Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Projektor na filmy kolem 20 tis.

hexxisek (74)|2.5.2014 18:05
Ahoj, plánuji do bytu pořídit projektor, jelikož si myslím, že tam je za určitý peníze více muziky jak u tv. Projektor by měl funkci přehrávání BR filmů z pc/ps3. Ode zdi ke zdi je to přesně 3,4m. Asi by se hodilo říct, že co se projektorů týče, jsem naprostý amatér. Především co se týče nějakého umístění, nastavení. Představa je pouze taková, že by bylo fajn mít projektor nad hlavou na nějaké polici. Vůbec nemám tušení, jak se počítaj ty různé vzdálenosti, podle které se pak odhadne ideální uhlopříčka, na jejiž základě bych asi i vybral plátno. Na projektor bych viděl ideální rozpočet 20 000 a k tomu nějaké roletové plátno do 5000...myslím že by to mohla být rozumná představa, ale klidně mě vyvědtě z omylu :) rozpočet mám už ale takhle vyhraněnej a nerad bych to nějak zvedal - dík za pochopení :) Co jsem to tu předběžně projížděl, tak tu hodně padali projektory Benq W1070 a Optoma HD25. Plátno asi někde něco obyč...představa je něco takového [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] pokud teda uhlopříčka a parametry jsou v pořádku, opět nechám si poradit. V neposlední řadě bych si asi nechal i poradit co s výmalbou, neměl bych asi problem na zed kde bude plátno prsknout nějakou šedou, ale celej pokoj do černa bych si asi nenechal především kvůli tomu, že místnost slouží jako "obývací", není to čistě promítací pokoj. Předem dík všem za ochotu poradit.
kadell (212)|3.5.2014 08:30
mrkni tady http://www.projectorcentral.com kazdej projektor udela z urcite vzdalenosti jinou uhlopricku, s Optomou budes mit 100" na 3,4, jen tak tak a kdyz si vezmes, ze optiku nemas na zdi, tak mozna ani tech 100" neudelas. Ja mam podobny model na 3,5m a uhlopricka 92".
hexxisek (74)|3.5.2014 09:47
Dík za tip na web, v rychlosti jsem to tam omrknul a je to jak říkáš. S Optomou bych to měl tak zhruba na necelých 90" s Benq by těch 100" problem nebyl, na druhou stranu...nevidím primárně potřebu těd řešit uhlopříčku, nechci se za každou cenu hnát za co největším obrazem. Na konkurenčním foru, mi bylo řečeno, že ta Optoma má lepší černou, stínokresbu a kontrast jak Benq, na youtube se mi dokonce podařilo najít nějaký porovnávací video věrohodnost a vůbec vypovídající hodnota může být hodně pochybná, na druhou stranu by to asi z části potvrzovalo tvrzení o černé a kontrastu. Jak je to vůbec s instalací ? Co jsem koukal, tak ta Optoma asi nemá Lens shift ne? A ten co jsem tak pochopil, by měl značně zjednodušit instalaci projektoru. Tak abych nepořidil něco nad čím bych si vytrhal vlasy :D
Sybik (86)|3.5.2014 10:12
HD25 je celkově novější a lepší projektor... Jak kontrast, tak optika je lepší o 3D vůbec nemluvě. Lens shift nemá, benq je mají,ale tak malé že to snad ani nemá význam. Optomá má "permanetní" ofset jen o pár % méně než např W1300 při max posunu LS. Mám jí na showroomu, kdyby se někdo chtěl poradit/podívat. Popřípadě dokážu sehnat za slušnou cenu kdyby měl někdo zájem :) Více do PM. Děkuji
kadell (212)|3.5.2014 10:23
Jen zapomen na to, ze budes mit Optomu nad hlavou na polici. Mohl bys ho tak mit, ale musel by ti na te polici lezet vzhuru nohama, coz by asi bylo nestabilni a ruzne bys ho musel podkladat. Lichobeznikova korekce by to asi uz nepobrala.
hexxisek (74)|3.5.2014 11:12
Sybik: Napsal jsem ti PM
Kadell: Aha, takže jaké jsou vůbec možnosti umístění? Myslel jsem, že pokud bude optika zhruba v prostredku vysky zdi tak by to mohlo být vpořádku, chápu to tedy tak, že jedinou možností bude nějaké zavěšení na držáku od stropu??
kadell (212)|3.5.2014 12:57
Optoma prave ne, stred optiky je trosku pod hranou promitaci plochy, takze kdyz das projektor doprostred, budes ho muset naklonit dolu a dostanes na bocich ukosy, ktery budes muset korekci dorovnat. Idealni je umistit projektor tak, abys nemusel nic dorovnavat. Takze bud na policku vysky konferencniho stolku, na drzak pod strop nebo doprostred, jak chces ty a ozelet trochu z kvality a dorovnat lichobeznikovou korekci
hexxisek (74)|3.5.2014 20:51
No tak to mi nakonec nezbude nic jiného, než vymyslet nějaký ten držák na strop. Jak je to vůbec tedy s konkurenčními projektory? Je tam teda něco ještě jiného v nabídce? Nebo je ta Optoma takhle na BR filmy jednoznačná koupě v týhle cenovce? Jinak, pokud by tu někdo měl co říct k těm roletám a výmalbě tak budu jedině rád za každej tip/radu.