Canon zprasil nabídku videokamer
Jelikož jsem poslední dobou vývoj v nabídkách nesledoval, zjistil jsem to až nyní - U Canon je vyloženě "zprasená" nabídka amatérských videokamer. Oni absolutně vyřadili z nabídky prostřední "HF M" řadu, která díky 1/3" CMOSU nabízela velmi dobrou kvalitu obrazu, přičemž PŘED DVĚMA LETY začínaly ceny kamer s tímto snímačem lehce nad 10.000 Kč. V nabídce je nyní jen "HF R" řada s aušusovým 1/4,85" a nebo pak dosti drahá "HF G", jenž není pod 20.000 Kč.
Skutečně nakopat za toto...
Skutečně nakopat za toto...
Bohužiaľ, máš pravdu, Canon stagnuje u kamier i fotoaparátov. Nič inovatívne, proste nuda. Najprogresívnejšia firma je aktuálne Sony /osobný názor/ napr. RX100 III, RX10, AX100, A77 II atd. Panasonic má GH4, FZ1000 všetko parádne
strojky. No a Sony A7s to je na video skrátka pecka.
strojky. No a Sony A7s to je na video skrátka pecka.
to ze uz nieje v ponuke rada HF M
beriem od canonu skôr ako spekulaciu
aby bola teraz kvalita este viac docenena
joeh mozem potvrdit A77 je perfektna ja mam ale bez "II"
beriem od canonu skôr ako spekulaciu
aby bola teraz kvalita este viac docenena
joeh mozem potvrdit A77 je perfektna ja mam ale bez "II"
U Soňáků také žádná sláva. Tam si v amatérské třídě také nekoupíš kameru "se vším", jako jsem ji kdysi koupil v počátcích DV.
Také si přisadím. Soňáky jsem miloval, když natrhli zádel konkurenci kamerami D8 (Panáka S-VHS NV-S88 za 35k jsem vyměnil za Sony DCR-TR8100E za cca 24k, když konkurence neměla digi kamery pod 100k).
Potom ale Soňáci nějak vyšuměli a tak jsem se vrátil k Panasonicu když začala éra CMOSů a kdy zase Panák s 50p ukázal záda nejen vždy předraženým Canonům. To tehdy Canoňáci nemohli zkousnout.
Bohužel u Panáka HDC-SD700 už asi zůstanu, pokud nevyhraju ve Sportce. Na točení vnoučat mi bohatě stačí, ale jako technokrat bych takovou 4k také "snesl" a Edius by si při střihu s ní také poradil.
Potom ale Soňáci nějak vyšuměli a tak jsem se vrátil k Panasonicu když začala éra CMOSů a kdy zase Panák s 50p ukázal záda nejen vždy předraženým Canonům. To tehdy Canoňáci nemohli zkousnout.
Bohužel u Panáka HDC-SD700 už asi zůstanu, pokud nevyhraju ve Sportce. Na točení vnoučat mi bohatě stačí, ale jako technokrat bych takovou 4k také "snesl" a Edius by si při střihu s ní také poradil.
romana51 - pokud máš SD700, skutočne nemá zmysel ísť do amatérskych vlajok od Panasonicu a Canonu /929, g30/. Markatnú zmenu by si zaznamenal v prípade upgrade na Sony AX100, to je už iné kafé.
Na kamery veliký čip, 4k záznam, trojstupňový ND filter pre máznuté pozadie v silnom svetle atd. - tak až vyhráš v tej športke, mysli na to.
Na kamery veliký čip, 4k záznam, trojstupňový ND filter pre máznuté pozadie v silnom svetle atd. - tak až vyhráš v tej športke, mysli na to.