Vegas Movie Studio 8.0
Ahoj,
jsem naprosty amater, co se editace videa tyce. Chtel jsem si vyzkouset sestrihat video z dovolene a stahnul jsem si Vegas movie Studio 8. Strih, zvuk, titulky a nejake efekty jsem zvladnul celkem v pohode, ale zadrhnul jsem se, kdyz jsem si video chtel ulozit do pc a odtud jsem ho zamyslel nahrat na YouTube. Prosim, poradte mi, co musim podniknout za kroky, aby se dilo zdarilo :) Nejlepe step by step.
Dekuju moc za napady!
jsem naprosty amater, co se editace videa tyce. Chtel jsem si vyzkouset sestrihat video z dovolene a stahnul jsem si Vegas movie Studio 8. Strih, zvuk, titulky a nejake efekty jsem zvladnul celkem v pohode, ale zadrhnul jsem se, kdyz jsem si video chtel ulozit do pc a odtud jsem ho zamyslel nahrat na YouTube. Prosim, poradte mi, co musim podniknout za kroky, aby se dilo zdarilo :) Nejlepe step by step.
Dekuju moc za napady!
super, dekuju za pomoc :D sedel jsem celej den u pc a nejak to dokazal. co bych jeste potreboval je, jak mam nastavit projekt, aby se mi nahral na youtube pres celou obrazovku nebo sirokouhle. mam davat v nastaveni ntsc nebo pal? jakou mam pote zadat sirku, vysku a framerate? video se mi nahralo a je sirokouhle, ale je jeste oriznute zleva i zprava. please help!
Klasické HD je 1920x1080 16:9 50i nebo 50p. To by jsi měl vědět, jakou máš kameru a jak je nastavena. Jinak si stáhni MediaInfo a tam se vše potřebné dovíš. http://mediaarea.net/en/MediaInfo/Download/Windows
Výstup by měl být 1080 25/50p (10000kbps), máš-li rychlý internet nebo 720 25p (5000kbps) pro pomalý.
Výstup by měl být 1080 25/50p (10000kbps), máš-li rychlý internet nebo 720 25p (5000kbps) pro pomalý.
Mediainfo jsem stahnul, v hlavní položce mi to pise: format avi, celkovy bitrate 682Kbps. V polozce video: format mpeg-4 visual, codecid: xvid, bitrate 539 Kbps, sirka 720, vyska 480, pomer stran 3:2, frame rate 29,970 fps standard: ntsc, ostatni neni asi dulezity. Mam teda asi spatne pomer stran a to ntsc. pro evropu pisou, ze ma byt pal, tak nevim. jak a kde prosim nastavim nejaky rozumny parametry, at je to na youtubu koukatelny?
Dekuju moc.
Dekuju moc.
Máš tam blbě:
NTSC
frame rate 29.97 (což je dáno právě tou normou NTSC)
formát 720x480 (bývá opět standardem pro DV NTSC)
Co máš za kameru? Napiš přesný model.
NTSC
frame rate 29.97 (což je dáno právě tou normou NTSC)
formát 720x480 (bývá opět standardem pro DV NTSC)
Co máš za kameru? Napiš přesný model.
Nemohl jsem to nikde najit, v cely prirucce to neni az jsem vyhrabal krabici ze sklepa a tam je vedle kodu PAL.
Vždyť to máš jednu z těch lepších HD kamer a točíš nějak divně. Pořádně si pročti manuál a potom toč. Vždyť v základním nastavení byla určitě nastavena na FullHD.
Tam, máš vše špatně, kdyby jsi četl jejich "help", budeš vědět proč. Tento odkaz tu již máš (https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en)
nebo koukni sem
nebo koukni sem
[QUOTE=marlboro111;493564]Nemohl jsem to nikde najit, v cely prirucce to neni az jsem vyhrabal krabici ze sklepa a tam je vedle kodu PAL.[/QUOTE]
Pak děláš velkou nesmyslnou chybu, že původní materiál ve FullHD a PALu předěláváš do NTSC...
Nastav správně parametry projektu pro FullHD PAL, dle surového videa z kamery a výstup projektu nastav dle potřeb YT.
Pak děláš velkou nesmyslnou chybu, že původní materiál ve FullHD a PALu předěláváš do NTSC...
Nastav správně parametry projektu pro FullHD PAL, dle surového videa z kamery a výstup projektu nastav dle potřeb YT.