Tazatel: Monika
Znění dotazu: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat z jaké vzdálenosti je vhodné dívat se na televizi o úhlopříčce 106 cm. Přemýšlím o koupi TV LG42LA620S, ale mám na to pouze necelých 2,5 m. Nebude moc velká?? Jaké televize máte doma a z jaké vzdálenosti se na ně díváte? Budu ráda za všechny příspěvky. Předem děkuji.
Znění dotazu: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat z jaké vzdálenosti je vhodné dívat se na televizi o úhlopříčce 106 cm. Přemýšlím o koupi TV LG42LA620S, ale mám na to pouze necelých 2,5 m. Nebude moc velká?? Jaké televize máte doma a z jaké vzdálenosti se na ně díváte? Budu ráda za všechny příspěvky. Předem děkuji.
A na ty programy co nebudou v HD (nova, prima, fanda, atd...) se bude dát dívat?? Nebo jak tohle řešit? Budu ráda za všechny rady.
Aha, takže ty asi nepatříš mezi sledovatele běžných programů :-( Nikdo jiný neporadí? Četla jsem, že to řešilo více lidí.
Podle mého názoru je 2,5m ideální sledovací vzdálenost pro TV s úhlopříčkou 106cm. I na TV Nova, Fanda apod. 8-)
PS : sledovací vzdálenost každý snáší jinak, pro někoho by ta TV byla na 2,5m malá, pro jiného velká, ale ve skutečnosti je to ideální sledovací vzdálenost.
PS : sledovací vzdálenost každý snáší jinak, pro někoho by ta TV byla na 2,5m malá, pro jiného velká, ale ve skutečnosti je to ideální sledovací vzdálenost.
Mám úhlopříčku podobnou (ale TV SHARP), a sedím od ní také něco přes 2 metry. Když jsem si ji sestavil a zapnul, tak jsem úžasem otevřel pusu, poněvadž to byla hodně velká obrazovka, na kterou jsem doposud nebyl zvyklý. Moc se líbilo, že ač v pohodě opřen v křesle, jsem nádherně viděl text, např. to, co běží dole u ČT_24. Žádné předklánění a ostření očí. No a asi po 3 - 4 měsících jsem si začal říkat, proč jsem nevzal ještě "o chlup" větší úhlopříčku.
Podotýkám, že na LCD (plazmu) se "kouká" jinak, než na CRT
Podotýkám, že na LCD (plazmu) se "kouká" jinak, než na CRT