Problem zosilovac a bezdrotove sluchadla
Zdravim.Takze sa pokusim v kratkosti opisat moj problem.Na zaciatok presne nazvy zosilovaca a bezdratovych sluchadiel:YAMAHA RX V659 zosilovac a sluchadla SONY MDR-DS6500.K zosilovacu mam napojene tieto zariadenia:TV,multimedialne centrum,PS 3 a pocitac.Vsetky zariadenia su napojene optickym kablom.Ak spustim zosilovac a prepinam medzi vsetkymi vstupmi hra vsetko okay ale len na reproduktory.Presnejsie povedane:PS 3 hra aj na sluchatka aj repraky,multimedialne centrum a TV tiez.Problem je vsak v tom ze ani vstavany tuner v zosilovaci ani signal z pocitaca neprehra v sluchatkach len v reproduktoroch.Ako je to mozne,Dakujem za kazdu odpoved,ci radu.
1) Nie je to zosilovac ale AVR.
Ako je to mozne neviem, ale skus vymenit opticke vstupy (zapoj do vstupu pre PS3 vstup PC, kedze vstup PS3 hra).
Nasledne mozme riesit, co dalej.
Ako je to mozne neviem, ale skus vymenit opticke vstupy (zapoj do vstupu pre PS3 vstup PC, kedze vstup PS3 hra).
Nasledne mozme riesit, co dalej.
Vyskusal som a nic....stale to iste....zaujimave je,ze mi nehra ani tuner v sluchatkach len v reprakoch a tuner je vstavany v AVR :-(
[QUOTE=Vlasto15;480268]zaujimave je,ze mi nehra ani tuner v sluchatkach len v reprakoc[/QUOTE]
To je zaujimave. V navode na pouzitie nieje o tomto zmienka?
[QUOTE=Vlasto15;480268]Vyskusal som a nic....stale to iste[/QUOTE]
Aku mas nastavenu vystupnu vzorkovaciu frekvenciu pri PCM z HTPC? Nejde mi do hlavy, ako je mozne, ze z jedneho zariadenia PCM v sluchatkach funguje a z druheho nie.
To je zaujimave. V navode na pouzitie nieje o tomto zmienka?
[QUOTE=Vlasto15;480268]Vyskusal som a nic....stale to iste[/QUOTE]
Aku mas nastavenu vystupnu vzorkovaciu frekvenciu pri PCM z HTPC? Nejde mi do hlavy, ako je mozne, ze z jedneho zariadenia PCM v sluchatkach funguje a z druheho nie.
[QUOTE=vivid.sk;480273]To je zaujimave. V navode na pouzitie nieje o tomto zmienka?
Aku mas nastavenu vystupnu vzorkovaciu frekvenciu pri PCM z HTPC? Nejde mi do hlavy, ako je mozne, ze z jedneho zariadenia PCM v sluchatkach funguje a z druheho nie.[/QUOTE]
Co je to HTPC?
---------- Doplněno v 16:58 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:57 ----------
Navod mam len english a male pismenka....ale nepisu tam nic take si myslim :-)
Aku mas nastavenu vystupnu vzorkovaciu frekvenciu pri PCM z HTPC? Nejde mi do hlavy, ako je mozne, ze z jedneho zariadenia PCM v sluchatkach funguje a z druheho nie.[/QUOTE]
Co je to HTPC?
---------- Doplněno v 16:58 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:57 ----------
Navod mam len english a male pismenka....ale nepisu tam nic take si myslim :-)
[QUOTE=vivid.sk;480275]HTPC=PC=pocitac[/QUOTE]
Dolby Digital 5.1....ale ako z PC v reprakoch cez AVR to hra
Dolby Digital 5.1....ale ako z PC v reprakoch cez AVR to hra
Tak tam skus pustit nejaky stereo zdroj (PCM).
Update: este mi napis, ako mas zapojene tie bezdrotove sluchatka. Ja som bol stale v tom, ze su to klasicke, prehliadol som tuto informaciu.
Update: este mi napis, ako mas zapojene tie bezdrotove sluchatka. Ja som bol stale v tom, ze su to klasicke, prehliadol som tuto informaciu.
Problem je v tom prepojeni. Keby si napisal hned, ze to mas prepojene digitalne (SPDIF OUT), tak je to hned jasne, ze analogovy tuner ti nebude davat digitalny vystup do SPDIF. Prepoj to este analogovo.
A co sa typa pocitacoveho vstupu, neodpovedal si ako sa to chova v pripade stereo PCM 44.1/48khz
A co sa typa pocitacoveho vstupu, neodpovedal si ako sa to chova v pripade stereo PCM 44.1/48khz
Takze vstavany tuner AVR prepojit so sluchadkami cincami?Dobre rozumiem?Moj AVR ma analogovy tuner?Som duty v takychto veciach :-)
[QUOTE=Vlasto15;480316]Moj AVR ma analogovy tuner?[/QUOTE]
Rádio standardem T-DAB (digitál) se sice v ČR vysílá, ale ne všude (jen Praha, Brno, Ostrava, Trutnov, Ústí nad Labem, Příbram, Plzeň, České Budějovice, Karlovarský kraj). Prozatím je v éteru pro rádio povětšinu analog. AVR má analogový tuner.
Rádio standardem T-DAB (digitál) se sice v ČR vysílá, ale ne všude (jen Praha, Brno, Ostrava, Trutnov, Ústí nad Labem, Příbram, Plzeň, České Budějovice, Karlovarský kraj). Prozatím je v éteru pro rádio povětšinu analog. AVR má analogový tuner.
