Projekční plátno na filmy
Dobrý den,
chtěl jsem se optat, existuje nějaké projekční plátno 16:9, které je delší než všechny ostatní? Jestli třeba je v nějakém navinuto cca o metr více, tak aby mi projekční plocha sjela níže? Jde mi o to, že když přidělám 92" projekční plátno ke stropu, tak projekční plocha bude moc vysoko. Nemám totiž možnost přidělat plátno na zeď.
Děkuji za radu
chtěl jsem se optat, existuje nějaké projekční plátno 16:9, které je delší než všechny ostatní? Jestli třeba je v nějakém navinuto cca o metr více, tak aby mi projekční plocha sjela níže? Jde mi o to, že když přidělám 92" projekční plátno ke stropu, tak projekční plocha bude moc vysoko. Nemám totiž možnost přidělat plátno na zeď.
Děkuji za radu
Bývá tam cca 50-80 cm více podle velikosti plátna. Na el.plátně se nastavuje pozice výsuvu - jak nejníž se má plátno vysunout.
Přnejhorším lze tubus s plátnem pověsit na řetěz nebo ocelové lanko. Nebo lze přidělat tubus na zeď a pak můžeš tubus umístit od stropu dále podle potřeby.
Přnejhorším lze tubus s plátnem pověsit na řetěz nebo ocelové lanko. Nebo lze přidělat tubus na zeď a pak můžeš tubus umístit od stropu dále podle potřeby.
Děkuji za reakci. Vybral jsem si tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a ten má asi snad jenom 30 cm navíc, jestli to tedy chápu dobře podle specifikací. A to mi přijde, pokud bych to přidělal na strop projekční plocha moc vysoko. Máme ještě k tomu i docela nízky gauč.
platno mam a jestli chces, omerim ti to. nevim, jak mas vysoky stropy, ale kdybych sel o pul metru niz, tak platno bude snad skoro na zemi. jinak jestli muzu doporucit, tohle platno bych nekupoval. od novoty jsou ohnute oba boky jako smerem k projektoru a spodni hrana obrazu neni primka, u filmu 16:9 to ani neni znat, ale jak mas film s cernymi pruhy, tak to videt je. nedostat ho zadarmo k projektoru, jdu ho vratit
Elektrické plátno stahované elektricky se liší proti manuálně stahovanému plátnu. Vždy mám na mysli roletové plátno. Rozdíl je ve způsobu navíjení, které právě ovlivňuje rovinnou stálost hran plátna a celkové zvlnění plochy. U manuálně stahovaného plátna je problém s udržením konstatní síly navíjení a utažení rolety při navíjení v celé délce plátna. Elektrické plátno tímto netrpí nebo trpí výrazně méně než manuálně ovládané roletové plátno.