Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 27 z 27

Téma: Převod .m2ts do .mkv bez ztráty?

  1. #16

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,738

    Ten fix m2ts.zip rozbal a pak treba vyber jeden nebo vice m2ts souboru z toho vegasu a poloz je na patricny BAT, bud
    -remux zase do m2ts
    (zadne mezery v nazvech tech m2ts, je tam nesikovne omezeni toho tsMuxeru pro command line)
    nebo
    -remux do MKV.

    Zkus to jestli ti to bude fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček Avatar uživatele Najlvin
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    57

    Strašně moc díky vám oběma, i za tu skvělou utilitku. Hodně mi to pomohlo vyřešit mé potíže. Chtěl jsem se zeptat - dala by se takováto jednoduchá pomůcka udělat i pro převod prokládaného .m2ts do neprokládaného .mp4? Prostě něco, čím by se takto snadno a hlavně kvalitněji než ve Vegasu dalo zbavit prokládání? Jedná se mi o presentaci na YouTube, kde ta 50i videa značně utrpí. A Vegas samotný to taky moc dobře nezvládá. Já vím, že už jste mi radili jiné postupy pomocí framserveru, ale na mě amatéra je to poněkud složitý. Zas tak moc se v tom nevyznám

    Ještě jednou díky za trpělivost se mnou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Pojde to urcite spravit cez frameserver (avisynth) a myslim, ze by to slo aj takto batch-ovo. Treba odskusat nejaky dobry deinterlacer (YADIF? neviem ci su vysledky tiez take dobre pri deinterlace do 25p, myslim, ze budu aj lepsie deinterlacery). Problem je, ze to nebude bezstratove, a budes to musiet re-enkodovat. A to uz nebude trvat par minut, ale par hodin, pretoze kvalitny encode trva dlho.

    Takisto sa nezbavis pocitu neplynuleho pohybu (pises o tom v susednom vlakne), tu pomozu len pomalsie svenky, alebo rozmazanie (post-processing). To vsetko je uz ale profi know-how (kameramani vedia svoje, treba cerpat informacie tam).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,738

    Takovy programek uz mam, ale musis mit nainstalovany debugmode frame server a Avisynth. A ty do toho nechces jit, rozumej, to video musis dostat primo z Vegasovy timeline do externiho enkoderu. To se provede pomoci techto programku. Nemusis mit debug mode frame server, ale musel bys exportovat bud uncompressed z Vegasu (silene velike soubory) a to nacist do enkoderu nebo z Vegasu exportovat nejaky lossless, kde soubory by mohly by trochu mensi, ale stale obrobske, ale to bys musel nainstalovat nejaky lossless kodek do PC (Hufyuv, Ut codec etc.). A ztemi lossless nebo uncompressed nemam nic hotoveho, to bys musel manualne delat az po enkoding v nejakem free x264 enkoderu. Mam jen hotovy programek, ktery nacte ten debugmode frame server a exportuje ti video na Youtube.

    Ale je to tak jak rika vivid.sk, ja se obavam, ze to nebude dost dobre pro tebe, ten export na 25p, protoze ti nevyhovuje jak to vypada z Vegasu (s resample disable nebo ne), jeste muzes nastavit interpolate fields v properties projektu (misto blend), mozna to bude o chlup lepsi. Tva kamera je znacne neklidna, je tam i sum, mozna tocis na automat, nastavuje to casy kratsi, nez by bylo vhodnejsi atd...). Vyhoda toho frame serveru je ovsem ta, ze enkodujes CRF 1pass primo do mp4, kde si to veme bitrate jaky to potrebuje, zadne tipovani bitratu, mozna bys v konci useril... A jeste jednou, hodila by se fotka toho m2ts nastaveni v tvem exportu ve Vegasu, protoze jestli to je 1pass VBR tak take nic moc,....
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 04-05-2014 v 14:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček Avatar uživatele Najlvin
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    57

    Takhle, teď už mi jde jen o to, aby to na tom YouTube vypadalo trochu koukatelněji. Nejsem si úplně jistý, jestli ten Frame Server bude pracovat s mým Vegasem. Měl jsem dočasně trial Sony Vegas 13, teď už jsem zase zpátky na Movie Studio 13 (což je oškubaná verze Vegasu). Problém je, že tam se ten projekt ukládá pod jiným formátem - má to jinou koncovku...

    Proto jsem si myslel, jestli není nějaký program, kam bych hodil ten můj finální .m2ts a z toho by se udělalo .mp4 bez prokládání. Mám tu Avidemux, kde ta možnost je a kde je i Yadiff metoda. Ale ty výsledky mi přijdou stále stejné jako z Vegasu. O kvalitu obrazu mi už ani tak moc nejde - na YouTube je to stejně jedno. Jen bych rád, kdyby se nějak povedlo docílit lepší plynulosti.

    Blend ani nepoužívám - od začátku tam mám nastavené Interlaced - je to ostřejší, ale zase ten obraz dost cuká při pohybu, z čehož pak bolí oči.

