Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Dune HD Base 3D - problém s zapnutím přístroje

noegoncz (10)|26.2.2014 07:50
Zdravím,
jsem čerstvým vlastníkem multimediálního centra Dune HD base 3D. Přístroj sám o sobě pracuje bezvadně a jsem s ním co se týče přehrávání médií, nastavení všeho možného (titulky, zvuk, obraz) nadmíru spokojen. Bohužel hned na začátku jsem narazil na nepříjemný problém. Když zapnu přístroj do sítě (přepnu kolébku na zadní části přístroje na ZAPNUTO), tak pak mohu bez problému přehrávač zapnout dálkovým ovládáním i na čelním panelu. Když však přístroj vypnu, nepodaří se mi jej podruhé již zapnout.
To až v případě, kdy manuálně znovu vypnu a zapnu kolébku na zadní části přístroje. Pak mám zas možnost 1x zapnout a vypnout přehrávač. Je to dost otravné a komfort, který jsem od přístroje očekával je tatam..
Nechal jsem si přehrávač upgradnout na nejnovější firmware, ale problém mám stále. Jediná možnost je přístroj nevypínat, ale přepnout pouze do stavu hybernace. Výhodou je, že je během chvilky připraven k použití, nevýhodou pak, že se i po čas hybernace točí ventilátor (???!!???), a to je nepřijatelné.

Chci se vás místních diskutérů zeptat, jestli jste nenarazili na stejný problém u tohoto nebo podobného přehrávače řady DUNE. Přístroj mám teprve od minulého pátku a pokud to do víkendu nevyřeším, budu jej posílat na reklamaci. Představa, že budu čekat měsíc na reklamaci mě moc neuspokojuje, ale co už :(.

Díky za každou radu.
RoPo (6061)|26.2.2014 08:14
Pokud jsi uzavíral objednávku/kupní smlouvu dálkově (elektronicky, po telefonu, apod.) tak jej vrať ve 14-ti denní lhůtě.
Pak zkus jiný kousek a pokud se to opakuje, tak je to "vlastnost" a ne chyba tohoto přístroje. Jak píšeš, že ti vadí točící ventilátor, tak se poohlídni po jiném MMC.
noegoncz (10)|26.2.2014 10:01
[QUOTE=RoPo;483076]Pokud jsi uzavíral objednávku/kupní smlouvu dálkově (elektronicky, po telefonu, apod.) tak jej vrať ve 14-ti denní lhůtě.
Pak zkus jiný kousek a pokud se to opakuje, tak je to "vlastnost" a ne chyba tohoto přístroje. Jak píšeš, že ti vadí točící ventilátor, tak se poohlídni po jiném MMC.[/QUOTE]

Ano, je to objednávka přes internet. Aby to nebylo tak jednoduché, tak krabice je mírně protrhlá. Na tuto skutečnost jsem narazil až doma, když jsem odmotal černou fólii. Při přebírání balíku jsem si toho nevšiml. Zároveň jsem slepil fólii z přistroje, takže se asi nedá přístroj považovat za zcela nový (ale nejsem si tím jist). Nicméně RMA by asi neměl být problém. K tomu ventilátoru - při běhu přístroje mi nevadí. Není téměř slyšet. To se spíše ozve HDD. Ale je to v limitu. Vadí mi to spíše v tom,že se ventilátor stále točí, když se přístroj přepne do hybernace. Tj tento stav je v podstatě nepoužitelný.
Poznámka: Když jsem v hybernaci, mohu si na přístroji nechat zobrazené hodiny, či jiné informace..ale když přístroj vypnu, na displeji čas zobrazen mít nemůžu :) .Ale to je jen detail, který mě netrápí.
jito (999)|26.2.2014 11:34
Zajímavý problém.
Dune má 2 možnosti vypnutí.První je ta hibernace o které píšeš,a druhá je vypnutí celkové do Standby.Z tohoto stavu ale naběhnutí trvá déle-což je logické.
Ale problém který zde popisuješ,u mého Maxe není a nikdy nebyl.A také vypínám přehrávač síťovým vypínačem.
Jedině kontaktovat prodejce,a zkusit s ním dohodnout výměnu za stejný ale odzkoušený přehrávač.
noegoncz (10)|26.2.2014 17:52
[QUOTE=jito;483093]Zajímavý problém.
Dune má 2 možnosti vypnutí.První je ta hibernace o které píšeš,a druhá je vypnutí celkové do Standby.Z tohoto stavu ale naběhnutí trvá déle-což je logické.
Ale problém který zde popisuješ,u mého Maxe není a nikdy nebyl.A také vypínám přehrávač síťovým vypínačem.
Jedině kontaktovat prodejce,a zkusit s ním dohodnout výměnu za stejný ale odzkoušený přehrávač.[/QUOTE]

