Ahoj. Chtěl bych se zeptat na takovou drobnost, jelikož co se týče kodeků a kontejnerů jde tak trochu mimo mě. Je převod filmu z .m2ts do .mkv bezztrátový?
Trochu vám přiblížím moji situaci. Mám ve Vegasu sestříhané fullhd video 1920x1080 50i (tedy prokládané). Tento projekt následně vyexportuji pomocí Sony AVC/MVC kodeku jako finální film ve formátu .m2ts s datovým tokem 16000kbps (to mi tak kvalitativně stačí). Problém je, že z nějakých záhadných důvodů mi v PC tento .m2ts film jde přehrát jen z půlky. Prostě vždy ve stejném místě někde kolem 41. minuty se to začne sekat a až do konce už jde jen zvuk (dělá to i u jiných takto vyrobených filmů). Video by ale podle všeho mělo být v pořádku. Takže jsem si stáhl Avidemux a bez problémů do něj načetl můj .m2ts film. A teď přichází to hlavní - za předpokladu, že v Avidemuxu ponechám Video output: Copy a Audio output: Copy - následně zvolím Output format: Mkv muxer a nechám to zpracovat, je pak výsledný .mkv film ve zcela stejné kvalitě jako ten .m2ts? Velikost souboru se totiž o něco zmenší, ale na pohled kvalita vypadá stejně. A hlavně mi už pak jde film přehrát celý bez jediného záseku.
Chápu to dobře, že to .mkv je jen jakýsi kontejner, v němž je vlastně uložený ten nezměněný .m2ts soubor? Nebo tam k nějaké konverzi v obraze přece jen dochází?
Předem díky za vaše cené informace a vysvětlění![]()