Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Odděleno od domácího kina

Drunksta (17)|1.8.2013 18:10
Začal jsem přemýšlet o koupi novýho domácího kina a tak jsem se rozhodl pročíst si nějaký diskuze na tohle téma. A můžu vám říct, že to je tedy vážně síla. Vůbec nechápu, co tady řešíte. Pro drtivou většinu uživatelů jsou naprosto dostačující AIO řešení, který jsou na trhu a nejsou vyloženě za pár šupů. Proč? Protože drtivá většina uživatelů si na tom pustí staženej film v DivX s mnohdy s hroznym zvukem, hudbu jako kulisu při nějaký domácí práci a večer Ordinaci nebo Gympl. Na to nikdo nepotřebuje ACR+repro+cokoliv jinýho za desítky tisíc. A místo, aby se ozval někdo, kdo má v danym segmentu přehled, tak tu pár hi-fi snobů (který jsou většinou stejně hluchý jak polena a sestavy za desítky tisíc maj jenom proto, aby mohli dělat ramena před kámošema a na diskuzích) cejtí potřebu honit si tu svoje ega tim, jak dávaj takovýmu běžnýmu uživateli najevo svoje opovržení.

Pravda je taková, že při výběru domácího kina bych se já osobně zajímal především o výbavu, funkce a konektivitu. Dál bych hledal informace přímo v recenzích a různých spotřebitelských soutěžích (třeba něco, jako http://home-audio.toptenreviews.com/home-theater-in-a-box/). Přeci jenom v těch testech jsou závěry, který dělaj lidi, co danej výrobek skutečně slyšeli a jsou podložený reálnym měřenim. Fakt mě až rozesmálo, kolikrát jsem tu četl, že domácí kino XY je sračka (ale neslyšel jsem ho of kórs). Trapárna... Snad jediný relevantní připomínky, co jsem tu viděl, se týkaly konkrétního využití domácího kina. A pokud člověk opravdu nemá v úmyslu pouštět originální disky v přehrávači, tak je rozumnější sáhnout po multimediálnim centru + zesilovači s repro. Případně (pokud je v dosahu) může MMC nahradit i klasickej desktop, kde je zase celá řada možností, jak propojit se zesilovačem a televizí.
vivid.sk (11472)|1.8.2013 20:30
[QUOTE=Drunksta;463534]Pro drtivou většinu uživatelů....[/QUOTE]
Nerozumiem o com ma byt tento prispevok. Ak si dospel k nazoru, ze je pre teba AIO to najlepsie pre divix, Gympel a Ordinaciu, tak si to kup. Nastastie je tu znacne mnozstvo uzivatelov s lepsim vkusom, ktori uz nejaky ten rocik pozeraju HD filmy s adekvatnym zvukom a maju zaujem nieco seriozne riesit.
Ti ostatni pridu do obchodu a kupia si nieco, co im poradi predajca, pripadne co im pasuje do interieru.

Ostatne, kolko ti preslo pod rukami aparatur, kolko si ich mal doma, ake mas nimi skusenosti, ze mas taketo silacke reci?

[QUOTE=Drunksta;463534]že domácí kino XY je sračka, (ale neslyšel jsem ho of kórs).[/QUOTE]
Nepotrebujem ocuchat a ani sliapnut do hovna, preto, aby som vedel, ze to je hovno. Ak ma niekto tu potrebu k tomuto zisteniu, prosim. Fakt je, ze vacsina systemov v urcitej cenovke, hra rovnako (alebo este horsie). Skratka z hovna bic neupleties, nevie to ani kuzelnik.

