Deset mýtů o fungování České televize
Deset mýtů o fungování České televize by Filip Rožánek, Analytik strategického rozvoje at Český rozhlas on Mar 06, 2014
http://www.slideshare.net/frozanek/deset-mt-o-fungovn-esk-televize
(nijak nekomentuji)
http://www.slideshare.net/frozanek/deset-mt-o-fungovn-esk-televize
(nijak nekomentuji)
Článek je bohužel hlavně o penězích.
O kvalitě tam není ani slovo-ta se nedá vyčíslit.Kritizovaný program ČT Art,respektive část,kdy se vysílá pro děti,má obrovskou sledovanost-přes 20% u dětí mezi 4 až 12 lety.A to nejsou špatné výsledky.
O kvalitě tam není ani slovo-ta se nedá vyčíslit.Kritizovaný program ČT Art,respektive část,kdy se vysílá pro děti,má obrovskou sledovanost-přes 20% u dětí mezi 4 až 12 lety.A to nejsou špatné výsledky.
Po přečtení prvního odstavce jsem už raději dál nečetl, neboť s tím nesouhlasím. Mimochodem mně by nevadilo, kdybych svými daněmi dotoval ČT, ale nemusel bych se dívat na přiblblé reklamy. A ČT Art považuji za dobrý kanál, i když zrovna já nejsem cílový divák. Navíc nabídku České televize považuji za vyváženou a vysílá to, co by měla. Co mě však také dost těší, že po technické stránce nezůstává za západní Evropou.
Vyváženou? Zpravodajství je minimální, proč ve zprávách není to, co letí dole v titulcích? Ať jsou zprávy i půl hodiny, ale úplné!
[QUOTE=mirekv;483943]Vyváženou? Zpravodajství je minimální, proč ve zprávách není to, co letí dole v titulcích? Ať jsou zprávy i půl hodiny, ale úplné![/QUOTE]
Pro tento účel máš ČT24. Na druhou stranu existují studie a výzkum o sledování a sledovatelnosti diváků a tím se prakticky řídí každá TV včetně třeba CNN.
Pro tento účel máš ČT24. Na druhou stranu existují studie a výzkum o sledování a sledovatelnosti diváků a tím se prakticky řídí každá TV včetně třeba CNN.
Pokud se na celou ČT podívám (na veškeré jejich programy a obsah) s nadhledem a pominu diskutabilní koncesionářský poplatek a také dlouhodobé problémy ve vedení ČT myslím si, že ČT není vůbec špatná v rámci konkurenčních TV napříč celým světem. Jak obsahem tak technickou kvalitou. Jistě, že se rezervy najdou, ale jak píši - není to špatné na tak malou zemi jakou ČR je.
Jako celek je ČT v pohodě ;) Jen jsem teď nepochopil tu zprávu Okamury, že by zrušil poplatky, z čeho jí potom chce financovat? Zavede zase reklamy na ČT1 apod.? Sice i teď ČT obchází zákaz reklam sponzorskými příspěvky, ale proč ne? Nějaké peníze navíc, které se dají investovat do lepší tvorby se vždycky hodí a ono i to vybavení stojí dost velké peníze a to už vůbec se nebavíme o cenách za distribuci programů ;)