Tazatel: Honza
Znění dotazu: Dobrý den všem,
řeším takový problém - jak nejlépe zvládnout střih velkoobjemového videa, ve velikosti řádově TB. Jde mi o vystřižení určitých úseků z různých míst souboru a jejich uložení pro další zpracování.
Znění dotazu: Dobrý den všem,
řeším takový problém - jak nejlépe zvládnout střih velkoobjemového videa, ve velikosti řádově TB. Jde mi o vystřižení určitých úseků z různých míst souboru a jejich uložení pro další zpracování.
Ještě bych dodal - jedná se o záznamy z vysokorychlostních kamer s rozlišením 1280x1024 a rychlostí 1000-2000 fps.
U videa zalezi co je to za kodek, kterym to bylo ulozeno,
programek mediainfo vypise informace o tom videu a take kodek
programek mediainfo vypise informace o tom videu a take kodek
Trochu není jasný dotaz "jak nejlépe zvládnout střih velkoobjemového videa". Jaký použít SW? nebo co je míněno tím "zvládnutím". Profesionální střihové SW by s tímto neměly mít zásadní problém a velkokapacitní úložiště jsou už taky k dispozici.
Takže to zkusím jinak - mám k dispozici kameru produkující videa s parametry uvedenými výše. Otázka zní, jaký hardware/software potřebuju, abych byl schopen taková videa efektivně stříhat pro další zpracování (efektivně myslím tak, abych nemusel čekat půl dne, než se mi načte soubor a dalšího půl dne, než se mi vyexportují vybrané úseky).
Tohle jsou informace k formátům kamery:
File Formats Proprietary RAW (MRF,MCF)
On-the-fly Conversion TIF,BMP,JPG,PNG,AVI,MPG,TP2,QT H.264
Tohle jsou informace k formátům kamery:
File Formats Proprietary RAW (MRF,MCF)
On-the-fly Conversion TIF,BMP,JPG,PNG,AVI,MPG,TP2,QT H.264
Edius. Vyzkoušet můžeš trial verzi, jestli ti bude vyhovovat.
nová verze 7.0
starší verze 6.5
kolegové tady napíší další vhodné alternativy
nová verze 7.0
starší verze 6.5
kolegové tady napíší další vhodné alternativy