Panasonic P50VT30 - rozmazaný obraz
Chtěl jsem se vás majitelé této řady zeptat. Zda je normální, že se prakticky nedá dívat na sport ani v HD(Skylink) nebo rychlejší scény, a to ani z Z Blu-Ray přehrávače Panasonic SC-BTT770. Na SD programy je koukat opravdu za trest. Televizi jsme koupily na konci roku 2011. Buď mi to přišlo dřív normální( přechod z CRT 70cm) nebo se mi čím dál tím víc zlepšují smysly. To, že větráčky jsou v tichých scénách slyšet, a že bliká to beru.
Co mě neskutečně vadí:
- při hokeji prakticky není vidět puk nebo skáče v měřítku po metrech
- při fotbale běhají po hřišti rozmazané siluety
- pokud běží nějaký text dole např ČT24 do půlky obrazovky je text absolutně nečitelný, pak se to trochu zpraví.
- menší objekty jsou zdeformované. Pokud se někde střídá světlá s tmavou objekty kolem se zdeformují.
- pokud je někde gradientní přechod barev, tak je přechod mezi jednotlivými odstíny výrazně(jako by pásy) vidět.
THX režim je nekoukatelný - zůstává vidět původní scény při jiných režimech je to celkem ok.
pokud se obraz mění málo nebo objekty jsou velké, tak je to OK.
Barvy jsou reálné a super.
je to vlastnost/ špatně nastavený/reklamace?
odpověď mailem z CZ panasonicu: je to prý normální.
Pokud vlastní někdo tuto TV poblíž Chomutova, bylo by možné porovnání? Díky
Co mě neskutečně vadí:
- při hokeji prakticky není vidět puk nebo skáče v měřítku po metrech
- při fotbale běhají po hřišti rozmazané siluety
- pokud běží nějaký text dole např ČT24 do půlky obrazovky je text absolutně nečitelný, pak se to trochu zpraví.
- menší objekty jsou zdeformované. Pokud se někde střídá světlá s tmavou objekty kolem se zdeformují.
- pokud je někde gradientní přechod barev, tak je přechod mezi jednotlivými odstíny výrazně(jako by pásy) vidět.
THX režim je nekoukatelný - zůstává vidět původní scény při jiných režimech je to celkem ok.
pokud se obraz mění málo nebo objekty jsou velké, tak je to OK.
Barvy jsou reálné a super.
je to vlastnost/ špatně nastavený/reklamace?
odpověď mailem z CZ panasonicu: je to prý normální.
Pokud vlastní někdo tuto TV poblíž Chomutova, bylo by možné porovnání? Díky
VT30 musi mat spickovy obraz, nie tak davno (v 2011) to bol topmodel... a kvalita v novych modeloch zdaleka neposkocila o taky kus, aby sa dalo povedat, ze VT30 ma zly obraz...
...takze ak sa ti na telke ukazuje to, co popisujes, tak bud mas problem s prijmom obrazu (externy satelitny prijimac, digitalna kablovka alebo?), alebo je nieco v neporiadku s telkou ako takou... odporucam vyskusat iny zdroj obrazu, pripadne skusit obnovit tovarenske nastavenia.
...rozhodne vsak nemozem suhlasit s vyjadrenim CZ Panasonica, ze rozmazany nepozeratelny hokej/futbal a pod. je u plaziem normalna vec. Prave v tomto plazmy exceluju, a VT30 to musi dat s prstom v nose.
...takze ak sa ti na telke ukazuje to, co popisujes, tak bud mas problem s prijmom obrazu (externy satelitny prijimac, digitalna kablovka alebo?), alebo je nieco v neporiadku s telkou ako takou... odporucam vyskusat iny zdroj obrazu, pripadne skusit obnovit tovarenske nastavenia.
...rozhodne vsak nemozem suhlasit s vyjadrenim CZ Panasonica, ze rozmazany nepozeratelny hokej/futbal a pod. je u plaziem normalna vec. Prave v tomto plazmy exceluju, a VT30 to musi dat s prstom v nose.
Mám tuto tv a obraz je parádní při sledování čehokoli,pokud tomu u tebe tak není tak je něco špatně.
@chorvi
To čo popisuješ sa nazýva dynamic false contouring ( DFC ), resp. posterizácia. Bohužial Panasonic tento problém dodnes nevyriešil a akceptovateľný je len keď je telka v 60Hz režime. Nastavenie MCFI na min alebo mid pomôže.
Ak si mal predtým LED LCD, prechod na VT30 môže byť bolestivý. LED LCD je rozmazané, ale "čisté".
A tiež spomínaš color banding.
Mal som túto telku a rozumiem Ti.
To čo popisuješ sa nazýva dynamic false contouring ( DFC ), resp. posterizácia. Bohužial Panasonic tento problém dodnes nevyriešil a akceptovateľný je len keď je telka v 60Hz režime. Nastavenie MCFI na min alebo mid pomôže.
Ak si mal predtým LED LCD, prechod na VT30 môže byť bolestivý. LED LCD je rozmazané, ale "čisté".
A tiež spomínaš color banding.
Mal som túto telku a rozumiem Ti.