Zvuk do 2500
Zdravim,
Chcel by som ozvucit svoju obyvacku cca 4x7m. Asi 5.1 k telke. Cca za 2500eur,plus vhodny receiver. Rady? Dik
Chcel by som ozvucit svoju obyvacku cca 4x7m. Asi 5.1 k telke. Cca za 2500eur,plus vhodny receiver. Rady? Dik
pozri, konečne tu položil dotaz aj niekto normálny, kto chce kvalitný zvuk. Tvoja obývačka je veľká, tak žiadne mini, ale maxi!!!:o
Samozrejme existuje aj kopec iných alternatív.
PS : Pri tvojom rozumnom rozpočte sa tých 500 Eur po čase stratí...
Samozrejme existuje aj kopec iných alternatív.
PS : Pri tvojom rozumnom rozpočte sa tých 500 Eur po čase stratí...
No hej,za malo penazi malo muziky. To je sice pekne ze je velka, ale mame tu tenke steny a nervoznych susedov :D. Planujem ist pokukat B&W do bis audio,alebo pockam do high end slovakia v oktobri. Kazdopadne, tie alternativy by ma zaujimali, hod len znacky ak sa ti nechce konkretne modely.
[QUOTE=Kompany;467212] skor ma zaujal mini home cinema mt-60D[/QUOTE]
predrazene plastaky :), rozhodne pridi pozriet na HE 2013, je plno dalsich alternativ.
[QUOTE=Kompany;467225]ak sa ti nechce konkretne modely. [/QUOTE]
Onkyo 828 rozhodne nebrat (teda minimalne nie za cenu, za aku sa predava), je to predchadzajuci model 717 + Wifi + BT za "novu cenu". Ak tieto hovadiny ozelies, radsej sa este popozeraj po minulorocnom 818 (adekvatna nahrada je model 929).
Ale v BisAudiu ti budu tlacit Denon, 3313 je tiez rozumna alternativa k B&W.
predrazene plastaky :), rozhodne pridi pozriet na HE 2013, je plno dalsich alternativ.
[QUOTE=Kompany;467225]ak sa ti nechce konkretne modely. [/QUOTE]
Onkyo 828 rozhodne nebrat (teda minimalne nie za cenu, za aku sa predava), je to predchadzajuci model 717 + Wifi + BT za "novu cenu". Ak tieto hovadiny ozelies, radsej sa este popozeraj po minulorocnom 818 (adekvatna nahrada je model 929).
Ale v BisAudiu ti budu tlacit Denon, 3313 je tiez rozumna alternativa k B&W.
Vsade nie, len v BisAudiu, kedze to je dovozca a predajca Denonu :). Ale netreba sa mu branit. Podobne Yamahy su slusne stroje (v tejto a vyssej triede).
[QUOTE=Kompany;467236]vyzera luxusne[/QUOTE]
Netreba hned hodnotit podla obrazku. Dobry sub stoji tretinu tvojho rozpoctu (a viac). Treba radsej investoval do poriadnych stlpov (aspon s 8" basakom), len dnes je moda vsade tlacit pidi repraciky, lebo ludia "ohavy" typu B&W 801D nechcu.
Dalsia alternativa je 4x regal + center + SUB, ak to bude primarne na kino. Regal stoji polovicu ceny stlpu (v ramci tej istej triedy) a vacsinou byva osadeny exaktymi menicmi (stredobas + vysky). SUB vsak rozhodne B&W nebrat (nizke rady stoja za nic), pozri znacky ako Velodyne alebo Sunfire.
[QUOTE=Kompany;467236]vyzera luxusne[/QUOTE]
Netreba hned hodnotit podla obrazku. Dobry sub stoji tretinu tvojho rozpoctu (a viac). Treba radsej investoval do poriadnych stlpov (aspon s 8" basakom), len dnes je moda vsade tlacit pidi repraciky, lebo ludia "ohavy" typu B&W 801D nechcu.
