Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Dálkové ovládání Samsung UE32C6620 nefungují prostřední tlačítka

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    62

    Ahoj - dnes mi přestala fungovat "střední část" dálkového ovládání BN59-01039A od Samsungu UE32C6620.
    Nefungují čísla 0 a 5 až 9 (horní tlačítka 1 až 4 fungují normálně) a dále nefungují tlačítka ovládání hlasitosti, přepínání kanálů, Mute, ChList
    a normálně funguje zase vše až od tlačítek "Tools, Menu a Guide" směrem dolů.

    Snad se nemohl "jenom" nějak "nakopnout" třeba "Chanel List" v televizi, protože se to shodou okolností stalo, když jsem přepl na zkušební vysílání sítě 9 z Mostu (a potom už nemohl přepnout zpět), ale bohužel pro přenos kanálů (a další nastavení TV) potřebuju na zadání hesla i klávesu 7 (která teď nefunguje), takže bych nerad udělal "víc škody než užitku",
    kdybych si ještě i rozházel kanály, anebo zkusil (pravděpodobně zbytečnou) "reinstalaci" televize...
    V dálkovém ovládání jsem samozřejmě bateriie vyměnil, ale obávám se, že to asi opravdu bude nějaký "studeňák" právě v tom DO...

    Samozřejmě (pokud to nepůjde jinak), tak dám DO (anebo i celou TV) raději do servisu, ale protože už 3 roky nemohu sehnat práci a kdyby to byla jen "sofwarová chyba" (na kterou by pomohlo třeba právě to "tovární nastavení" TV, což raději bez plně nefunkčního DO samozřejmě riskovat nechci...), anebo asi spíš závada toho DO a bylo jej možné zkusit doma vyčistit, tak bych se o to rád pokusil, pokud by už potom stejně nebyla jiná možnost, než koupě nového DO...

    Televizi už mám skoro 3 roky a tedy už asi po záruce a neví tedy prosím někdo, jak tohle DO rozebrat (bohužel nikde nevidím ani jeden šroubek a nerad bych někde něco ulámal zbytečně)...),
    anebo je prosím ještě možné zkusit doma ještě i něco "méně nebezpečného", než zkoušet rozebrat a vyčistit to DO ?

    Děkuju...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,255

    Můžeš zkusit klasicky otestovat DO pomocí digi foťáku/mobilu: http://www.chip.cz/trendy/testovani-...-fotoaparatem/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,402

    kup si nove (az potom, co si overis postupom od Kamila, ze tieto tlacitka naozaj nefunguju):
    http://dalkove-ovladace.heureka.cz/dalkovy-ovladac-samsung-bn59-01039a/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    62

    Díky - no tak teď mne podržte, tady v jiné diskusi jsem vygooglil, že někomu pomohlo na nefunkční DO v menu vypnout "Bezdrátové dálkové ovládání" (které já měl původně vypnuté),
    takže jsem ho zkusil (schválně) právě zapnout a ono začalo DO fungovat, ale za pár minut zase přestalo a začalo až když jsem to "bezdrátové" zase naopak zpátky vypnul.

    Tak teď nevím, jestli mi opravdu neodchází DO hardwarově (protože LED na TV se rozsvítila vždy jen při stisknutí těch fungujících tlačítek),
    ale nejsem si jistý, jestli nepřestalo opět fungovat při přepnutí na "testy" ze sítě 9, nebo i zatím jen monoskop televize Dakr.
    (začalo tam vysílat i "Kino svět", kvůli kterému jsem to právě ladil a když teď přepínám jen na něj, tak zatím DO funguje normálně),
    a jestli tedy síť 9 nevysílá v těch testech ještě i něco tak "nestandardního", až to něco v televizi "nakopne"...
    Zatím mi to to zase funguje, (hlavně abych to ale nezakřikl a vydrželo to), ale co se to dělo by mne tedy stejně opravdu zajímalo...
    (co jsem se díval, tak poslední FW 3018.1 ze srpna měl snad "opravovat" právě něco ohledně přepínání, ale až do teď jsem s ním žádný problém neměl)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    62

    Tak jsem to zakřikl - občas DO (jen ta určitá tlačítka) nefunguje třeba i hodinu a funguje spíš jenom občas a ani to přepínání "bezddrátového" na to nefunguje a byla to tedy asi spíš jen náhoda, že to zrovna fungovat začalo ...