A nakoniec - jeden priklad z inej branze, aj pre ostanych:

Zober si, ze chces kupit bicykel a prides na forum a zacnes tam basnit o Tesco/Kaufland bikoch, vystavenych pred bednickami s ovocim za 100-130 euro. Kazdy, kto sa v segmente trosku pohybuje a sadne na bike castejsie ako 1x za rok, ta s tym posle okamzite do prdele. Tiez budes ludom, ktori daju za bike povedzme >1000 euro tvrdit, ze su snobi, ktori potrebuju ukazat nieco svetu, len preto, ze maju svoju zalubu a konicek a investovali do neho?
Ivo Mašek (10205)|1.8.2013 20:35
[QUOTE]A místo, aby se ozval někdo, kdo má v danym segmentu přehled, tak tu pár hi-fi snobů (který jsou většinou stejně hluchý jak polena a sestavy za desítky tisíc maj jenom proto, aby mohli dělat ramena před kámošema a na diskuzích) cejtí potřebu honit si tu svoje ega tim, jak dávaj takovýmu běžnýmu uživateli najevo svoje opovržení.[/QUOTE]
Zde jsi na foru TVFreaku, a to znamená, že se zde schází lidé, kteří jsou trochu v jiném levelu. A to neznamená, že jsme snobi.
Pokud chceš diskutovat na té úrovni, jakou jsi přednesl v oné výše zmíněné větě, pak tě rádi přijmou na klasických PC forech, kterých je habaděj. Na to nepotřebuješ specializované a troufnu si říci, že jedinečné, forum a magazín.
LuckyCat (283)|1.8.2013 21:04
Asi viem co chcel tym Drunksta povedat. Ono nic proti tomu ked niekto chce AiO alebo zostavu, hlavne je ale pochopit kto co ocakava od zariadenia ktore kupuje. Co sa mi nepaci je, ze niekto sa opyta na nejake Aio kino a uz je tu za blbca co chce kupit hovno. Tiez som fanda hifi a utratil som v minulosti nemale peniaze za zostavy a priznam ze je to super vypocut si muziku na poriadnej zostave ale zalozil som si rodinu a pochopil som ze peniaze sa daju minat aj inak a ze v dnesnej dobe sa da kupit a kulturne vyzit aj na AiO kine co sa pozerania tv tyka. Vykon to ma dostatocny a pri satelitoch mi uz netvrdte ze je potrebna 10 kilova buxa aby to hralo uspokojivo. Robotu si spravi aj subwoofer pokial si kupite aspon ako take Aio kino. Pokial nechcem vyhrat mensiu halu alebo velku miestnost, tak urcite postaci dobre vybrany AiO.
Ja mam momemtalne tiez AiO a film si vychutnam fajne lebo expozia zahrka nabytkom a ked nieco zasuchoce v zadnych reprakoch, tak mam chut sa obzriet a pri scenach v exterieri ma pocit ze kolo mma chodia auta ci vrtulniky a tymto si kino u mna ucel splna a navyse pekne spratne a esteticke...

Poznam par manikov co maju zostavy za tisice € a pri pocuvani viacej zostav v posluchovej miestnosti nevedeli rozoznat zvuk 2000€ a 6000€ zostav. Tak je to niekedy tak ...
A mozte ist na to :-)
KamilZ (10277)|1.8.2013 21:33
Tady moc pravých "maniaků", kteří mají aparatury za tísíce eur. není. Pokud jste si nevšimli, tak zvuk je jen jedna věc. To, že plastové chrastítka se z principu rozumným bednám nemohou vyrovnat je myslím celkem jasné. Ale AIO je minimálně 1/2 průser v tom, že často má málo vstupů (kde připojit konzoli?), oslepnutí mechaniky znamená jeho vyhození a přehrávání různých "formátů" také není ideální, problém s CIFS, ..... Základní AVR + repro + BD (+ případně MMC) je pod 1000E a je to nesrovnatelné. Nechápu, proč tady argumentujete tisíci euro nebo desítkami tisíc Kč. Náročnější uživatelé samozřejmě na AVR a hlavně bednách přidají. Za obraz (TV) jste ochotni dát 1000e a za zvuk ne? Zvuk je 1/2 dojmu.

