Prepojenie notebooku so zosilňovačom
Ahojte... Rozhodol som sa, že do môjho audio reťazca zapojim notebook, ktorý ma len slúchadlový výstup, preto by som sa chcel opýtať niekoho, kto ma s tym skúsenosti, akym spôsobom by bolo toto prepojenie najlepšie zrealizovať. Káblom jack3.5 to cinch, alebo by bolo lepšie kúpiť usb zvukovú kartu a z nej (podstate tým istým spomenutým kablom) ? kvalitou to bude rovnake ?
Doplním ešte: ide o integrovaný zosilňovač s analógovým vstupom.
Doplním ešte: ide o integrovaný zosilňovač s analógovým vstupom.
Kvalita bude taková, jak dobrou si koupíš zvukovku. Ta integrovaná v notebooku je na těch nejnižších příčkách a pochybný spoj sluchátkového výstupu tomu taky moc nepřidá.
[QUOTE=tdlmarek;486042]Ta integrovaná v notebooku je na těch nejnižších příčkách a pochybný spoj sluchátkového výstupu tomu taky moc nepřidá. [/QUOTE]
Asi by bolo na mieste spytat sa, aky zosilnovac a repro su pripojene :), lebo pokial zistime ze to je nejaky zosilnovac a bedne za par stoviek (eur), tak to asi nema vyznam riesit, dnesne Realteky uz niesu to, co kedysi - normalne sa to da pocuvat a nesumi to (pozor na upravu zvuku drivrom!, idealne pouzivat WASAPI out).
Takze
1) Kup si normalny kabel 3.5 -> 2x RCA, zapoj odskusaj. Malo by to fungovat
2) Ak budes mat pocit, ze chces nieco lepsie (povedzme), kup si zvukovku s analogovym vystupom - ale pozeraj normalne seriozne vyrobky (ESI, M-audio, a podobne ...) - nie cinske zvukovky za par euro, tym si moc oproti internej zvukovke nepomozes.
Asi by bolo na mieste spytat sa, aky zosilnovac a repro su pripojene :), lebo pokial zistime ze to je nejaky zosilnovac a bedne za par stoviek (eur), tak to asi nema vyznam riesit, dnesne Realteky uz niesu to, co kedysi - normalne sa to da pocuvat a nesumi to (pozor na upravu zvuku drivrom!, idealne pouzivat WASAPI out).
Takze
1) Kup si normalny kabel 3.5 -> 2x RCA, zapoj odskusaj. Malo by to fungovat
2) Ak budes mat pocit, ze chces nieco lepsie (povedzme), kup si zvukovku s analogovym vystupom - ale pozeraj normalne seriozne vyrobky (ESI, M-audio, a podobne ...) - nie cinske zvukovky za par euro, tym si moc oproti internej zvukovke nepomozes.
Zosik je denon pma860. stary poctivy zosik z cias ked sa este robili kvalitné audio komponenty . .. Nejaku konkrétnu zvukovú by si vedel odporucit?
Ake mas repro a cenovy limit?
Najprv skus ten audio kabel (zvukovka sa da dokupit kedykolvek, mozno ani nezbadas rozdiel :D).
Najprv skus ten audio kabel (zvukovka sa da dokupit kedykolvek, mozno ani nezbadas rozdiel :D).
magnat vector207. . mam to zatial napojene obyčajným kablom jack - cinch (lepsi kabel je na ceste) nehra to zle ale rozdiel oproti cdp (tiez denon) som teda zbadal :-) ... chcem to prepojit hlavne kvoli pohodlnemu pocuvaniu ked sa mi nebude chcieť sachovat s cd:-) ..... limit na zvukovku povedzme 100-150e za predpokladu ze to bude rozdiel vo zvuku
[QUOTE=LuckyCat;486059]za predpokladu ze to bude rozdiel vo zvuku [/QUOTE]
Rozdiel bude, ale aky velky uvidis sam. Pri tejto cene uz kupis seriozny DAC, vyberal by som kludne nieco lacnejsie ako ("len" 96/24b):
http://www.esi-audio.com/products/drdacnano/
Pripadne pozri nieco odtialto
Rozdiel bude, ale aky velky uvidis sam. Pri tejto cene uz kupis seriozny DAC, vyberal by som kludne nieco lacnejsie ako ("len" 96/24b):
Pripadne pozri nieco odtialto
Zvazim to.. skusim pozhanat od niekoho podobne zariadenie na odskusanie co to spravi.... Dik za ochotu.
Jasne, idealne si pozicat, odskusat na vlastne usi. Tychto vyrobkov je na trhu dost (aj ked u nas je mnoho z nich exoticky tovar).
Napriklad v tvojom limite by si mohol najst lepsie kusky, ako: Audioengine D1, ale u nas to ani nezozenies, mozno v Cechach.
Napriklad v tvojom limite by si mohol najst lepsie kusky, ako: Audioengine D1, ale u nas to ani nezozenies, mozno v Cechach.
Ma niekto teda skúsenosti s týmto DAC ?
Je vhodný na prepojenie analógového zosilňovača ? Či skor len na digitálne spojenie a anolagový výstup je skôr len na slúchadlá?
Je vhodný na prepojenie analógového zosilňovača ? Či skor len na digitálne spojenie a anolagový výstup je skôr len na slúchadlá?