    Já vím, že asi chci moc. Navíc ten záznám je taky dost mizernej. Proto se spíše ptám jen takhle teoreticky, jakými cestami se to dá odstranit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,738

    Citace Původně odesláno od Najlvin Zobrazit příspěvek
    Proto jsem si myslel, jestli není nějaký program, kam bych hodil ten můj finální .m2ts a z toho by se udělalo .mp4 bez prokládání. Mám tu Avidemux, kde ta možnost je a kde je i Yadiff metoda. Ale ty výsledky mi přijdou stále stejné jako z Vegasu. O kvalitu obrazu mi už ani tak moc nejde - na YouTube je to stejně jedno. Jen bych rád, kdyby se nějak povedlo docílit lepší plynulosti.
    Tak znova enkodovat uz jednou renderovany m2ts neni asi dobry napad, protoze YouTube to to enkoduje jeste jednou, a to potreti celkem.
    Ta plynulost nemuze byt dobra, prevedenim 50i na 25p. To bude to same jako to tve MKV , kdyz se cukalo. Rozumej, ty mas znacne neklidnou kameru, s kratkymi casy zrejme, kde z principu se tyto dve veci umocnuji a "rozrusi" zaznam prevodem na 25p.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    yadiff neni nic moc ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček Avatar uživatele Najlvin
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    57

    Asi už to nechám tak, jak to je. Na YouTube stejně ta kvalita nebude nikdy uspokojivá... Ale mohli by zavést podporu pro 50i nebo 50p... V dnešní době by to snad už nemusel být takový problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,738

    Jeste se vracim k tomu jednomu skriptu m2ts do m2ts, tam nevim proc jsem nezkusil primo hned remux v tom TSMuxeru toho souboru z Vegasu, to take funguje, nemusi se delat demux a remux tech streamu. Zkopiruj tento text a nahrad ho v tom "fix m2ts to m2ts.BAT".

    @echo off
    IF "%~n1"=="" ( echo poloz m2ts soubory z Vegasu na ikonku tohoto BAT souboru & echo. & pause & exit)
    SET tsmuxer="%~dp0tools\tsMuxeR\tsMuxeR.exe"
    SET root=%~dp0
    SET output=%~dp0output_m2ts
    MD "%output%"

    cls
    echo Prevod m2ts z Vegasu do korektniho m2ts pomoci TsMuxer
    echo ^(zadne mezery nesmi byt v nazvech pro m2ts^)
    echo ---------------------------------------------------------------------
    echo.

    set i=0
    :loop
    CD /D %root%
    if "%~d1%~p1%~n1%~x1"=="" goto konec
    if "%~x1"=="" echo vynechavam %~n1 adresar & echo --------------------------------------------- & shift & goto loop
    if /i %~x1 NEQ .m2ts echo vynechavam %~n1%~x1 & echo --------------------------------------------- & shift & goto loop
    echo.
    echo REMUX %~n1%~x1
    echo ---------------------------------------------
    echo MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --vbr --vbv-len=500 > remux.meta
    echo V_MPEG4/ISO/AVC, "%~d1%~p1%~n1%~x1", insertSEI, contSPS, track=4113 >> remux.meta
    echo A_AC3, "%~d1%~p1%~n1%~x1", timeshift=-39ms, track=4352 >> remux.meta
    %tsmuxer% remux.meta %~n1_prozatim.m2ts
    DEL /Q remux.meta

    move "%root%%~n1_prozatim.m2ts" "%output%"
    CD /D %output%
    if exist "%~n1.m2ts" DEL /Q "%~n1.m2ts"
    rename "%~n1_prozatim.m2ts" "%~n1.m2ts"
    echo.
    echo.

    set /a i=%i% + 1
    shift
    goto loop

    :konec
    echo.
    if %i%==0 echo Zadny m2ts nebyl vytvoren & echo. & pause & exit
    echo Prevedene m2ts jsou ukladany do output_m2ts adresare.
    echo.
    pause
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček Avatar uživatele Najlvin
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    57

    Jasný, hned to tam přehodím

    Tímto ještě jednou děkuji všem za trpělivou pomoc s mými začátečnickými problémy. A jako odměnu tu pro vás mám celé video Předem však varuji, že to není žádný profi film, ale čistě jen amatérský záznam jedné exkurze, navíc točené bez stativu za pochodu. Takže kvalita je mizerná a YouTube tomu ještě nasadilo korunu v podobě jejich deinterlace... No, to já jen, kdyby tu náhodou někoho zajímalo zákulisí pražského metra ;-)

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,999

    najlvin: Pár připomínek po namátkou zhlídlých záběrech. Za pochodu se nefilmuje. Pokud chceš natočit "průvod" nebo nějakoý objekt, tak jej předběhni, stůj a švenkuj. Záběry máš bytečně dlouhé a "hledající" (kamera lítá po okolí jak pátrací balón), chybí ti tam dost střihů a prostřihů, střihy máš s prolínačkou, ale tu máš na můj vkus pro střih dlouhou. Psal jsi, že nemáš stativ, to by tak nevadilo, pak musíš mít stativ "v hlavě" a o záběrech přemýšlet (jak jsem psal výše, zbytečně nelítat s kamerou sem a tam) atd.... Snad ti tyto připomínky pomohou dělat koukatelnější záznam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček Avatar uživatele Najlvin
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    57

    Jsem si toho všeho vědom. Jak jsem říkal, nejsem žádný expert - leda expert na dlouhé nezáživné záběry Ale to byl tak trochu účel - chtěl jsem zachytit celou atmosféru se vším všudy a hlavně ten komentář průvodců. Ona tam nebyla moc možnost nějak se na točení líp připravit, tak jsem to jel téměř v kuse

    Stativ mám, ale nechce se mi s ním tahat a pořád ho rozkládat. Teď jsem koupil monopod, tak to snad příště bude trochu lepší.

    Ta prolínačka se ti zdá dlouhá? Má to nějakých 10 milisekund
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-08-2012, 19:24
  2. Převod formátu .m2ts
    Od Roman Jašek v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-02-2012, 15:44
  3. DVB: Střih mpg bez ztráty kvality obrazu a zvuku
    Od funteek v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-09-2006, 03:32
  4. MPEG-2 na DVD bez ztráty kvality
    Od Marek-Z v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 27-02-2006, 19:07
  5. ZAvi do MPEG bez ztraty kvality zvuku
    Od mig1111 v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-04-2004, 11:36