Nikdo tady ze zájemců o AIO vola nedělá, jen mu jsou předloženy argumenty, proč by měl zvážit jiné, lepší, řešení.
tdlmarek (1566)|1.8.2013 21:53
Pěkně řečeno.

Podle mě je hlavním přínosem soustavy player + AVR + repro nikoliv možnost lepšího zvuku, ale právě ona modularita. Osobně jsou mi docela dost sympatické sety od Onkya, které nabízí jakousi střední cestu i pro běžné uživatele. Kombinuje se tam totiž rozumná cena, jednoduché nasazení (kompaktní satelity v jednom balení společně s AVR), ale už docela rozumný zvuk a pro nenáročného uživatele plnohodnotná výbava a konektivita.
LuckyCat (283)|1.8.2013 22:15
Chlapi . Lenze niekomu je vela dat za kino aj 800€ ked si moze kupit za 450 a ma v tom BD a tam uz vo zvuku nieje taky rozdiel aby doplacal 400€ . Verim, ze film si vychutna na tom 90% ludi tak isto. Uz ake vstupy a vystupy tam bude kto mat a ake potrebuje si uz moze zistit na forach ako je napr. toto . Musia sa len najst ludia ktori mu budu ochotni poradit k veci ktorej sa pyta a nie presviedcat ho o tom ze si ma doplatit 200 ci 300€ lebo kupi pruser .
tdlmarek (1566)|1.8.2013 22:28
Tak konkrétně nejlevnější 5.1 set od Onkya začíná na €350, takže do tvých €450 se člověk vejde i se samostatným blu-ray přehrávačem či MMC. A to ani nezmiňuju 2.1 HTX-22HDX, případně možnost jít do bazarového kousku - na setu AVR + repro totiž na rozdíl od AIO v podstatě nic nestárne.

