Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Televizory (CRT, LCD, PDP): CLOUDING

Neregistrovaný (0)|12.3.2014 01:00
Tazatel: Pavel10

Znění dotazu: tO SE TEN CLOUDING OBJEVUJE U VŠECH LED TELEVÍZÍ A TO JAK U DRAHÝCH NEBO LEVNĚJŠÍCH?jSOU TELEVIZE,KTERÉ TÍMTO NEDuHEM NEDISPONUJÉ nebo spíše netrpí?U starých atelevizí CRT tento problém neexistoval.

Technika, které se dotaz týká: tELEVIZE lcd-led
interfernet422 (1575)|12.3.2014 06:06
1. Oprav si klavesnici.
2. LED TV cloudingem netrpi, jen LCD s LED podsvícením.
3. Nelze srovnávat crt a lcd. Nastuduj si rozdíly. Je to tu popsané. Kámen není kokos.
KamilZ (10277)|12.3.2014 06:08
Chtělo by si v první řadě vypnout CAPSLock.

Clouding je hodně kusová záležitost (dvě TV stejného typu ho budou mít jiný). Jsou značky, které na něj trpí více (Samsung) a méně (Sharp, Sony). Nejméně je vidět u TV s Direct LED podsvícením (je jich ale jako šafránu a buď lowend nebo naopak drahé), které ho částečně může eliminovat. Pokud chceš TV bez cloudingu, tak se zkus podívat na opravdové značky jako B&O, Loewe, Metz, tam bych ho nečekal, budou mít opravdu navybírané panely.

Nicméně je clouding velmi často přeceňovaný a to díky testovacím obrazům. Reálně při sledování až tak vidět není, pokud je v rozumných mezích.
Pavel10 (0)|12.3.2014 20:01
[QUOTE=interfernet422;484308]1. Oprav si klavesnici.
2. LED TV cloudingem netrpi, jen LCD s LED podsvícením.
3. Nelze srovnávat crt a lcd. Nastuduj si rozdíly. Je to tu popsané. Kámen není kokos.[/QUOTE]

A HRUŠKA NENÍ JABLKO A V PODSTATĚ JSOU TO VŠECHNO LCD jen podsvícení je jiné.Buďto JE TO klasika EDGE LED A TO Z BOKŮ PO STRANÁCH NEBO NAHOŘE A DOLE a local dimming v pruzích pokud je to z boků .Další je direkt led nebo rgb a obojí je celoplošné podsvícení a záleží kolik to má nevím jestli to píši správně led diod.Takže je to podsvícení po celé ploše a v podstatě pravé LED.A ZÁLEŽÍ NA MNOŽSTVÍ TĚCH LED DIOD A JEŠTĚ JE DOBRÉ MÍT LOCAL DIMMING COŽ JE U SKUTEČNÝCH LED PANELECH OPROTI edge LED LEPŠÍ.A RGB NEBO DIREKT SE LIŠÍ JEN V BAREVNĚM PODÁNÍ.ASI TO NEUMÍM VYSVĚTLIT ale v základu a podstatě to tak je.A NEPLEˇSEM KLÁVESNICI JÁ SE JEN PTAL JAK TO S TÍM CLOUDINGEM JE A JAKOU BYCH SI MŠL KOUPIT TELEVIZI A JESTLI JE TO TAK HROZNÁ VADA JAK SE NĚKDE PÍŠE.pOKUD JE TO ZANEDBATELNÉTAKASI NENÍ O ČEM PSÁT.A crt toto nemá protože jak píšeš jeto jinÁ technologie a nebudu vysvětlovat jaká to je moc dlouhé povídání a nevím jestli to dokážu vysvětlit A ANI SE MI NECHCE PROTOŽE TO ASI KAŽDÝ ZNÁ A VÍ..A pohyb na těchto jak někteří píšou starých krámech JE přirozený což se u většiny nebo skoro u o všech lcd nedá říci.Toto je považováno za moderní techniku?Pohyb je ne v podstatě ale faktickyto nejdůležitější jinak se mohu dívatna kráasnou fotografii.A obličeje nikdy nejsou a to ani v HD nic moc i když to ostatní je perfekt a hlavně písmena.Je vidět,že LCD bylo původně určeno pro monitory kpočítačům kde je písmo to nejdůležitější.a PHYBY I KDYŽ NĚKDY DOBRÉ TAK OBLIČEJE PŘI POHYBU SKORO NIKDO ROMIň ZA TO DLOUHÉ PSANÍ A PORAĎ MI JAKOU TELKU SI MÁM KOUPIT.Jsem náročný na perfek obraz s perfekt pohybem a to hlavně co se obličejů týká.A hlavně aby byla hloubka a ne plošné zobrazení a brvy nepřirozené a většinou pastelové.Asi to jde upravit ale asi to stejně nebude nikdy dokonalé ale jestli ano budu rád i když tomu moc nevěřím.
interfernet422 (1575)|12.3.2014 20:28
Jestli chceš dobrý obraz tak se nedívej po LCD, ale po plazmách. Tam budou přirozené xichty a uvidíš i puk u hokeje.
Náročný divák lcd ignoruje.
Pavel10 (0)|16.3.2014 10:02
[QUOTE=interfernet422;484385]Jestli chceš dobrý obraz tak se nedívej po LCD, ale po plazmách. Tam budou přirozené xichty a uvidíš i puk u hokeje.
Náročný divák lcd ignoruje.[/QUOTE]
Tak to jsi mě úplně odrovnal.Já mám ještě CRT pokud je dobrý příjem tak puk jev idět dobře i jeho pohyb .To co jsi tu naznačil tak vypadá,že na lcd je to s tím pukem problém.To jsme se dostali pokud je to tak jak naznačuješ skutečně daleko ve vývoji televizních obrazovek a zpracování signálu na nich.Takže jak to skutečně je a jak jsi to myslel.Asi je to u těch plasem odezvou ale to nemá s pukem krom pohybu co společného.Pokud jsi ale myslel tenpohyb tak to máš asi pravdu a ten je v podstatě a nejen v podstatě stěžejní a hlavní.Je to přece televize a ne pohlednice ne??!!
Ivo Mašek (10205)|16.3.2014 10:58
Dnešní technologie obrazu už dávno předčila zobrazovadla CRT. Právě kvůli posunu nových technologií se muselo vymyslet něco dalšího, neb CRT už byly na konci vývoje. A původně měla být nástupcem CRT právě plazma. A v počátcích právě pouze plazma skutečně nahrazovala CRT. Ovšem vývoj jde stále dál, a to i v segmentu LCD. I u těchto zobrazovadel lze sehnat produkt, kde ten puk uvidíš bez šmouhy a nemáš problém s cloudingem. Ovšem nechce to vybírat TV dle reklamní masáže, výběru je nutné dát čas (u mě to byl rok, než jsem vybral), a také je potřeba neškudlit ("nekupuji levné zboží, neb nejsem tak bohatý")
vivid.sk (11472)|16.3.2014 14:44
[QUOTE=Ivo Mašek;484630] kde ten puk uvidíš bez šmouhy[/QUOTE]

Jedine, ked stoji :)


all> ako chcete mat puk ostry pri rychlom pohybe?, schvalne si prejdite snimky ci je puk pri pohybe ostry (resp ci nemaze) :D. Casto sa tu maluje cert na stenu, pritom sa obhadza zdroj signalu.