Tazatel: SJ
Znění dotazu: Dobrý den,
zakoupil jsem přes Aukro plazmovou televizi Panasonic TH-42PH20U HD ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]... ), ale nemohu k tomu připojit běžný koaxilní kabel. Vstup vypadá podobně jako u jiných televizí, jen se zdá být nepatrně menší (viz. foto v odkazu). Také mám potíž s připojením na na počitač a to jak na MacBook, tak na obyčejný notebook (odzkoušeny dva). Při přepínání vstupu na TV se nic nezobrazuje, menu lze vyvolat normálně.
Neví prosím někdo jaký kabel k TV a jak zprovoznit připojení na PC?
Děkuji.
Technika, které se dotaz týká: Panasonic TH-42PH20U HD
Znění dotazu: Dobrý den,
zakoupil jsem přes Aukro plazmovou televizi Panasonic TH-42PH20U HD ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]... ), ale nemohu k tomu připojit běžný koaxilní kabel. Vstup vypadá podobně jako u jiných televizí, jen se zdá být nepatrně menší (viz. foto v odkazu). Také mám potíž s připojením na na počitač a to jak na MacBook, tak na obyčejný notebook (odzkoušeny dva). Při přepínání vstupu na TV se nic nezobrazuje, menu lze vyvolat normálně.
Neví prosím někdo jaký kabel k TV a jak zprovoznit připojení na PC?
Děkuji.
Technika, které se dotaz týká: Panasonic TH-42PH20U HD
[QUOTE=;490282]Neví prosím někdo jaký kabel k TV a jak zprovoznit připojení na PC?[/QUOTE]
Rovnako, ako s kazdym inym zariadenim. Pouzi HDMI kabel.
P.S. Pokial spravne vidim, nekupil si si TV, ale PDP panel. Takze antenu nepripojis, panel nema tuner, potrebujes externy STB.
Rovnako, ako s kazdym inym zariadenim. Pouzi HDMI kabel.
P.S. Pokial spravne vidim, nekupil si si TV, ale PDP panel. Takze antenu nepripojis, panel nema tuner, potrebujes externy STB.
Děkuji za odpověď. Panel jsem skutečně mylně považoval za TV :D
Naštestí jsem jej koupil hlavně k PC. Vyzkoušel jsem D-SUB i DVI a nejvíce mi je divně, že se na panelu nezobrazuje informativní text o aktuálním vstupu, když jej přepínám.
Naštestí jsem jej koupil hlavně k PC. Vyzkoušel jsem D-SUB i DVI a nejvíce mi je divně, že se na panelu nezobrazuje informativní text o aktuálním vstupu, když jej přepínám.
Toto nieje TV, takze informacie o vstupe cez OSD menu naozaj nemusia byt dostupne. Ako panel urceny do komercnej sfery to nieje nutne.
Pre aky ucel si panel kupoval?
Pre aky ucel si panel kupoval?
Panel jsem chtěl hlavně k PC. Zkoušel jsem všelijak proklikat vstupy, ale nic se neděje. Avšak na poprvé se mi zobrazil signál z MacBooku, ale celý v růžovém. Měl jsem to za chybný kontakt, ale kabely jsem několikrát překontroloval i vyměnil (včetně jiného zdroje - DVI, DSUB) a teď se nezobrazuje nic.
Zdá se, že nezbývá než kontaktovat prodejce...
Zdá se, že nezbývá než kontaktovat prodejce...
[QUOTE=;490292] a teď se nezobrazuje nic.[/QUOTE]
Mozno je urceny len na nativne rozlisenie 1024x768. Myslim, ze z hladiska robrazenia obsahu toto nebola stastna kupa. Sirokouhly panel s AR 4:3 nieje stastne riesenie. Naviac pri komercnom vyuziti 24/7 sa PDP velmi rychlo "odpali".
Mozno je urceny len na nativne rozlisenie 1024x768. Myslim, ze z hladiska robrazenia obsahu toto nebola stastna kupa. Sirokouhly panel s AR 4:3 nieje stastne riesenie. Naviac pri komercnom vyuziti 24/7 sa PDP velmi rychlo "odpali".
Tak přesně tot jsem si při nákupu neuvědomil. :D Ale, co se dá dělat...
Mockrát děkuji za pomoc. Sám bych nad tím asi bádal ještě dlohou.
Mockrát děkuji za pomoc. Sám bych nad tím asi bádal ještě dlohou.
Tento panel podporuje všechna běžná rozlišení a je tzv. HD Ready:
480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p@60, 1080p@24, 1080p@25, 1080p@30
Pokud je v pořádku box se vstupy na PDP panelu, tak by jsi neměl mít problém s připojením ke standardnímu PC, ale jen v uvedených rozlišeních. Měl by však zabrat HDMI hand shake a plug&play na straně PC.
Případně nastav na pevno HDMI výstup na straně PC např. na 1080p@60 a zkus TV připojit.
480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p@60, 1080p@24, 1080p@25, 1080p@30
Pokud je v pořádku box se vstupy na PDP panelu, tak by jsi neměl mít problém s připojením ke standardnímu PC, ale jen v uvedených rozlišeních. Měl by však zabrat HDMI hand shake a plug&play na straně PC.
Případně nastav na pevno HDMI výstup na straně PC např. na 1080p@60 a zkus TV připojit.