O obou modech vypnutí jsem si vědom. Dnes jsem s tím ještě laboroval. Na zahraničním fóru jsem se dočetl, že tento problém má (mělo) více uživatelů. Ale po posledním firmware problém zmizel. U mě samozřejmě ne.
Po dnešním laborování jsem měl chvíli pocit, že jsem tu chybu "obešel". Nastavil jsem tlačítko power na hybernaci. Přičemž, když jej podržím cca 5 vteřin, místo do hybernace se standardně vypne. Následně jej pak mohu znovu spustit (paráda).
Nicméně když to udělám pro změnu 2x za sebou, problém je zpět a opětovně to už nezapnu. Se mi tomu ani nechce věřit. No zkusím zavolat na reklamační oddělení do Datartu a jsem strašně zvědavý, kdo se mi bude chtít takto věnovat. Měsíc na vyřízení reklamace se mi fakt čekat nechce :( ale co nadělám.
noegoncz (10)|28.2.2014 10:05
objednal jsem si dnes výměnu kus za kus. jak bude na skladě, mám se stavit pro výměnu. Takže jsem "zatím" spokojený. Snad bude další kus už ok.
noegoncz (10)|10.3.2014 09:03
jen pro informaci, kdyby náhodou měl někdo podobný problém. O víkendu jsem provedl záměnu za druhý kus. Ten už funguje jak má a jsem s výrobkem spokojen.
jito (999)|10.3.2014 13:53
Díky za info.
veducki (78)|19.3.2014 10:42
Ahoj.

Prosím ta ,stále este nevie Dune HD Base 3D prehravat ISO Bluray subory? Takisto menu BD disku.? uz davnesjie som si ho chcel zaobstarat, nakolko viem ze je to super prehravac, ale nevedel spominane formaty. Nevyriesilo sa to napr. Novym Fw ? Vdaka.
noegoncz (10)|19.3.2014 14:17
ahoj,
bohužel přehrávám jen mkv kontejnery, iso bluray soubory jsem zatím nezkoušel a nemám to v plánu. Respektive to zatím nevyužiji, stejně jako 3D. Nemám na to vhodný "zobrazovač" - prozatím. Co se týče BD menu, odzkoušeno také nemám, ale když jsem pátral na zahraničních fórech, tak si tam uživatelé stále stěžovali, že BD menu neumí ani po posledních fw. Takže tento neduh asi stále přetrvává. V mém případě to zatím není přítěží, uvidíme časem. Přehlédnu-li tyto nedostatky, tak mohu říci, že zatím se zdá být tento přehrávač parádní. Uvidím co časem...
axicom (626)|24.5.2014 20:40
Mam stejny problem, je to proti MAXu pekny kram!
BD menu neumi, je to zamer.

Kam az Ti zvlada Jellyfish?
axicom (626)|1.7.2014 20:01
DUNE jsem reklamoval, doslo k vymene desky, uz lze zapnout z vypnuteho stavu, neni problem prehrat Jellyfish 120Mbps, rychlost kopirovani po siti stoupla na 140Mbps.

Radost predcasna, dnes opet max rychlost po siti 80Mbps a 120Mbps Jellyfish se seka. DUNE jsem natvrdo vypnul a zapnul, vse zase funguje, to prece neni normalni?