Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Technický poplatek za HD programy

KamilZ (10277)|21.3.2014 19:37
Skončí Markíza HD na Skylinku? Stanice chce technický poplatek.
[QUOTE]Provozovatel satelitní služby Skylink zvažuje vyřadit ze své nabídky slovenskou komerční stanici TV Markíza ve vysokém rozlišení. Důvodem je zavedení technického poplatku ze strany provozovatele stanice.[/QUOTE]

Zdroj: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[HL]mod: přesunul jsem to do volné části a odemknul..[/HL]
Karol_74 (41)|31.3.2014 15:42
HD považujem dnes za štandard, nie luxus. Ak sa im to podarí presadiť je najvyšší čas na to aby operátori predávali programy jednotlivo a nie v tých nevýhodných balíkoch ako dnes.
Ivo Mašek (10205)|31.3.2014 16:22
UPC vysílá zhruba 140 programů. Dost z nich jsou placené, a přesto nemají bůhví jakou kvalitu. Holt i ty výš jmenované SK televize se budou nabízet za poplatek. Ostatně - jsou to privátní TV.
jurant (8)|31.3.2014 16:51
Ak by to aj spoplatnili, nic tym nevyriesia. Sledovanost maju aj vdaka serialom z vlastnej produkcie stale nizsiu, filmove novinky niekedy potesia, ale je to malo. Neverim ze niekoho donutia platit dokonca za SD signal. Tieto dve stanice maju dlhodoby upadok a inak ako celkovou zmenou programu a koncepcie vysielania si nepomozu. TV Joj som nemal zapnute ani nepamatam, na markize pozeram kazdy vecer spravy - zial robia z tych sprav kabaret a nepodareny program na stuzkovu. Nech sa paci, poskodia len sebe a stratia tych par poslednych divakov co mali. Ludom po 55ke je jedno pri akom programe vecer driemu, mladsi sa TV aj tak malokedy venuju, skocia do kina alebo si film potiahnu z netu. Divne, ze v cechach mate stanic podstatne viac a ziadna velke problemy nema.
Pavel_tempx2 (829)|1.4.2014 00:34
No já bych naopak řekl, že tak 80% času sleduju SK programy, hlavně teda Dajto, ale i Joj plus nebo Markízu a JOJ, nepamatuju kdy jsem naposledy koukal na STV1 např., navíc nebýt těch slovenský seriálů, kdy pomalu každý den něco běží, tak máte lepší program než české komerční TV kde se všechno opakuje pořád dokola...žádné novinky a třeba teď ty neděle na Markíze byly dobré, třeba "nového" Sherlocka Holmese jsem neviděl a rád jsem mrknul, nestíhám ani stahovat jak je hodně práce a stejně se mi akorát plní disk filmy na které si neudělám čas...jen už teda dlouho čekám na posledního Batmana v TV ikdyž už jsem ho viděl v kině ;) pořád jenom Batman Začíná a Temný rytíř, pomalu každý měsíc někde.

K tomu zpoplatnění, už dlouho tvrdím že je blbost mít dva stejné programy jenom v jiných rozlišeních...tak ať zavedou poplatky i na SD, jinak je to celkem o ničem a myslím že je to jenom tah Skylinku jak zatlačit na tak velké TV, protože moc dobře vědí, že česko-slovenští diváci Markízu HD moc chtějí a nechtějí Markíze jenom tak lehce ustoupit aby si mohla diktovat podmínky ;)

Mimochodem nechápu ten trend dnešní doby, dělat co nejvíc opakování a vyrábět p...viny (seriály, show) a přitom nenakupovat novou "kvalitní" tvorbu, ta přece dělá peníze, místo toho se snaží získat peníze jiným způsobem. Tak 30let starý film nebo seriál je samozřejmě o dost levnější než nový film, ale taky ty příjmy z reklam nejsou tam kde by mohly být ;) Pamatujete si ještě nedávno? Bude to už nějakých 5-10let, kdy Nova dávala každý víkend nový film? Teď zapnete v pátek TV a zase jí můžete vypnout. Sobota občas skoro to stejné, pokud nechcete zavzpomínat při nějakém starším filmu :D

Fakt je to poslední dobu pořád dokola, ať už na českých, tak slovenských TV, Smrtonosná zbraň 1-4, Smrtonosná past 1-4, Batman Začíná, Temný rytíř, Rambo 1-4, Rocky, Demolition man...atd. a samé CSI, NCIS, NSCI LA, Castle na zabití (vtierka Castle), Kosti, Walker Texas Ranger, Hawai 5-0 apod.? to mi říkejte že se netočí žádné nové filmy a seriály? a už vůbec nechápu placené AXN nebo Universal Channel, nejenom že tam 80% času běží to co na běžných komerčních "neplacených" TV stanicích, ale u takových TV bych alespoň čekal že nebude reklama každý 10minut, navíc zesílená o 6dB :D ale asi holt mám zkreslenou představu o placených TV stanicích ;) To už vůbec se nezmiňuju o jejich filmech (Hellboy asi má AXN úplně zdarma, jinak fakt nevím) :D
Dreamer (459)|1.4.2014 01:18
Uz som to komentoval inde, ale napisem to aj sem...