Zkrátka zde platí pořekadlo "nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci". AIO sice na začátku může vyjít nepatrně levněji, ale má výrazně nižší životnost. Ať už morální (začnou chybět funkce, podpora formátů, kompatibilita s TV, vstupy a výstupy, ...), nebo fyzickou (optická mechanika, zesilovač narvaný do miniaturních rozměrů, často přítomný ventilátor, ...).
LuckyCat (283)|1.8.2013 22:39
Ja som konkretne mal moznost porovnat moj AiO (kolo 320€) s av+5,1 repro pioneer vhodnote kolo 400€ bo som zvazoval jeho kupu a vysledkom je ze som nekupoval nic. Rozdiel minimany, mozno tak vo vykone . Keby mi ktomu niekto dal BD prehravac tak to vymenim urcite za moj AiO ale nedal a mne ten rozdiel nestal za to aby som si doplacal za prehravac lebo film si pozriem tak isto na oboch kinach . Asi o tom to je. A o zivotnost sa neobavam kedze vacsinou pustam z usb a ventilator tam nemam. A nakoniec mam dva roky zaruku.
Nechcem tu mudrovat alebo davat niekomu rozum co ma kupit a co sa viac oplati, ja len viem ako to chodi v tomto smere lebo som si presiel ako audiofil kadecim a aj viem aki su ludia co si pokupia techniku za velke peniaze . Uz nic lepsie nie je potom ako co maju oni... alebo reci ako, nieje to tazke a z poctiveho dreva, tak to je sumitko a "si hluchy" ,ako to mozes pocuvat" atd. .
tdlmarek (1566)|1.8.2013 23:05
[QUOTE=LuckyCat;463552]A o zivotnost sa neobavam kedze vacsinou pustam z usb a ventilator tam nemam. A nakoniec mam dva roky zaruku.[/QUOTE]
No a o tomhle já právě mluvím. Pokud ti stačí ty dva roky, tak bez problému. Ale kvalitnější AVR + repro vydrží těch let klidně 10, a za tu dobu můžeš bez problému vystřídat takové 2-3 přehrávače. A v tomhle je právě síla modulárního řešení. Ne v nepatrně lepším zvuku - pokud sis všiml, tak ke kvalitě produkce jsem se já téměř nevyjadřoval, protože s tebou souhlasím v tom ,že v této cenové hladině může být rozdíl minimální a pro běžného uživatele nezajímavý.
LuckyCat (283)|1.8.2013 23:31
[QUOTE=tdlmarek;463554]No a o tomhle já právě mluvím. Pokud ti stačí ty dva roky, tak bez problému. Ale kvalitnější AVR + repro vydrží těch let klidně 10, [/QUOTE]
Pouzil si spravne slovo. Kvalitnejsi ! Cize nie tie najlacnejsie mozu tolko vydrzat. A tam uz zacinaju ceny o ktorych vela ludi ani neuvazuje. .. Dva roky su minimum do kedy ma clovek istotu. Tym som nechcel ale povedat ze nevydrzi aj tych 10. Zalezi od kusu, od pouzivania ako pri vsetkom .
Ale aj keby si clovek doprial kus drahsi kus, co z toho ze Ti vydrzi roky hrat zostava ked uz o par rokov pridu nove zvukove formaty a Ty zistis ze chlapik od vedla si kupil lacne kinecko na ktorom mu ide najnovsi zvukovy format (nejaky UltraHyper-FullHD-dts ) a Tebe na 5 rocnom AV to uz nejde aj ked si za to dal 800€ .. .
Taketo nieco odpada pri pocuvani hifi stereo pri muzike, tam je jasne ze to bude este vela rokov v kurze kedze si neviem predstavit este nic vhodnejsieho na posluch hudby ako stereo reprodukciu. Kina su ale dnes uz uplne ina politika.
Drunksta (17)|1.8.2013 23:43
vivid.sk:
Vždyť je to blbost co píšeš. Situace je prostě taková, že nejdůležitější je to, k čemu chce kupující produkt používat. Pokud chce poslouchat filharmonický orchestr, pokuřovat u toho dýmku a popíjet u toho whiskey, tak se mu pochopitelně vyplatí investovat do kvalitní sestavy. Takových lidí je ale minimum a každej, kdo běžnýmu uživateli doporučuje, aby si stejnou sestavu pořídil na to, aby u poslechu Frekvence 1 žehlil nebo se kouknul na DVD rip, tak je podle mě pitomec, kterej se akorát snaží vnutit svoji myšlenku někomu jinýmu a naprosto ignoruje to, co si představuje tazatel. Já se třeba nerozpakuju utratit horentní sumy za PC komponenty a příslušenství. Ale nejsem idiot, abych někomu, kdo se mě zeptá, jakou grafickou kartu nebo procesor si má pořídit, doporučoval GPU nebo CPU za 15k a vejš. Zvlášť, když na tom chce jenom surfovat na netu a psát dokumenty ve wordu. A ten tvůj příklad s kolem taky není od věci. Jenom blbec by doporučil někomu, kdo si chce o víkendu zajet do sousední vesnice kolo za 50k+. Já nikde nepíšu o tom, že má někdo koupit nejlevnější AIO setavu v Kauflandu (i tam je mívaj), ale znovu opakuju - pro drtivou většinu běžnejch uživatelů je dostačující AIO řešení od Samsungu nebo LG nebo Pioneeru. Sám jsem měl AIO od Panasonicu asi 6 let a dal jsem ho pryč jenom proto, že přestalo přehrávat disky. A to ne kvůli tomu, že by odešel laser, ale kvůli tomu, že byla zasviněná čočka (hodně jsem doma kouřil). Daroval jsem ho, nechala se vyčistit čočka a zařízení funguje bez problémů dál už asi další 2 roky. Teď mám AIO od Samsungu a jsem s nim naprosto spokojenej. Na BD, DVD a filmy z MMC naprosto dostačující stejně jako na audio z Xboxu nebo PS3 nebo PC. A to, že je to diskusní fórum TVFreaku a tudíž tu jsou uživatelé na jinym levelu, jak tu někdo psal dál, je už úplněj úlet. Vzheledem k tomu, jaký produkty se na webu mnohdy recenzujou (často totální mainstream, někdy i low end - třeba v oblasti MMC ale i jinýho sortimentu). Krom toho, když se někdo ptá na AIO, nechápu potřebu někoho "na jinym levelu" na takovou otázku reagovat, když ví, že tomu člověku nic rozumnýho neporadí. Vlastně chápu - jde o to honění ega...

