Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Minipočítač pro zobrazení webové stránky na TV

dmix (6)|8.2.2014 15:30
Sháním nějaký "minipočítač", který dokáže zobrazovat webovou stránku na TV v kanceláři.

Potřebuji aby měl HDMI a zobrazoval stránku na 55" TV s rozlišením 1.920 x 1.080,
ideálně přes Chrome (ta stránka je dost dynamická (plynulé přechody a scrollování tabulek atd.) a na Chrome běží nejlépe).

Už víc lidí mi radilo Raspberry Pi, ale jednak si nejsem jistý výkonem (když už mám tak velkou TV, chci aby to běželo naprosto plynule),
a hlavně se mi neche nic instalovat, neche se mi kupovat Windows, řešit antivirový program atd.

Ideální by bylo, kdyby to byla nějaká krabička, která po zapnutí rovnou spustí maximalizovaný prohlížeč v režimu bez lišt a zobrazí tu moji stránku (aby to dokázala zapnout i asistentka ;))

Líbí se mi Google Chromecast, prý podporuje prohlížeč Chrome, ale jestli jsem to pochopil dobře, tak to jen streemuje z jiného zařízení a samostatně prohlížeč nezobrazí, je to tak?

Předem děkuji za rady.
KamilZ (10277)|8.2.2014 15:52
Nemusíš se bát, na Raspberry Pi si Windows nenainstaluješ, takže je nemusíš kupovat :-). S rozlišením 1920x1080 není problém, daleko více záleží na té stránce, jaké ona klade nároky na výkon co se týká prohlížeče, Chrome už není co se týká rychlosti žádný zázrak. Stejně píšeš strašně málo informací, takže se tady dá vysypat 20 zařízení (Minix X7, tablety, nějaký NUC, CuBox, ...) a stejně Ti nic z toho nemusí vyhovovat. Nepíšeš, jak moc to má jít automatizovat, jestli je stránka flashová, proč nestačí prohlížeč v TV, .... "Něco" tu www stránku, kterou chceš zobrazovat, musí generovat (pokud je to něco v rámci podniku), nemůžeš to přímo využít?

Chromecast skutečně potřebuje externí zařízení (mobil, tablet, PC (Chrome browser)) jako zdroj signálu, je to samo o sobě hloupá krabička.
dmix (6)|8.2.2014 16:21
Přidávám tedy nějaké informace: Stránku generuje php skript, ty animace jsem nedělal já, autor říkal něco o Ajaxu, tomu já nerozumím, myslím že flash to určitě nepotřebuje. Prohížeč v TV (je to Panasonic TX-L55ET60E) jakžtakž vyhovuje až na úděsnou horní lištu, která nejde nijak skrýt), ale vadí mi na něm, že se to cuká (zobrazují se dvě tabulky s deseti řádky textu vedle sebe a obě pak rolují, aby se zobrazil 11 až podlení řádek a pak jen celá obsah odjede dolů a najede další stránka). Zatím to provozuji přes počítač, který je poblíž jako druhou plochu, přes ten Chrome je to luxusně plynulé, akorát jsem nepřišel na to, jak zajistit, aby se automaticky po zapnutí počítače na té ploše zobrazil prohlížeč s tou stránkou a nejlépe aby se pak už do druhé obrazovky nezasahovalo.. Takhle tam občas "ujede" kurzor a když něko zkusí spustit Chrome na hlavní ploše, problikne jen ten spuštěný na druhé ploše (na TV) a nic.. Takže proto bych raději nějakou krabičku, která to zajistí bez toho počítače.

O raspberry Pi jsem se dočetl: "Tento model je dodáván bez předinstalovaného operačního systému Windows, ale díky přítomnosti slotu na SD karty lze využít tento prostor pro instalaci vlastního kompatibilního operačního systému", tak v tom mám trochu zmatek ;)
KamilZ (10277)|8.2.2014 17:02
Ta informace o RPi je v pořádku, je to bez Windows, protože na nich Windows neběží (je to ARM architektura, ne x86), pouze Linux apod :D, Teoreticky sice na ARM běží Windows 8 RT, ale ne na ARM6 a stejně je to slepá a značně omezená větev. To jen pro doplnění.

Cesta přes PC, které ještě používá někdo jiný, optimální není, jak píšeš. Sice by to šlo automatizovat, ale tomu, co popisuješ (kurzor apod.) nezabráníš.Ten PHP script běží kde? Nemůžeš vzít výstup z toho zařízení, jestli je to PC? POkud ne, tak mi RPi přijde jako rozumné a levné řešení, akorát Ti to někdo bude muset nainstalovat. Varianta by mohla být např. nějaký levný tablet nebo MK802 apod. s Androidem, kde se pustí po startu Chrome s tou stránkou.
dmix (6)|8.2.2014 18:58
Ten script bezi na webhostingu, ten pocitac je jinde.. Kazdopadne diky za nasmerovani, uz vim ze chromecast ne ani RPi s Windows ;) To MK802 vypada zajimave, uz jsem to i malem objednal, zarazila me kritika slabeho WiFi, to by mohl byt problem.. Mam pobliz zasuvku na ethernet, tak kdyby byl tip na nejakou podobnou krabicku s konektorem na ethernet, bylo by to dokonale (nic s Androidem jsem nikdy nemel, je toho mraky a nerad bych sahnul tesne vedle, chtelo by to neco vyzkouseneho :)
dmix (6)|8.2.2014 23:24
Právě jsem objednal minix neo x7, vypadá že je to přesně to co jsem hledal. Děkuju za neuvěřitelně rychlou a podrobnou pomoc s výběrem.
KamilZ (10277)|9.2.2014 06:08
Byl jsi rychlejší, než jsem čekal :-). Objednal jsi to doufám přes inet, aby se to případně dalo vrátit, kdyby nevyhovoval. Třeba Tě tam může něco štvát (např. nějaká notifikační lišta). Ale snad budeš spokojený, v první fázi bych šel také tímto směrem, výhoda je i v dálkovém ovládání.

Pokud by nevyhovoval, tak bych šel do něčeho takového: http://www.czc.cz/intel-nuc-kit-dc3217by-i3-3217u-ddr3-hdmi-bez-os/122711/produkt , s tím už provedeš naprosto cokoli.
dmix (6)|9.2.2014 22:41
No snad jsem se neunáhlil, ta notifikační lišta by mi vadila, ale předpokládám, že ten android dokáže zobrazit Chrome bez okrajů úplně na celou obrazovku, že ano?
(Mám iPhone 4S a starý iPad, Androidem jsem zatím úúúplně netknutý, proto se tak (možná blbě) ptám).
RoPo (6061)|9.2.2014 22:52
Spodní lišta u MK... donglů tam bývá. Ale jsou verze FW pro tyto dongly a podobné TV based Android škatule, které tuto spodní lištu pro ovládání prostředí Androida schovávají.