Chcelo by to poslat HROMADNY LIST, peticiu podpisanu divakmi obom televiziam"

*******************************************************************************
"Ziadame Vas o preplatenie nakladov na HD televizory a HD prijimace, ktore sme museli zakupit, aby sme mohli sledovat Vase HD vysielanie, taktiez Vas ziadame o mesacne poplatky za zvysene naklady spojene s vyssimi poplatkami za elektricku energiu vzhladom na stale zvysujucu sa minutaz reklam, kedze musime mat TV a prijimac zapnuty takmer dvakrat tak dlho ako trva samotny program. Dalej ziadame poplatok za zhorseny zazitok z programu v priebehu ktoreho sa zobrazuju pohyblive reklamy na produkty a uputavky na velkej casti obrazovky a rozne napisy a piktogramy ako "FILM TYZDNA", "PREMIERA" a pod. Okrem toho ziadame o kompenzacny poplatok za opakovane sledovanie rovnakych reklam a uputavok, ktore neblaho posobi na nase psychicke zdravie.

V pripade ze nam poplatky nebudete uhradzat, odstranime Vase programy z predvolieb a prestaneme ich sledovat!"
*******************************************************************************
Pytkin (7947)|1.4.2014 09:34
[QUOTE=Pavel_tempx2;485752]No já bych naopak řekl, že tak 80% času sleduju SK programy, hlavně teda Dajto, ale i Joj plus nebo Markízu a JOJ, nepamatuju kdy jsem naposledy koukal na STV1 např., navíc nebýt těch slovenský seriálů, kdy pomalu každý den něco běží, tak máte lepší program než české komerční TV kde se všechno opakuje pořád dokola...ž[/QUOTE]

slovenske serialy su absolutne hrozne .. aj cela produkcia je katastrofalna .. STV sa neda pozerat vobec .. Markiza a Joj produkuje totalne sracky .. ja mam presne opacny nazor , ako ty :)
KamilZ (10277)|1.4.2014 09:48
Pokud se tato "nákaza" nerozšíří dál, tak je mi to u Markíza HD a JOJ HD šumák. Možná naopak, kdyby je Skylink vyřadil a dal v HD něco jiného, tak to bude jen dobře :-)
RoPo (6061)|1.4.2014 10:15
Když nemají na HD studio, tak jej nemají dělat (či si tím obhajovat tyto poplatky), ale to by zase zaspali dobu. Počet SK obyvatel je proti ČR cca. poloviční, tak abonentů tím pádem je také mnohem menší množství. V tom bych viděl další důvod proč HD chtějí zpoplatňovat.
ČT i Nova udělali nové 4k studio, tak jsem zvědav, jestli půjdou také cestou zvyšování nesmyslných konces.poplatků (ČT) nebo zaváděním poplatku za HD (Nova)...

Jsem zvědav jak tato "mánie" poplatků za HD bude postupovat. Jestli to bude mor nebo jen poslední cukatůry mrtvol před koncem.

Pytkin: také se divím, že na to Pavel kouká... Já slováky nesleduji vůbec, páč tam nic podle mého názoru kloudného není.
Ivo Mašek (10205)|1.4.2014 10:21
NOVU by klidně zpoplatnit mohli. Tahle "televize" akorát gumuje mozky lidem. Kdyby zanikla - byl by to užitek, nikoli škoda
Karol_74 (41)|2.4.2014 15:06
Od platenej stanice očakávam že vo večernom vysielaní nebude mať každých cca 15 min 10min blok reklám....
Pavel_tempx2 (829)|3.4.2014 22:46
[QUOTE=RoPo;485777]
Pytkin: také se divím, že na to Pavel kouká... Já slováky nesleduji vůbec, páč tam nic podle mého názoru kloudného není.[/QUOTE]

Nekoukám ani na české ani na slovenské seriály :D Maximálně jsem se teď hodně díval na Případy 1. oddělení, dobrý seriál...doufám že bude pokračování, už ani nevím jestli budu sledovat novou Kriminálku Anděl :D Prý je ještě dobrá ta První republika, ale neviděl jsem. Když vezmu třeba zítřek, tak bych si asi spíš vybral na českých TV, ikdyž všechno je to tak nějak opakování...v sobotu možná Bonda na ČT2 nebo něco ze slovenských programů (ale stejně už mám domluvené pivo :D) a v neděli možná ti Podfukáři na Markíze :) Každopádně jsem rád, že tady ty slovenské programy jsou, protože často je to bída i na českých programech ;)
KamilZ (10277)|11.4.2014 08:46
Proč diváci přišli o Nova Sport i HD kanály? Nova chtěla od UPC šestkrát víc peněz