[QUOTE=vivid.sk;480294]Problem je v tom prepojeni. Keby si napisal hned, ze to mas prepojene digitalne (SPDIF OUT), tak je to hned jasne, ze analogovy tuner ti nebude davat digitalny vystup do SPDIF. Prepoj to este analogovo.
A co sa typa pocitacoveho vstupu, neodpovedal si ako sa to chova v pripade stereo PCM 44.1/48khz[/QUOTE]
Ziadny zvuk....len v reprakoch...skusal som vsetky moznosti na zvukovej karte v pc...
A co sa typa pocitacoveho vstupu, neodpovedal si ako sa to chova v pripade stereo PCM 44.1/48khz[/QUOTE]
Ziadny zvuk....len v reprakoch...skusal som vsetky moznosti na zvukovej karte v pc...
[QUOTE=Vlasto15;480327]Ziadny zvuk....len v reprakoch...skusal som vsetky moznosti na zvukovej karte v pc...[/QUOTE]
Jj....zvuk z PC oka aj repraky aj sluchadla....ako este prepojit analogovo tuner vstavany v AVR so sluchadlamy?
Jj....zvuk z PC oka aj repraky aj sluchadla....ako este prepojit analogovo tuner vstavany v AVR so sluchadlamy?
[QUOTE=vivid.sk;480399]Pre out na AVR -> Line In sluchatka[/QUOTE]
Nemozes mi to ukazat na mojom AVR....fakt je tam vela out vystupov
Nemozes mi to ukazat na mojom AVR....fakt je tam vela out vystupov
Nemam to prist k tebe aj zapojit?
[QUOTE=Vlasto15;480402].fakt je tam vela out vystupov [/QUOTE]
Nekecaj, L+R Pre Out je tam len jeden, ani si to podla mna nekukal. Sorry, viac uz spravit neviem.
[QUOTE=Vlasto15;480402].fakt je tam vela out vystupov [/QUOTE]
Nekecaj, L+R Pre Out je tam len jeden, ani si to podla mna nekukal. Sorry, viac uz spravit neviem.
[QUOTE=vivid.sk;480416]Nemam to prist k tebe aj zapojit?
Nekecaj, L+R Pre Out je tam len jeden, ani si to podla mna nekukal. Sorry, viac uz spravit neviem.[/QUOTE]
Dakujem za rady....boli uzitocne....idem napojit a dam vediet.Srdecna vdaka. :-)
Nekecaj, L+R Pre Out je tam len jeden, ani si to podla mna nekukal. Sorry, viac uz spravit neviem.[/QUOTE]
Dakujem za rady....boli uzitocne....idem napojit a dam vediet.Srdecna vdaka. :-)
No zapojil som ich ale hra sucasne aj v reprakoch aj v sluchatkach...ak dam volume na mutte tak nehra nikde ak dam volume na plno tak hra pekne v sluchadlach ale aj v reprakoch :-)
[QUOTE=Vlasto15;480447]No zapojil som ich ale hra sucasne aj v reprakoch aj v sluchatkach...ak dam volume na mutte tak nehra nikde ak dam volume na plno tak hra pekne v sluchadlach ale aj v reprakoch :-)[/QUOTE]
Kde robim chybu?
Kde robim chybu?
Ma to hrat sucasne.
Ak chces, aby to nehralo sucasne, pouzi sluchatkovy vystup AVR (alebo tam pichni 6.3mm jack, je mozne, ze to pre-outy neodpoji, treba odskusat).
Ak chces, aby to nehralo sucasne, pouzi sluchatkovy vystup AVR (alebo tam pichni 6.3mm jack, je mozne, ze to pre-outy neodpoji, treba odskusat).
[QUOTE=vivid.sk;480474]Ma to hrat sucasne.
Ak chces, aby to nehralo sucasne, pouzi sluchatkovy vystup AVR (alebo tam pichni 6.3mm jack, je mozne, ze to pre-outy neodpoji, treba odskusat).[/QUOTE]
No tak to si mi mohol povedat na zaciatku....ked si uz vedel ze to bude hrat sucasne aj v sluchatkach aj v reprakoch :-)...aky to ma vyznam?Kupil som kvalitne RCA kable a mozem sa s nimi tak akurat odfotit :-)...nevadi dik za radu :-)
Ak chces, aby to nehralo sucasne, pouzi sluchatkovy vystup AVR (alebo tam pichni 6.3mm jack, je mozne, ze to pre-outy neodpoji, treba odskusat).[/QUOTE]
No tak to si mi mohol povedat na zaciatku....ked si uz vedel ze to bude hrat sucasne aj v sluchatkach aj v reprakoch :-)...aky to ma vyznam?Kupil som kvalitne RCA kable a mozem sa s nimi tak akurat odfotit :-)...nevadi dik za radu :-)
[QUOTE=Vlasto15;480693].ked si uz vedel ze to bude hrat sucasne aj v sluchatkach aj v reprakoch [/QUOTE]
Predpokladal som, ze to je jasne, pretoze takto si to mal zapojene od zaciatku.
Ak by si chcel odpojit zvuk repro, zapojis to do sluchatkoveho vystupu. A RCA kable mozes stale pouzit aj priamo z AVR za pomoci niecoho takehoto:
[ATTACH=CONFIG]26312[/ATTACH]
Predpokladal som, ze to je jasne, pretoze takto si to mal zapojene od zaciatku.
Ak by si chcel odpojit zvuk repro, zapojis to do sluchatkoveho vystupu. A RCA kable mozes stale pouzit aj priamo z AVR za pomoci niecoho takehoto:
[ATTACH=CONFIG]26312[/ATTACH]