Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

soundbar k TV

puschpull (921)|27.7.2014 18:45
vivid.sk [QUOTE]Tak a do mna [/QUOTE] :-)
Proč? Každý jsme nějaký, každý má nějaké preference. Nemám doma žádný snob-end, výkonový zesilovač a předzesilovač jsem si postavil sám. K tomu trošku slušné "stojanovky" XN 270 od Roberta Barletty.
Možná ještě v zimě bych zapínal zesilovač častěji, ale pokud je venku 33 a v pracovně mám 28 tak je zbytečné aby zbytečně "vysychaly kondíky" když stačí reprák v TV. :-)

Byly doby kdy jsem poslouchal hudbu mnoho hodin týdně. Byly doby kdy jsem i často koukal na TV. Poslední roky si raději sednu na zahradu a pozoruji a poslouchám ten "nejlepší obraz a nejlepší zvuk" který nám svět nabízí. Přírodu, trávu, šum listů ve větru, pohyb mraků na obloze ... K tomu si udělám kafe, nebo popíjím pivko či slivovici, jen tak si přemýšlím a to jsou nádherné chvilky. Pes leží poblíž na trávě ve stínu a také je spokojený.

Hudbu mám stále rád,poslouchám pomalu 90% času kdy sedím u PC, abych ten čas zužitkoval. Pořídil jsem dokonce dobrou zvukovku a repro od Audioengine aby ten poslech stál za to.
Ale když se třeba blíží bouřka tam vypínám zvuk a poslouchám hřmění blesků v dáli a bubnování kapek deště na střešní okno ... A tohle stojí za poslech. :-)
romankrasty (58)|31.7.2014 12:01
puschpull: Ju to máš pravdu s tou zahrádkou a pivkem. Osobně nejraději chodím na živáky. Tu atmosféru prostě doma nevykouzlím. :)
Vivid.sk No u mě je problém, že jsem centr vyhodil. Prostě ten zvuk z těch beden je lepší. :) Na AV jsem si nastavil zastup a šel z domu.
V pondělí budou na testy 2 soundbary tak pak poreferuji. Vzal jsem ještě panasonic kvůli TV.
vivid.sk (11472)|31.7.2014 21:56
[QUOTE=romankrasty;493666]No u mě je problém, že jsem centr vyhodil.[/QUOTE]
U mna je to podobne, no center ma jednu vyhodu. Mozes korigovat hlasitost centra pri multikanalovych vstupoch (relativne pohodlne). Pokial vypnem v setupe AVR center, tak o toto prichadzam, nemam moznost korigovat intenzitu downmixu centra - co je trosku skoda. Mozno ine znacky to umoznuju, ONKYO nie.
romankrasty (58)|11.9.2014 23:21
Tak s odstupem po pár týdnech soužití napíšu několik postřehů. Doma se mi sešlo pár soundbaru a to od sonny, panasonicu a LG. Byl jsme si poslechnout a vyzkoušet i vyšší a dražší modely od Philipsu (Philips HTL9100 hraje taky moc dobře) a SONY ( SONY HT-ST3). Všeobecně shrnuto to asi tak to: nemá moc valný smyl kupovat a vyhazovat peníze za soundbar pokuď máte doma již domácí kino nebo zesilovač s bedýnkami. Zbytečně vyhozené peníze.

Soundbar, který by mě vyhovoval byl zhruba od 25tisic ( YAMAHA YSP-4300 - hrálo to fakt moc dobře ale dát za soundbar 36tisíc fakt ne) a výše. Musím dát zapravdu těm co říkali nebrat.

Sony (Sony HT-CT60BT ) levnější řadu nebrat. Absolutně nesmysl. Soundbar za 19tisic od SONY (SONY HT-ST3) už hrál docela obstojně.

Teď druhá stránka věci.
U mě se na konec usadil soundbar od LG LG NB5540. Byl to takový kompromis a hlavně měl jsem ho za skvělou cenu lehce jetý v záruce.
Všeobecně levné soundbary neznají prostor - levá pravá strana, zvuk z nich je neurčitý. LG co mám naposloucháno je na tom dost podobně. Jedinou výhodu, kterou v ní vidím je, že lze použít pseudoefekt prostoru, který kupodivu funguje. Rozdíl mezi zvukem z televize je pro mě obrovský. Mám 65" telku a hozenou na zeď. Zvuk z ní je hrozný. Když to prostě srovnám se soundbarem je tam obrovský rozdíl. Velké plus je subáč. Musím ale podotknout, že prostě pásma předěly zvuku jsou takové neurčité a prostorovost to samé ale ono je to i logické. Repráčky jsou tak 50cm od sebe a na telku koukám ze 3,5m.
Na muziku třeba z Očka a nebo z youtubu používám režim music. Funguje docela dobře. Když zavřu obě oči a zacpu si uši mohu říct, že to hraje poslouchatelně. Bohužel porovnávám u mě neporovnatelné přeci jen mám doma sestavu za X tisíc.
Spotřeba soundbaru u mě je zhruba 25w průměrka.
Když si někdo bude kupovat soundbar doporučuji co největší. Prostorový zvuk bych moc nedoporučoval je to takové nijaké. Jestli že chcete zlepšit zvuk z telky ano je to dobrá věc ale popravdě nad 10tisíc soundbar nemá smysl. Koupil bych si raději lepší domací kino.