P.S.: K tomu "naštěstí je tu množství uživatelů" asi tolik - já ani moji kolegové v práci rozhodně nepatříme k nízkopříjmový skupině obyvatelstva. Přesto jsem jeden z mála, kdo má aspoň AIO. Většině ostatních stačí zvuk z TV. Tak asi tolik k tomu "množství"... Takže tyhle rady ohledně sestav za 50k s 20kg těžkejma reproduktorama se opravdu hoděj jen minimu potenciálních kupců... Ostatně - z vlastní zkušenosti vim, jaká sorta lidí chodila nakupovat do jednoho místního obchodu zaměřenýcho na high end audio/video. V drtivý většině lidi, který se jen chtěli blejsknout před kámošema a nevěděli o lepšim způsobu, jak utratit snadno nabytý prachy (čest výjimkám)...

[QUOTE=KamilZ;463543]Nikdo tady ze zájemců o AIO vola nedělá, jen mu jsou předloženy argumenty, proč by měl zvážit jiné, lepší, řešení.[/QUOTE]

A když odpoví, že o takový řešení nemá zájem, tak se dozví, že se teda nemá na nic ptát, když nestojí o radu. To jsem si ověřil u několika diskuzí na tohle téma...
tdlmarek (1566)|1.8.2013 23:45
[QUOTE=LuckyCat;463555]Ale aj keby si clovek doprial kus drahsi kus, co z toho ze Ti vydrzi roky hrat zostava ked uz o par rokov pridu nove zvukove formaty a Ty zistis ze chlapik od vedla si kupil lacne kinecko na ktorom mu ide najnovsi zvukovy format (nejaky UltraHyper-FullHD-dts ) a Tebe na 5 rocnom AV to uz nejde aj ked si za to dal 800€ .. .[/QUOTE]
Realisticky si myslím, že Dolby TrueHD a DTS-HD MA mají dost slušné rezervy na to, aby tu s námi ještě pěknou dobu vydržely. Vždyť i dnes je to spíše minoritní záležitost.

Čistě hypoteticky ale tohle přece není problém, opět stačí vyměnit pouze přehrávač a přímo v něm zvuk dekódovat do 7.1 LPCM. Opět ukázka výhod modulárního řešení.
LuckyCat (283)|1.8.2013 23:53
V dnesnom svete technologii ? Kde sa kazdy vyrobca predbieha o to prist s niecim novym? No ako myslis. Kazdeho vec a peniaze.
vivid.sk (11472)|2.8.2013 00:32
[QUOTE=LuckyCat;463558] No ako myslis[/QUOTE]
Je to tak. A mysli to naozaj dobre, pretoze je to pravda. Podpora multikanaloveho LPCM v AVR je uz nejaky ten rok (od doby, ked je su v AVR HDMI vstupy) a vsetci majelia spickovych strojov mozu celemu DTS Master alebo True Dolby fukat, pokial im AVR podporuje 192@24bit pri x-kanaloch. Staci im MMC/BDP/HTPC alebo akakolvek ina krabica schopna dekodovat tieto streamy a posielat cez HDMI ako LPCM. Ano, vyrobcovia prichadzaju stale s niecim novym, rozhodne to vsak niesu vylepsenia zvukove, ale len kozmeticke chujoviny, ako Wifi alebo BlueTooth, atd .... Opat plati, uz raz napisane, kvalitny zvuk (rozumej zelezo, ktore ho produkuje) nieco stoji, software pre vsetky modely nestoji skoro nic, takze je jasne, ktorym smerom sa to ubera.