    Je to ale určitě v DO, protože jsem doma "vyhrabal" jedno "univerzální" DO, kterým se mi podařilo nahradit alespoň ta nefunkční tlačítka
    (ale protože se neumí "učit", tak už ne tlačítka ostatní a je tak "šikovné", že jedním tlačítkem těsně vedle zapínání dokáže vymazat z televize úplně všechny stanice, takže se potom musí všechny znovu naladit a až potom jde použít obnovu stanic ze zálohy)
    - no zatím "alespoň to" (trvalé řešení to smozřejmě není...), ale je mi divné, že jsem si říkal, že teď stejně už nemohu nic zkazit "o moc víc" a že schválně prověřím to původní ovládání
    co to udělá, když stlačím 2 tlačítka najednou (tedy jestli ta vadná opravdu nereagují, ale ona přitom reagují) - když stisknu třeba tlačítko 1 (které funguje zcela bez problému)
    a k tomu ještě nějaké z těch "nefunkčních", tak je to jako bych tu 1 stiskl znovu a znamená to tedy, že problém asi nebude jen někde v kontaktu klávesnice, ale spíš asi někde v nějakém spoji uvnitř toho DO...
    Asi mi tedy stejně nezbyde nic jiného, než koupit za 350 až 750Kč nové, ale protože nemám už 3 roky práci a moc tím už víc zkazit nemohu (tedy "jenom" že se připravím i ta tlačítka zatím ještě funkční),
    tak bych rád zkusil to DO rozebrat, ane nevím jak, abych jej tím nezřídil "víc než je potřeba", když vůbec není vidět odkud začít a bez toho abych (vůbec) nic neulomil a "neožvýkal" se to asi (bohužel) nepodaří...
    Nerozebíral prosím to DO už někdo a má to vůbec smysl, když ta chyba je taková "záhadná" a asi tedy není jen v kontaktech klávesnice ??? ;-(

    Děkuju...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Budiž Ti útěchou, že se vyrábějí i daleko dražší nerozebíratelné přístroje, u nichž by vlastní oprava stála několik korun (třeba externí disky). Bohužel, DO bez nevratného poškození pouzdra nejspíš nerozebereš, i když vlastní oprava by patrně nebyla složitá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    62

    Asi to bude jen nějaký studňák až někde uvnitř (ale "jen" ho najít...) - no doufám, že nakonec neskončím u tohoto: http://samsung.rainerullrich.de/ ;-)

    Zkoušel jsem to a funguje to, ale mám jenom klasické (stolní) PC připojené kabelem, takže jako nouzovka to jde
    (kdyby nebylo ovládání žádné a potřebovalo se jenom něco třeba nastavit), ale trvale bych to rozhodně používat nechtěl
    a zvlášť když je to teď všude samá reklama a kam se na mne tedy hrabe Fantoci ... ;-D
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Vzpomněl jsem si na jednu zajímavou vlastnost související s DO, někomu se může hodit. Můj Samsung nemá kromě DO žádné ovládací prvky (tedy, žádné jsem zatím neobjevil), nicméně vpravo dole vedle indikační LEDky je oblast citlivá na mírný tlak a při troše šikovnosti lze tv tímto způsobem zapnout nebo vypnout a dokonce i přepínat stanice....
    Mimochodem, jak to asi funguje? Vypadá to spíš na tlakový než dotykový senzor, ale nemohu se rozhodnout....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,933

    Kapactni senzory. Co mas za TV?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Myslel jsem, že jí mám v podpisu, teď jí nevidím...
    UE32D5520RW... Žádné zjevné senzory nemá, nicméně je stará známá praxe, že lacinější modely se dělají úpravou dražších vypuštěním některých funkcí, třeba i pouhým zakrytím senzorů (nebo nepovolením PVR v nepřístupné části serv. menu). Mýlím se?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    62

    Ta UE32C6620 tam vpravo dole ty senzory má normálně (typoval bych že to asi opravdu funguje nějak kapacitně, anebo indukčně), takže je možné, že to u "levnějšího" modelu nemusel výrobce (úmyslně) zmínit, pokud tedy nemáš třeba v servisním menu přepnuto na nějaký "dražší typ" ...

    No ale co je to platné, když se tam sice dostane třeba i do menu, tak se ale nedají bez DO nijak zadávat čísla (třeba jako hesla, pro obnovu zálohovaných kanálů atd.),
    anebo čísla i bez DO nějak zadávat jdou ?

    Zatím se mi povedlo zprovoznit 2 "univerzální" DO co jsem měl už dlouho doma a nevyužíval a u toho lepšího, co se umí i "učit" jsem naučil i některá tlačítka,
    ale bohužel má tlačítek málo, takže se na ně stejně nevešlo vše z originálu a alespň to nejdůležitější, takže momentálně (když originál právě "trucuje" - občas ještě funguje)
    používám jako nouzouvky 2 DO - odborníci ze Samsungu mi doporučili vyměnit baterie a "vyčistit LEDku", anebo se obrátit na autorizovaný servis
    (Plzeň, anebo raději Liberec, kde to znám, ale je to už skoro stejně daleko) a tam mi další odpobrníci poradili nechat si to DO "vyčistit v servisu"
    - no to by mne opravdu nenapadlo - samozřejmě, že bych to rád udělal sám, ale vím, že bez "ohlodání" DO se mi to nepodaří a kdybych jen věděl,
    že i v tom servisu ho "neohlodají" stejně, jako bych to udělal já, akorát že za to navíc budu muset zaplatit a pak to třeba (také) přestane fungovat úplně
    a tedy i ta (důležitá) tlačítka, co zatím ještě naštěstí fungují... ;-(