Přemýšlím co by mě přesvědčilo koupit si domů soundbar za Xtisíc. Nějak na to nepřicházím. Jinak za soundbar od LG jsem dal něco kolem 4000,- nakonec jsem se rozhodl ty peníze obětovat. Známí ho ho prodával a kupoval si místo něho domácí kino od LG 9.1 loňský model. Kupodivu za ty peníze jak to hraje a co to vše umí je to dobrá koupě.
tdlmarek (1566)|11.9.2014 23:25
Můžeš se podělit, které konkrétní modely jsi měl možnost vyzkoušet? (Kromě již zmíněného LG)

Díky.
vivid.sk (11472)|11.9.2014 23:33
[QUOTE=romankrasty;496025]Když zavřu obě oči a zacpu si uši mohu říct, že to hraje poslouchatelně[/QUOTE]
:D [ATTACH=CONFIG]28382[/ATTACH]
thumbs_up_smiley.gif
RoPo (6061)|12.9.2014 08:05
[QUOTE=romankrasty;496025]Soundbar, který by mě vyhovoval byl zhruba od 25tisic ( YAMAHA YSP-4300 - hrálo to fakt moc dobře ale dát za soundbar 36tisíc fakt ne) a výše. Musím dát zapravdu těm co říkali nebrat.[/QUOTE]

Teď jsi na to i přišel sám, když jsem o tom psal, že kvalitní zvukový projektor prostě něco stojí a v nízké cenové relaci jsou to velké kompromisy a podle mě vyhozené peníze.


[QUOTE=romankrasty;496025]Kupodivu za ty peníze jak to hraje a co to vše umí je to dobrá koupě. [/QUOTE]

Přeji hodně radosti s novým kompromisním poslouchadlem. ;)
romankrasty (58)|12.9.2014 11:04
Ano RoPo mel si pravdu a i nemel. Jak jsem psal nemohu bejt objektivni. Par pratel tu "VECICKU" slyselo a moc se jim to líbilo. Kolega v praci rekl" za ty penize super a jak to deladuc duc hmm, to bych si i mozna koupil. Je ono lze prehravat na tom pisnicky z telefonu jo a podobne" Dost lidi neresilo to co mi. Pak jsem pustil bedny a diametralni rozdil samozrejme. Jenze cenove je to nekde jinde. Spousta kamaradu si klepe na celo co to mam za kravy a podobny kecy. No a doma mame taky kompromisy co si budem nalhavat.

Pro lidi nenarocne s hudebnim hluchem a s ohledem na prostor a umisteni je soundbar jasna volba.

To jsem teda dopadl. :)
23doktor23 (2)|22.10.2014 22:24
Zdravím všetkých, snažil som sa prečítať celu diskusiu a aj tak si chcem dať poradiť.
Je mi jasné, že soundbar je kompromis, ale ja naozaj potrebujem zlepšiť zvuk z TV a občas, naozaj len občas si pozrieť s deťmi napr. Star Wars s lepším zvukom ako ide z TV (keby mi soundbar poskytol nejaký priestorový zvuk, potešil by ma). Plánujem nieco do 400€, nemam priestor a ani chuť dávať klasické 5.1 a viac a zakaždým to zapínať, keď si chcem len pozrieť správy.
Skúste mi prosím poradiť nejaký klasický soundbar - "pádlo" a subwoofer. Telku mám 50 palcovú.
Ďakujem
RoPo (6061)|22.10.2014 23:19
Podivej se na modey od Yamahy o kterych jsem psal.
23doktor23 (2)|24.10.2014 10:27
YAMAHA YSP-4300 - stojí 1200EUR :-(
romankrasty (58)|25.10.2014 20:03
Ahoj. Jestli mohu radit podle mých zkušeností nejlépe je soundbaru se vyhnout. Tu Yamahu jsem slyšel, je perfektní ale ta cena je mimo. V mém případě jsem LG po měsíci prodal a koupil ve slevě domácí kino od LG 9.1 poslední model ale verzi z německa která má oddělitelná repra od stojanů. Česká verze je má na pevno. Sehnal jsem ho za 350eur se zárukou, v češtině a jsem spokojen. Film a TV pouštím přes LG kino a hudbu na poslech přes velké bedny. Filmy jsou z toho opravdu skvělé. Obrazově je opravdu super. Popravdě má při přehrávaní MKV lepší obraz než, když to jede přes HTPC. Defakto jsem ho už přestal používat. Zvukově nu co na to říct řečové pásmo skvělé, efektově bomba :), hudební složka horší ale jde to. Opravdu vše vynahradí efekty. Takové jsme ze skládaného domácího kina za Xdesítek tisíc neměl.
To co jsme vlastně chtěl tak to splňuje. Zapnu TV automaticky se zapne domácí kino a zvuk se reguluje TV ovladačem. Přítelkyně chce malému pustit film - dá DVD do šachty automaticky se to přepne na obraz LG kina a spustí DVD. Když to chce vrátit - stačí jen vypnout TV, chvilku počkat než se vypne i kino a pak zapnout TV a je to. Víc jednoduší to snad už nejde :). To jsem chtěl :).