Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Onkyo TX-NR 727 + Wharfedale 10.7 přestřeďený zvuk?

cujou2 (106)|27.5.2014 18:29
Zdravim po nějaké době. Nechal jsem to rozehrát, už to ani neduní, ale zvuk co z toho leze je zajímavý. Na některé songy instrumentalni a, takové čisté to je krása, ale jak přijde náročnější hudba tak slyším samé středy, činely atd... třeba u Rocku to nejvíce jde slyšet. Myslel jsem že tam bude normálně na výběr bass, middle,treble, ale ouha středy se vytratila. Jak to můžu proboha ubrat. Někdy se to nedá poslouchat. Equalizer co je v menu, tak nevím, na něm to nějak nejde. Nebo to je kabely?? Mam klasické prusvitne repokabely průměr 4mm dlouhé asi 3m na každou stranu. Repro od sebe 4,5m. Nebo zkusit zapojit bi-wire? Mám navíc průměr 2.5 tak to zkusit s tim ze budou stejně dlouhéV jako teď ty fronty? návodu to doporučují. Jako byl bych opravdu spokojen kdyby to šlo ubrat. Někdy je to až šumící. Třeba pink floyd, mettallicaa všechno tvrdé.Jak to vše přeřve.
Ještě v dotaz bedny jsou 6ohm ale pry mam mít na avr dané 4ohm. Je tak?
Jinak vše mam flac, většinou 24/96.
Díky jsem z toho zatím rozpolcený. Beatles zní skvělé, i Lenon, i Led Zeppelin ale od nich už některé středí - good times bad times, baby im gonna, v těch rychlejších pasážích , prostě.samé činely a středy bubnů
vivid.sk (11472)|27.5.2014 20:08
[QUOTE=cujou2;489801] mettallicaa všechno tvrdé[/QUOTE]
Mizerna nahravka.
Porovnaj na Hi-End sluchatkach, uvidis, kde je pravda (tu akustika nebude problem :D). Inak je to len o tom, ze nie si zvyknuty, vacsina mizernych bedni ma zapatlane a nijake stredy (len to duni a cinka).
LuckyCat (283)|27.5.2014 21:31
Neviem či otázke dobre rozumiem, ale minule som riešil u kamaráta to, že predné stĺpové bedne hrali (pri počúvaní hudby na stereu) stredovo a nešli z nich žiadne basy . Bol to receiver yamaha napojený na 5.1 . Problém bol v tom, že v menu bol nastavený subwoofer ON a tým pádom predne bedne hrali bez basov, čiže sa správali ako satelity....
Hornet F-18 (1328)|27.5.2014 23:22
Tak toto samo osebe by vadit nemalo. Dolezite je, ako su nastavene deliace frekvencie a co ide do bedni. Da sa to nastavit aj tak, ze ide do hlavnych repro cele pasmo od najnizsich frekvencii a do subu uz len to pasmo, ktore dokaze spracovat.
Chyba bude zrejme v nastaveni, mozno je zle prepnuty zvukovy mod. Neviem presne ako to ma Onkyo, ale moznosti tam je dost a moze byt nieco spatne zvolene.
Chybu v repro mozme vylucit. Mozno skusit pripojit ich na ine AVR alebo klasicky stereo zosik.
LuckyCat (283)|27.5.2014 23:44
Ak sa Ti chce kus laborovat, tak si stiahni skladbu Bass I love you a prezen to cez bednu. Ak sa basaky nepohnu (aj na nízkej úrovni hlasitosti ) tak je nieco urcite špatne. :-). . začal by som potom v nastaveniach vypnutím subwooferu ak je to možné ..
anton12345 (34)|28.5.2014 08:25
Na Onkyu treba dať mód "Direct", vtedy sú zapojené len hlavné reproduktory, bez úprav, bez subwoofera...
cujou2 (106)|30.5.2014 18:24
Mam nastavené pouze na front a to Full Band. Pouštím ten bassotronics a basuje to normálně. Po audysey korekci s mikrofonem mám na výběr pouze stereo,pure audio,direct a pod movie theatreal.
Jako ono to hraje hezky, ale někdy je ten trochu více těch střed...asi... :)
Kdybych měl stereo rec. Tak bych asi prostě trošku snížil kolečkem středy a bylo by. Tu ale ta možnost není.
Jinak nikdo v okolí nemá ani avr natož stereo.
