta, když stojí 150$.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,009

    Je to levnější než uvádíš, ale něco to stojí. Např. Amazon zde nebo e-bay zde a nebo zde atd....

    U nás v zastoupení např. zde nebo zde, přehled zde atd...
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 14-08-2014 v 07:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    71

    Tak jsem pořídil ten Homecast HD3200IRD, ještě není zapojen, chci se jen zeptat ohledně komponentního připojení, s jakou kvalitou obrazu může člověk počítat třeba v porovnání s HDMI ? Je to analog, ale umí přenést HD rozlišení (předpokládám FHD). Ono je vůbec těžké, sehnat vůbec kabel, nakonec jsem našel tento:
    http://www.alza.cz/propojovaci-kabel...5-m-d79508.htm
    Ještě jsem se chtěl zeptat, při googlování jsem narazil asi na 2 příspěvky v diskuzích, že tento sat.příjmač může mít problémy s TV značky LG. Zajímalo by mě jaké problémy může mít, vždyť tv je jen zobrazovadlo a posílá se do ní jen obraz. a zvuk. signál.
    Naposledy upraveno uživatelem Premo2: 09-09-2014 v 16:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    71

    Tak jsme přijímač úspěšně rozchodili, měl bych ale 2 dotazy:
    1.) Když vypnu funkci úsporný režim, pak se příjmač spustí skoro hned, ale nenajde signál, hlásí to neznámá služba.
    2.) Jak funguje update firmware OTA ? V menu servis nelze tuto položku označit ani zvolit.
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    71

    No tak jsem přišel na to, že při vypnutí úsporneho režimu se při zapnutí příjmače rozhodí nastavení diseq pro jednotlivé družice z a,b na b,a. Stačí vejít do menu antény a stisknout tlačítko exit a vše se spustí korektně. Takže to vypadá na vadu firmware, tzn.potřeboval bych rozchodit OTA aktualizaci fw.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    71

    Tak jsem zjistil, že ver.softu je L012.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    je mi ľúto, že si si vybral prijímač, na ktorý je zrejme prach-biedna podpora, keďže zháňaš FW po všetkých fórach. Normálne ho má každý výrobca na svojom webe, môžeš ho stiahnuť a nainštalovať cez USB kľúč. OTA považujem v dnešnej dobe už trochu za archaizmus z čias keď internetové pripojenie bolo pomalé a nie každý ho mal.

    1/ keď pogugluješ nájdeš niekoľko tém kde sa píše o rôznych bugoch tohto prijímača - strata nastavení po vypnutí a pod.
    2/ keď pogugluješ k prijímaču, zistíš že homecast má svoju stránku napr. pre nemecky hovoriacich majiteľov homecast.de, kde sú FW. Avšak o IRD prijímači ani chýru ani slychu, načo by im bol. Stránka homecast.at, kde by IRD mohlo mať význam je na predaj...
    3/ českí predajcovia tohto prijímača - našiel som Allcom (tvári sa ako dovozca do ČR) a Omko podporu neposkytujú. Omko má stránku "vo výstavbe" a allcom nemá nič takého - má ale hot line.

    tak máš predsa 24 mesaicov záruku. Prečo neskúsiš zavolať svojmu predajcovi a nepýtaš od neho buď upgrade, resp. vyriešenie problému so stratou nastavení. Možno je problém medzi DO a kreslom a žiaden nový FW ani nepotrebuješ.
    Zjavne užívateľov tohto prijímača ktorí by vedeli či sa s tým dá niečo robiť je "po čertech málo". Ak máš problém s prehadzovaním A-B na B-A dá sa pri najhoršom urobiť úprava sat antény aby to "vyhovovalo" tomuto prijímaču. Je to síce ako šrabať sa za uchom nohou, ale keď inak tento prijímač potrebuješ, je to tiež cesta.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    71

    Tak na těchto stránkách odkaz na stažení firmware je, ale je tam právě verze L012, která by měla být z 05/2014.
    http://www.allcnet.cz/product_info.php?products_id=9951
    Co se týče volby, tak jsem holt hledal přiljmač s komponentním výstupem, jinak bych bral Technisat Technistar SIR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    OK, takže máš posledný dostupný FW. Nový tak skoro nemusí byť. Zavolaj na hot line tvojho predajcu alebo napr. allcomu a pýtaj od nich riešenie. Je to dôvod na vrátenie prijímača. alebo možno poznajú spôsob ako tomu prejsť cez rozum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od Premo2 Zobrazit příspěvek
    Tak na těchto stránkách odkaz na stažení firmware je, ale je tam právě verze L012, která by měla být z 05/2014.
    http://www.allcnet.cz/product_info.php?products_id=9951
    Co se týče volby, tak jsem holt hledal přiljmač s komponentním výstupem, jinak bych bral Technisat Technistar SIR.
    Měl jsi si vzít klon MASCOM MC2600,který má zákaznickou podporu vyřešenou a podobný problém se ztrátou nastavení už MASCOM dávno vyřešil.Co se týká SKYLINK READY přijímačů,já osobně bych ho zařadil na bronzovou příčku hned za oba premianty v této kategorii.
    Naposledy upraveno uživatelem tahlovej: 16-09-2014 v 08:39
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 30-03-2013, 18:49
  2. Skylink irdeto problem
    Od Peter_KE v sekci DVB-S
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 09-10-2012, 22:20
  3. Poradte prosim USB DVB-T tuner.
    Od sajmonn v sekci DVB-T
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 31-03-2012, 18:47
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2012, 15:15
  5. Druhý TV tuner poraďte prosím
    Od Upir_Spike v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2010, 17:59