LG 42LG3000 "no signal" s HDMI
Zdravím,
potkám se s pikantním problémem propojil jsem svoje PC s TV (LG 42LG3000) kabelem (PremiumCord) HDMI - HDMI...
V PC s grafikou (ATI Radeon 5770) se mi klasicky zobrazil další monitor (sice pod číslem 1, ale to ničemu nevadí), po nastavení doporučeného rozlišení jede vše v pořádku (replikace/rozšíření plochy atd..)
Problém: avšak problém je v tom, že když televizi aktivuju jako druhý monitor, tak vypadne signál na televizi (programy přestanou fungovat), když HDMI odpojím nebo pouze v počítači deaktivuji TV (jakožto další monitor), tak programy zase naskočí, vypadá to jakoby nefungoval přívodní koax souběžně s HDMI.
Je problém v televizi? - vyřeší to update firmware...?
Nebo je problém v kabelu HDMI/KOAX a navzájem se ruší? - vyřeší výměna kabelu... kterého... ?
Předem děkuji za radu a pomoc...
potkám se s pikantním problémem propojil jsem svoje PC s TV (LG 42LG3000) kabelem (PremiumCord) HDMI - HDMI...
V PC s grafikou (ATI Radeon 5770) se mi klasicky zobrazil další monitor (sice pod číslem 1, ale to ničemu nevadí), po nastavení doporučeného rozlišení jede vše v pořádku (replikace/rozšíření plochy atd..)
Problém: avšak problém je v tom, že když televizi aktivuju jako druhý monitor, tak vypadne signál na televizi (programy přestanou fungovat), když HDMI odpojím nebo pouze v počítači deaktivuji TV (jakožto další monitor), tak programy zase naskočí, vypadá to jakoby nefungoval přívodní koax souběžně s HDMI.
Je problém v televizi? - vyřeší to update firmware...?
Nebo je problém v kabelu HDMI/KOAX a navzájem se ruší? - vyřeší výměna kabelu... kterého... ?
Předem děkuji za radu a pomoc...
Děje se to ve více HDMI vstupech? Máš možnost zkusit připojit jiné zařízení místo PC? Když aktivuješ HDMI a dáš manuální ladění, jakou sílu signálu to ukazuje proti normálu? Jaký tuner (DVB-C/T)?
[QUOTE=KamilZ;465709]Děje se to ve více HDMI vstupech?[/QUOTE]
Mám tam HDMI1, HDMI2 vstupy - dělá to v obou!
[QUOTE=KamilZ;465709]Máš možnost zkusit připojit jiné zařízení místo PC?[/QUOTE]
Měl jsem připojeno multimedialní centrum MediaDroid a vše fungovalo...
Ten byl ale připojen jen 1,5m HDMI kabelem, PC je připojeno z vedlejší místnosti 10m HDMI kabelem.
[QUOTE=KamilZ;465709]Jaký tuner (DVB-C/T)?[/QUOTE]
DVB-T integrovaný v televizi, satelit je teprve v plánu :)
[QUOTE=KamilZ;465709]jakou sílu signálu to ukazuje proti normálu?[/QUOTE]
Při ladění se mi v televizi nezobrazuje síla signálu...
Myslím, že když aktivuju HDMI a spustím ladění znovu, tak to ničemu nepomůže :(
Mám tam HDMI1, HDMI2 vstupy - dělá to v obou!
[QUOTE=KamilZ;465709]Máš možnost zkusit připojit jiné zařízení místo PC?[/QUOTE]
Měl jsem připojeno multimedialní centrum MediaDroid a vše fungovalo...
Ten byl ale připojen jen 1,5m HDMI kabelem, PC je připojeno z vedlejší místnosti 10m HDMI kabelem.
[QUOTE=KamilZ;465709]Jaký tuner (DVB-C/T)?[/QUOTE]
DVB-T integrovaný v televizi, satelit je teprve v plánu :)
[QUOTE=KamilZ;465709]jakou sílu signálu to ukazuje proti normálu?[/QUOTE]
Při ladění se mi v televizi nezobrazuje síla signálu...
Myslím, že když aktivuju HDMI a spustím ladění znovu, tak to ničemu nepomůže :(
Nejde o tu provést ladění, ale zjistit sílu signálu. Ale jestli to Tvá TV neukazuje, tak je to na prd. Na první pohled bych řekl, že to může být problém s potencionály, kdy se Ti to po připojení PC a aktivaci HDMI (což je ale divné, čekal bych to po připojení, nicméně záleží, jak je udělaná karta) začne kopat. Kdyby jsi měl UPS a zkusil dát PC na něj a od všeho odpojit, tak by se to mohlo vyloučit/potvrdit. Nebo kdyby jsi si mohl zkusit půjčit galvanický oddělovač: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale je to divné...
PS: DVB-C není satelit, ale kabelovka
Ale je to divné...
PS: DVB-C není satelit, ale kabelovka
[QUOTE=KamilZ;465715]Nebo kdyby jsi si mohl zkusit půjčit galvanický oddělovač: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Tohle vypadá zajímavě, koupím a vyzkouším. 200Kč není zase taková částka...
[QUOTE=KamilZ;465715]PS: DVB-C není satelit, ale kabelovka[/QUOTE]
Vím, nešťastně jsem se vyjádřil...
...Ale děkuji za zajímavou radu :) napíšu jestli to pomohlo či nikoliv...
Tohle vypadá zajímavě, koupím a vyzkouším. 200Kč není zase taková částka...
[QUOTE=KamilZ;465715]PS: DVB-C není satelit, ale kabelovka[/QUOTE]
Vím, nešťastně jsem se vyjádřil...
...Ale děkuji za zajímavou radu :) napíšu jestli to pomohlo či nikoliv...
Ale opravdu těžko říct, jestli je to ono. Jestli jsi kutil, můžeš to zkusit na pokud ubastlit (dva kondenzátory jsou korunová záležitost), viz poslední obrázek: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=224
Třeba ještě někoho dalšího něco napadne.
Třeba ještě někoho dalšího něco napadne.
Tak jsem se nakonec zkusil update firmware, protože jsem u nás v elektru "galvanický oddělovač" nesehnal. A světe div se ono to pomohlo, problém se vytratil. Vše funguje jak má a tak jsem pro případné další zájemce sepsal stručný návod.
http://maxxxcomp.blogspot.cz/2013/09/aktualizace-firmware-televize-42lg3000.html
Děkuji za reakce a připomínky...
http://maxxxcomp.blogspot.cz/2013/09/aktualizace-firmware-televize-42lg3000.html
Děkuji za reakce a připomínky...