A a usmieva sa popod fuz ten, kto ma AVR vlajkovu lod kludne aj 5 rokov staru, lebo tomu to vydrzi dalsich 5 rokov, pretoze nikto s nicim novym v audio segmente nepride. Pride akurat vo video segmente.

[QUOTE=LuckyCat;463548]...ked si moze kupit za 450 a ma v tom BD a tam uz vo zvuku nieje taky rozdiel[/QUOTE]
Tam su tie rozdiely najvacsie. Cim ides vyssie, uz priplacas za mensie rozdiely radovo vyssie ciastky, tak ako to plati pre kazdy iny segment, napriklad aj pre TV.


[QUOTE=Drunksta;463556]...a každej, kdo běžnýmu uživateli doporučuje, aby si stejnou sestavu pořídil na to...[/QUOTE]
Na tomto fore diskutujeme stale v entry level segmente, ak mas pocit, ze niekomu osobne odporucam nejaku hifi (HighEnd) zostavu (ukaz mi taky prispevok), tak si na velkom omyle. Stale tu riesime prditka a chrastitka za par stoviek euro, ktore ale uz aspon nejako hraju a da sa to pocuvat oproti repracikom v TV. Ak by som mal niekomu odporucat seriozne audio na posluch muziky a) tak sme na nespravnom fore a za b) urcite ma tazatel tolko rozumu, ze si to pojde vypocut sam. Ak uz do niecoho investujem nemale peniaze a budem to pocuvat najblizsich x-rokov, zaujimaju ma v prvom rade moje usi.

[QUOTE=Drunksta;463556]Sám jsem měl AIO od Panasonicu asi 6 let a dal jsem ho pryč jenom proto, že přestalo přehrávat disky[/QUOTE]
No vidis, presne o tomto piseme cely cas. AIO je cesta do pekla, sam si to napisal a potvrdil (aj ked len islo o zaspinenie, toto je prave bezny pripad, ked vacsinu starsich AIO bez dalsich vstupov mozes vyhodit, ak odide mechanika). Dalsi komentar k tomu vsetkemu je zbytocny. (Kamil aj tdlmarek to tu uz raz napisali velmi presne).


a este posledny update, ktory si neodpustim:
[QUOTE=Drunksta;463556]Vlastně chápu - jde o to honění ega...[/QUOTE]
Honenie ega je to, ked si niekto kupi BMW koli predvadzaniu. Srdecne mi je vsak jedno, kto a na com doma pocuva/pozera. Su to jeho usi/oci.

A presne tak moze byt jedno inym, na com pocuvam doma ja (okrem ineho o tom nema nikto sajnu, nepotrebujem sa nicim chvalit, ci pisat si do podpisu haldy informacii, ktore su pre ostatnych bezcenne. Teda - okrem TV, ale to je z inych - historickych - dovodov).

Vzdy sa snazim(e) poradit podla skusenosti to najlepsie, pripadne prehovorit uzivatela nech situaciu zvazi (a casto uspesne, sudiac podla viacerych prispevkov uzivatelov, ktori investovali viac ako povodne chceli a boli prijemne prekvapeni).

Prave preto nie je na mieste vedome odporucat riesenia, ktore nie su rozumne z niektorych uz vyssie spominanych dovodov.
LuckyCat (283)|2.8.2013 00:53
Vivid , mas presne take zmyslanie ako som mal dakedy ja ked vysli prve dvd a vsetko zacalo ist cez digital. Nic lepsie som si uz nedokazal predstavit a po pravde, ked pribudli do obrazu a aj zvuku tie dve magicke pismena HD zacalo mi byt jasne ako trh aj v tomto smere funguje. Nebude trvat dlho a pribudnu tam aj 4K a nejke super hdmi, pretoze sila marketingu je velka a nas oveciek co sa zenieme za vydobytkami dnesnej technologii je vela .
Ako som uz povedal. Jedine comu verim ze este nejaku dobu vydrzi, je stereo a az budem mat na to rozpocet tak si aj nejake kvalitne zadovazim . Isto ale nie s umyslom stavat z neho DK.
LuckyCat (283)|2.8.2013 01:04
[QUOTE=vivid.sk;463560]
No vidis, presne o tomto piseme cely cas. AIO je cesta do pekla, sam si to napisal a potvrdil. Myslim, ze dalsi komentar k tomu vsetkemu je zbytocny. (Kamil aj tdlmarek to tu uz raz napisali velmi presne).[/QUOTE]