Jinak koupil jsem kabel 2x4mm2 s tim že zkusím ten biwired:) a ten kabel je oproti tomu co nmám chudý příbuzný, tak nevím , asi nám 2x6mm2 nebo 10? změřím. Nebo to můžu zkusit i tak zapojit, stačí stejná délka, nebo musí být i stejný průřez.
LuckyCat (283)|1.6.2014 17:20
Môže byt problém v tom, že jednoducho si av s repro "nesadol ".. Tam už potom nenarobíš nič , len výmena komponetu.. ale káble by som ešte skúsil .
Pre toto vždy hovorim, že hudba sa má kupovať podľa uši.. To je, odskúšať, skombinovať atd.. niekedy je to zaručenejšie ako kúpiť od overeného či drahšieho vyrobcu!
geronimoh (2327)|1.6.2014 19:36
[QUOTE=cujou2;489801]Zdravim po nějaké době. Nechal jsem to rozehrát, už to ani neduní, ale zvuk co z toho leze je zajímavý. Na některé songy instrumentalni a, takové čisté to je krása, ale jak přijde náročnější hudba tak slyším samé středy, činely atd... třeba u Rocku to nejvíce jde slyšet. Myslel jsem že tam bude normálně na výběr bass, middle,treble, ale ouha středy se vytratila. Jak to můžu proboha ubrat. Někdy se to nedá poslouchat. Equalizer co je v menu, tak nevím, na něm to nějak nejde. Nebo to je kabely?? Mam klasické prusvitne repokabely průměr 4mm dlouhé asi 3m na každou stranu. Repro od sebe 4,5m. Nebo zkusit zapojit bi-wire? Mám navíc průměr 2.5 tak to zkusit s tim ze budou stejně dlouhéV jako teď ty fronty? návodu to doporučují. Jako byl bych opravdu spokojen kdyby to šlo ubrat. Někdy je to až šumící. Třeba pink floyd, mettallicaa všechno tvrdé.Jak to vše přeřve.
Ještě v dotaz bedny jsou 6ohm ale pry mam mít na avr dané 4ohm. Je tak?
Jinak vše mam flac, většinou 24/96.
Díky jsem z toho zatím rozpolcený. Beatles zní skvělé, i Lenon, i Led Zeppelin ale od nich už některé středí - good times bad times, baby im gonna, v těch rychlejších pasážích , prostě.samé činely a středy bubnů[/QUOTE]

Vypadá to že řešíš podobný problém jako já. Před týdnem jsem upgradoval repro a od té doby řeším to, že digitál mi na nich zní "nevýrazně", zatímco analog perfektně. Kupodivu i analog nahraný na DVD zní dobře - plný, vyrovnaný, živý zvuk. Originál digitál včetně DVD-Audio nic moc - nevýrazný, neživý, umělý, u některých alb chybí basy.
Dovolím si tvrdit, že laborování s kabely ti moc nepomůže.
Pokud můžeš, zkus nějaký kvalitní analogový zdroj a uvidíš sám. Zřejmě jsou levnější bedny k digitálu milosrdnější. Taky mi na mém novém AVR chybí klasická regulace basy/středy/výšky a starší DSP režimy. Plánuju časem koupit starší AVR a klasický eqvalizér.
cujou2 (106)|30.6.2015 10:07
Zdar. Rad bych oživil téma.
Po zaplnění místnosti si zvuk již lépe sedl. Provedl jsem zapojení předních Repro BiAmp a jde to poznat. Prokreslilo se to lépe a už se da poslouchat vše. Mam zapojené už 5.0 - 10.7 Front, 10CS center a 10.1 back. Chci se zeptat jak udělat aby centru s vokály pomáhaly trochu ty fronty. Musí se tam dát frekvence, Audyseu tam nastavil 40Hz i na back a fronty nechal Full band.
Stejně si ještě myslím že AVR je AVR a chce to Stereo zesik.
Proto dotaz jak zapojit k AVR stereo zesilovač? Do sterea zapojit pouze kabely z frontu a pak to nějak propojit s AVR. ?
Nebo nějaký síťový player? Nebo koncový zesilovač? Hudbu mám uloženou na NAS 3TB Seagate Centrál.
Pokukuji po Marantz PM6005 nebo když už, tak ještě výše?
Děkuji za radu už jsem z toho dosti zmetený :D
cujou2 (106)|3.7.2015 10:11
HM takže to asi nelze propojit že? Chybí mi na AVR PRE OUT pro fronty. Nejdou použit Line out pro zóny? Nějak je přeprogramovat?