Dalsia alternativa je 4x regal + center + SUB, ak to bude primarne na kino. Regal stoji polovicu ceny stlpu (v ramci tej istej triedy) a vacsinou byva osadeny exaktymi menicmi (stredobas + vysky). SUB vsak rozhodne B&W nebrat (nizke rady stoja za nic), pozri znacky ako Velodyne alebo Sunfire.
ahoj, zde je můj tip ... tuhle sestavu jsem slyšel hrát a je to pecka [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
celkem cca 2000 eur
prodejce je velmi solidní, koupil jsem u něj už pár věcí a jednu i reklamoval a naprosto bezproblémové solidní jednání
alternativa, které je nejen designová, ale hraje úžasně
předky: Cabasse IO2 (pár cca 1000 EUR)
center: Cabasse Eole 2 (cca 250 eur)
zadky + subwoofer: Cabasse Cineole (cca 1000 EUR) - sestava obsahuje 2x Cabasse Eole + Cabasse subwoofer Santorini 21
http://cabasse-hifi.cz/produktova-rada/39-io2.html
http://cabasse-hifi.cz/produktova-rada/40-eole-3.html
http://cabasse-hifi.cz/produktova-rada/41-cineole.html
k Cabasse bych doporučil AVR Marantz (SR5006(7) nebo SR7005(7)), k Cantonům YAMAHU ... řadu si vyber podle své peněženky, ale koukej na modely od 900+ EUR
celkem cca 2000 eur
prodejce je velmi solidní, koupil jsem u něj už pár věcí a jednu i reklamoval a naprosto bezproblémové solidní jednání
alternativa, které je nejen designová, ale hraje úžasně
předky: Cabasse IO2 (pár cca 1000 EUR)
center: Cabasse Eole 2 (cca 250 eur)
zadky + subwoofer: Cabasse Cineole (cca 1000 EUR) - sestava obsahuje 2x Cabasse Eole + Cabasse subwoofer Santorini 21
http://cabasse-hifi.cz/produktova-rada/39-io2.html
http://cabasse-hifi.cz/produktova-rada/40-eole-3.html
http://cabasse-hifi.cz/produktova-rada/41-cineole.html
k Cabasse bych doporučil AVR Marantz (SR5006(7) nebo SR7005(7)), k Cantonům YAMAHU ... řadu si vyber podle své peněženky, ale koukej na modely od 900+ EUR
Cantony si mozes tiez vypocut v BisAudiu. Osobne vsak nechapem, preco vo vsetkych novych modeloch narvali bassreflex dozadu. To nieje vhodne pre ludi, ktori nemaju moznost umiestnit repro dostatocne od zadnej steny. Takisto odstranili "deckam odolne" mriezky z modelov GLE a Chrono - co tiez nechapem. Takto svoje vyrobky zrovnali s ostatnou konkurenciou. Skoda, skoda.
A ak uz tip na cantony, tak potom [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], za danu cenu. Nie kazdemu vsak sedi leskly povrch (opat nezmyselna moda).
A ak uz tip na cantony, tak potom [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], za danu cenu. Nie kazdemu vsak sedi leskly povrch (opat nezmyselna moda).
Diky vivid.sk. Zajtra pokukam podrobnejsie. Sub B&W nehodnotim podla obrazku,cital som reviews, plus je to jeden z ich drahsich subacov. Ohavy sa mi pacia, len som ich nikde nenasiel predavat. Nebranim sa velkym stlpom alebo regalom,lenze budget tlaci. BOhuzial Cantony tiez vobec nepoznam.
Ja to nechcem zatracovat, rozhodne tieto vyrobky vzdy patria k spicke v ramci kagegorie. Ale priahliadnuc k cene (5 plastakov + sub za 2.600€) to nieje adekvatne. A este treba kupit AVR. Do 2000 euro mas dva spickove stlpy (tip ti poslem do PM), s 10" basakom, kde sub nepotrebujes. A rozhodne bude aj na muziku.
[QUOTE=vivid.sk;467244]Ja to nechcem zatracovat, rozhodne tieto vyrobky vzdy patria k spicke v ramci kagegorie. Ale priahliadnuc k cene (5 plastakov + sub za 2.600€) to nieje adekvatne.[/QUOTE]
No třeba ty Cabasse IO2 byť to jsou designový plastový kuličky 16 cm v průměru hrají nezkutečně ... nic lepšího jsem v stejné cenové kategorii neslyšel.
No třeba ty Cabasse IO2 byť to jsou designový plastový kuličky 16 cm v průměru hrají nezkutečně ... nic lepšího jsem v stejné cenové kategorii neslyšel.