    Včera se (asi po hodině) originál "vzpamatoval", když jsem zkusil (i když nerad) tlačit větší silou na tlačítko přepínání kanálů
    (které jsem se ale jinak samozřejmě vždy snažil mačkat "s citem", i když je ale kvůli reklamamám a "hezkým pořadům" samozřejmě nejpoužívanější),
    tak jestli to není nějaký spoj, anebo něco právě pod tím tlačítkem - samotné tlačítko zřejmě ne, když má vliv na (současné) stisknutí se "zdravým" (tedy normálně fungujícím) tlačítkem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,933

    Spoje pod tlacitky mohu byt zanesena nikotynem v pripade, ze se nachazi v kurackem prostredi.
    Dale muze byt "vymackan" uhlikovy nanos na gume prekryvajici plosny spoj.
    V prvnim pripade muze pomoci cisteni.
    V druhem pripade vymena gumove membrany tlacitek.

    Nekdy je vsak levnejsi koupit nove DO, ktere stoji neco pres 300,- Kc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    U mé UE32D5520 žádná zmínka o senzorech v manuálu není, s vyjímkou PVR jen tovární nastavení, nicméně porovnám předpokládané rozmístění senzorů, abych byl připraven do budoucna...
    Tohle Ti asi nepomůže, ale zajímavá zkušenost: DO čas od času přestane reagovat (i když bylo nové), nejprve jsem si od plic zanadával, pak jsem ověřil, že kapacita baterií je OK, ale znečišťují se kontakty baterií (předpokládám, že je to vedlejší nežádoucí efekt všech přístrojů s nízkou spotřebou, kdy zaniká "samočistící" schopnost procházejícím proudem), zatím vždy pomohlo pouhé otevření přihrádky s bateriemi a jejich prosté protočení palcem...

    K Tvému problému... Návodů na čištění je celá řada, problémem je právě to nedestruktivní otevření pouzdra. Jedna z mnoha rad, která by snad vyřešila vykondenzovanou vlhkost doporučuje opatrně ohřát otevřené DO fénem, prý může být i uzavřené. Pokud bych už přistoupil na to, že v obytné místnosti může uvnitř pouzdra zkondenzovat vzdušná vlhkost (což určitě není tento případ), zkusil bych prostorem pro baterie zavést do pouzdra hadičkou teplý vzduch a vysoušet (hmmm, pěkná blbost, zapomeňte).
    V každém případě, pokud bys byl tak zoufalý a pokusil se pouzdro násilně otevřít a pak třeba slepit, vyhledej na gůglu obrázky DO, ať víš, co všechno se kromě tlačítek z pouzdra vysype.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    62

    U mně ten nikotýn nehrozí - to tak nanejvýš nějaká čokoláda ale udržuji DO opravdu v čistotě
    (když jej nepoužívám, tak jej pokládám tlačítky dolů, aby se do nich ani neprášilo, ale DO je lehké a to by snad vadit nemělo)
    takže jedině opravdu něco "vymačkaného" třeba právě tím častým přepínáním stanic...

    Zase je mi divné, jak jsem (samozřejmě až když DO přestalo fungovat) zkoušel stisknout fungující tlačítko (současně) s nějakým tím nefungujícím a že to na to "fungující" mělo vliv (jako by se stisklo opakovaně), takže na kontakt v tlačítku to právě nevypadá a jedině že by to (momentálně nefunkční) tlačítko spojovalo třeba "víc kontaktů současně".
    (anebo jestli se kousek té uhlíkové vrstvy nemohl odlepit a někde to chvilkami nezkratuje...)
    No ale vypadá to, že asi opravdu bude nejjedodušší koupit to DO nové, pokud tedy (i s poštovným) opravdu někde bude za těch 300
    - viděl jsem zatím na netu ceny od 350 do 750, tak snad ta nejlevnější nejsou nějaký "podfuk"... ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    62

    Baterie jsem dal raději nové (a měřil), i s nima zkoušel otáčet a "napružit", tak (pokud nejsou zoxidované) jsou snad čisté,
    ale ta vlhkost mne nenapadla a mohla by opravdu přicházet v úvahu - mám tu s ní totiž (hlavně v zimě, kdy se špatně větrá) docela problém
    a teď právě koukám dokonce 78% ... ;-(

    Fén nemám a to "ohlodání" je při otevření asi téměř jisté
    (stříkat do toho přes klávesnici něco na kontakty by asi byla hloupost a ještě víc by se to zasvinilo, i když u starého mobilu to po otevření na klávesnici pomohlo),
    tak že bych to zkusil (zavřené) alespoň chvilku na ústření topení "buď a nebo" ??? ... ;-(
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 11:02
  2. Dalkove ovladani
    Od Aluvian v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-10-2008, 17:24
  3. Dálkové ovládání
    Od Puamik v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-10-2008, 09:59
  4. MPC a dálkové ovládání
    Od pavelz v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-02-2008, 21:58
  5. Dalkove ovladani k PC?
    Od bobrb v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-09-2006, 23:07