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-62004760-nova-sport-upc-sestkrat-vic-penez-hd-kanaly
Karol_74 (41)|11.4.2014 09:45
Aspoň už viem prečo odrazu došlo k tej výmene Nova Sport HD za Slovak Sport HD...vždy to bude o peniazoch.
vivid.sk (11472)|11.4.2014 14:16
[QUOTE=Karol_74;486438]vždy to bude o peniazoch[/QUOTE]
Cely zivot je o peniazoch, vzdy je to o tom, aby sa hlupe ovce skladali managementu na ich nekrestanske prijmy. A manazment vymysla sposob, ako ich ziskat.
Pre zaujimavost, novy CEO CME bude dostavat smiesnych 800.000/rok (+ rocny bonus az do tejto vysky).
RoPo (6061)|11.4.2014 14:23
$800k/rok?, ale to je opravdu celkem směšné na takovouto pozici...
KamilZ (10277)|11.4.2014 15:02
[QUOTE=vivid.sk;486463]smiesnych 800.000/rok[/QUOTE]
Raději nutno dodat že v $, v Kč by to bylo fakt směšné :D
RoPo (6061)|11.4.2014 15:31
I v $ to není žádná sláva na $ země.
Pytkin (7947)|27.5.2014 01:12
skylink zistuje zaujem o markiza hd .. o plateni zatial ale nebola rec ..
Pavel_tempx2 (829)|29.5.2014 23:46
ono spíš CME chce peníze za Markízu HD od Skylinku, tak Skylink zjišťuje oficiálně o kolik lidí jde a potom přijde na CME a řekne, chcete po nás 10Kč/měsíčně za účastníka? je jejich sotva 10tis., takže vám dáme 3Kč ;)

je to hezky vidět i ve sporu UPC vs. Nova
"Nově se nelíbilo, že UPC jí platí poplatky pouze za kanál Nova Sport, kdežto za všechny ostatní "novácké" stanice, které vysílají v HD kvalitě, ani korunu."

holt už nemají tolik peněz jako dřív, tak si hledají cestičky jak se k nim znovu dostat, přitom Nova Sport (SD) je jeden z nejdražších TV kanálů pro kabelovky, ani Eurosport není tak drahý :) a potom když chtějí ještě peníze za něco co je volně dostupné v DVB-T, pravda sice jenom v SD rozlišení, ale kdo je nutil jít do HD? a tak trošku nechápu (ikdyž kvůli zpětné kompatibilitě mpeg2 a mpeg4 chápu) proč se vysílá na všech platformách několik programů a vždy v SD a HD rozlišení, jasně že to potom zdražuje distribuci (v DVB-T ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT1 SD, ČT2 SD, ČT Sport SD, na satelitu ČT1 HD, ČT Sport HD, ČT1 SD, ČT Sport SD a to se nebavím o kabelu a o komerčních stanicích) rovnou se v případě DVB-T mohlo jít cestou mpeg4 stejně jako to dělají poláci a bylo (ikdyž ve skutečnosti nebylo) by o starost méně ;)

jenom by mě zajímalo třeba v případě sporu UPC vs. Nova, kdyby UPC dělalo HD verze Nováckých kanálů z SD verzí (jasně nebyla by tam tak kvalita, ale spíš po právní stránce), jestli by po nich chtěla Nova taky ty stejné peníze a nebo vůbec nějaké?
Ivo Mašek (10205)|30.5.2014 07:27
[QUOTE]kdyby UPC dělalo HD verze Nováckých kanálů z SD verzí[/QUOTE]
UPC to tak dělá. NOVA by za to neměla (a zřejmě nedostává) dostat nic. Proč taky? Když tu "konverzi" dělá UPC a ne NOVA.

Ona NOVA kdyby úplně zmizela z obrazovek, tak by se vůbec, ale opravdu vůbec nic nestalo. myslím, že naopak - bylo by to pro české lidstvo lepší. Mě NOVA už mnoho let připadá, jako celkem schopný vymývač mozků. Což nám škodí.
puschpull (921)|30.5.2014 07:48
[QUOTE=Ivo Mašek;489930]Mě NOVA už mnoho let připadá, jako celkem schopný vymývač mozků. Což nám škodí.[/QUOTE] :-)
no to souhlas, ale s tím, že třeba i ČT se poslední roky taky přidává k těm "vymývačům mozků" ! Alespoň se svými zpravodajstvím a publicistikou. Václav Moravec a jeho pořad je zářným příkladem. Navíc řada moderátorů ve zpravodajství mluví tak, jako by sami prošli důkladným "vygumováním mozku".
Shrnul bych to tak, že sledování TV tak jako tak je škodlivé pro nezávislé a svobodné myšlení. :-)
píďa_m (716)|1.6.2014 03:52
TO pushpull> ale přeci CT takě musí mít sledovanost jako comerční TV kvůli zisku, který sleduje Rada. Takže musí vysílat ty srajdy pro potencionální diváky /jako comerc TV/ aby naplnila svůj danný rozpočet /ale má navíce + dotace státu/.
Znáš nějakou nezávislou zpravodajskou společnost?