Tak rozhodne to nehra same, vzhladom k specifikacii: 145 – 22 000 Hz. To ostatne hra sub. Rozhodne design je pri tychto kuskoch to, co predava.
doporučuji si ty bedny poslechnout, než koukat jen na čísla :) .. oni na ně nepějí odborníci superlativy jen tak náhodou, nicméně výběr beden je vyloženě subjektivní věc a né vždy to co na papíru vypadá senzačně i senzačně zní a naopak :)
[QUOTE=vivid.sk;467244]Ja to nechcem zatracovat, rozhodne tieto vyrobky vzdy patria k spicke v ramci kagegorie. Ale priahliadnuc k cene (5 plastakov + sub za 2.600€) to nieje adekvatne. A este treba kupit AVR. Do 2000 euro mas dva spickove stlpy (tip ti poslem do PM), s 10" basakom, kde sub nepotrebujes. A rozhodne bude aj na muziku.[/QUOTE]
v poslednom case som nadobudol presvedcenie, ze diskusne fora, vdaka prispevkom chrobakov truhlikov, sluzia maximalne na zmatenie nepriatela pripadne na robenie reklamy pre predajcov. Nerozumiem, ako moze niekto napisat o B&W m1, ze su to plastaky. Ano, "papier" znesie vsetko, ale potom je velmi tazke si pri takto "zaspamovanych" diskusiach spravit o niecom nazor. Plastak by mal pisat o plaste, ktory aspon drzal v rukach, ked uz nepocul.
Konkretne tieto "plastaky" su hlinikova konstrukcia. Urcite lepsia, ako keby bola z dreva, ako su vsetky tie 5 korunove stlpy, ktorymi ja zaplaveny trh a ma ich doma 98 % pouzivatelov.
Ak si pod slovom spickovy, predstavujeme nieco, co je porovnatelne s tym najlepsim, tak spickovy par reproduktorov nestoji 2000 eur. Je ich len len zopar a neprichadzaju na trh kazdy rok a nie su ani od B&W. Toto, ale viac plati pre stereo reprodukciu ako surround, kde sa obraz stara o dostatocne odputanie pozornosti, cize staci castokrat nieco, co len vhodne doplna obraz.
Podla toho, co mam moznost vidiet, chce vacsina ludi domov nieco, co aj dobre vyzera a pripadne sa to da povesit na stenu beznej obyvacky. V tomto ohlade som nepocul nic radikalne lepsie (maximalne ine) ako je MT-60D. (Nehodnotim teraz vacsi akusticky tlak velkych reproduktorov z dovodu, ze do vacsiny obyvaciek je potencial tychto rieseni aj tak nevyuzitelny.) Odporucam si to ist v kazdom pripade vypocut a pripadne vyskusat aj vo svojej miestnosti, lebo ta ma na vysledny efekt castokrat vacsi vplyv ako cela zostava dohromady. A ak je uplne nevhodna a z rodinnych dovodov nemenna, treba investovat malo, lebo ani pri maximalnych investiciach vysledok nebude stat za vela.
v poslednom case som nadobudol presvedcenie, ze diskusne fora, vdaka prispevkom chrobakov truhlikov, sluzia maximalne na zmatenie nepriatela pripadne na robenie reklamy pre predajcov. Nerozumiem, ako moze niekto napisat o B&W m1, ze su to plastaky. Ano, "papier" znesie vsetko, ale potom je velmi tazke si pri takto "zaspamovanych" diskusiach spravit o niecom nazor. Plastak by mal pisat o plaste, ktory aspon drzal v rukach, ked uz nepocul.
Konkretne tieto "plastaky" su hlinikova konstrukcia. Urcite lepsia, ako keby bola z dreva, ako su vsetky tie 5 korunove stlpy, ktorymi ja zaplaveny trh a ma ich doma 98 % pouzivatelov.
Ak si pod slovom spickovy, predstavujeme nieco, co je porovnatelne s tym najlepsim, tak spickovy par reproduktorov nestoji 2000 eur. Je ich len len zopar a neprichadzaju na trh kazdy rok a nie su ani od B&W. Toto, ale viac plati pre stereo reprodukciu ako surround, kde sa obraz stara o dostatocne odputanie pozornosti, cize staci castokrat nieco, co len vhodne doplna obraz.
Podla toho, co mam moznost vidiet, chce vacsina ludi domov nieco, co aj dobre vyzera a pripadne sa to da povesit na stenu beznej obyvacky. V tomto ohlade som nepocul nic radikalne lepsie (maximalne ine) ako je MT-60D. (Nehodnotim teraz vacsi akusticky tlak velkych reproduktorov z dovodu, ze do vacsiny obyvaciek je potencial tychto rieseni aj tak nevyuzitelny.) Odporucam si to ist v kazdom pripade vypocut a pripadne vyskusat aj vo svojej miestnosti, lebo ta ma na vysledny efekt castokrat vacsi vplyv ako cela zostava dohromady. A ak je uplne nevhodna a z rodinnych dovodov nemenna, treba investovat malo, lebo ani pri maximalnych investiciach vysledok nebude stat za vela.