Téma: Převod VHS kazety do PC přes TV kartu
Dobrý den, potřeboval bych poradit jak převést VHS kazety do PC přes TV katu.Potřeboval bych nějaký podrobný návod jak propojit video s TV kartou a poté jak převést kazety do PC.Mám videopřehrávač Panasonic NV-HS950 a TV kartu KWorld VS-DVBT-210RF.
Předem děkuji za odpovědi.
Předem děkuji za odpovědi.
Má karta kompozitní nebo S-Video vstup?
Každopádně, záznam bude odpovídat "kvalitě" záznamového zařízení (TV karty) a použitého kodeku, který bude použit. V tomto případě nic, moc.
Každopádně, záznam bude odpovídat "kvalitě" záznamového zařízení (TV karty) a použitého kodeku, který bude použit. V tomto případě nic, moc.
karta má vstup S-Video
---------- Doplněno v 14:37 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:34 ----------
Karta má vstup S-Video
---------- Doplněno v 14:37 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:34 ----------
Karta má vstup S-Video
Tak propoj kartu a video S-Video kabelem a v SW, který máš k TV kartě nahrávej z daného vstupu, pokud to TV karta umí.
video jsem propojil kabelem S-Video zapl SW a dal TV zvolil jsem zdroj S-Video a zapnul jsem přehrávání kazety a nejde to.
Pak může být:
- špatný kabel
- špatné propojení (např. na videu je kabel v S-Video in místo v S-Video out)
- karta má odpálený S-Video vstup
- je potřeba v SW ještě něco nastavit... ale jelikož nevím, jaký SW ke kartě je, tak toto neporadím
- špatný kabel
- špatné propojení (např. na videu je kabel v S-Video in místo v S-Video out)
- karta má odpálený S-Video vstup
- je potřeba v SW ještě něco nastavit... ale jelikož nevím, jaký SW ke kartě je, tak toto neporadím
ke kartě je Hyper media center
Máš poslední verzi odtud?
Zvuk ti do karty jde (propojeno chinch konektory)?
Zvuk ti do karty jde (propojeno chinch konektory)?
Jo zvuk mi jde.
Raději si do dej převést k někomu, kdo má rozumnější vybavení (nebo firmě), ve Tvých podmínkách nebude výsledek žádný zázrak.
Já bych nebyl až takový pesimista. Misalelek má dobrý základ v tom S-VHS přehrávači s obnovou synchronizace TBC. Kvalitu jeho TV karty neznám, nicméně vlastní digitalizaci se dá pořešit i jiným způsobem, třeba starší digitální kamerou s s AV vstupem...
[QUOTE=Saxel;492461]vlastní digitalizaci se dá pořešit i jiným způsobem, třeba starší digitální kamerou s s AV vstupem... [/QUOTE]
Ono se to dá pořešit celé jinak..., ale tady je požadavek využít stávající TV kartu.
Ono se to dá pořešit celé jinak..., ale tady je požadavek využít stávající TV kartu.