Napisal len ze za lacny peniaz mal 6 rokov kino v ktorom mal vsetko a teraz ma druhe v ktorom ma zase vsetko najnovsie. Takze slovne spojenie ktore tak rad pouzivas ze "AIO je ceste do pekla" dava skor iny vyznam a to ze je to cesta do pekla pre vyrobcov a pouzivatelov hifi a ja preto chapem ze ludia ako Ty ste z toho tak vytoceny a mate take reakcie ake mate.. Inu logiku v tom nevidim lebo preco by ste tu presadzovali tak horlivo svoje nazory ked mate doma zostavy s ktorymi ste spokojni. Mali by ste sa skor tesit, ze mate super masiny a hlupaci nech zavidia ked si nedaju povedat a staci im to co maju . nie? ;-)
vivid.sk (11472)|2.8.2013 01:24
[QUOTE=LuckyCat;463564]teraz ma druhe v ktorom ma zase vsetko najnovsie[/QUOTE]
hmm, a preco treba kupovat ine AIO, ked povodne "funguje"? :D Ci mi nieco unika?

Inak pises ostatne dost mimo - ako som uz vyssie napisal - je mi to srdecne fuk, na com kto doma pocuva.
LuckyCat (283)|2.8.2013 01:33
No unika Ti toho dost :-) . Si asi nepochopil ze tym vsetkym som chel povedat, ze veci ako domace kina rychle starnu nech uz to je drahy alebo lacny stroj. Preto je blbost do toho vrazat peniaze ked o par rokov zistis ze mas doma len dobre tazky a zastaraly carajch na ktorom nepojde po par rokoch mozno ani polovica ako na novom lacnom kine. (neplati pri stereu ako som uz pisal) ....

Vidim ze Ti to je ozaj jedno.. hlavne ked citam ze je to cesta do pekla a prirovnania ako hovno, chrastitka atd. . Hlavne ked vidim ako niekto spomenie AIO a uz sa sypu prispevky ako z roztrhnuteho vreca a v kazdej druhej vete slova ako AV recevier atd .....Vsak dobre no :-) ... kazdy ma inu horlivost pri radeni :-*
vivid.sk (11472)|2.8.2013 01:47
[QUOTE=LuckyCat;463566]domace kina rychle starnu[/QUOTE]
este raz, pises hluposti a stale dokola to iste, bez toho, aby si sa nad tym zamyslel.

Rychlo starnu mobily alebo televizie (ukaz mi jedneho na tomto fore, kto ma viac ako 6-7 rocny TV. Jarino je vynimka :D a mozno sa este niekto najde). Rozhodne vsak, ak si kupis normalne bedne, mozes ich pouzivat aj 20 rokov (bez prehanania). K tomu raz za 7-10 rokov vymenis AVR. MMC mozes menit kludne kazde 3-4 roky, ak by prisiel nejaky novy format (H265 uz mame pred dverami)....
LuckyCat (283)|2.8.2013 01:59
Technologia domacich kin je uzko spojena z tv technologiou a tak isto rychlo aj napreduje . Ved preco je na novych avr znacenie 3D? Vsetko co pride s tv sa pretlaca aj do domacich kin. A taka ista politika bude pri kupe avr s DK a verim ze to nebude podmienene prehravacom ktory bude dekodovat novy zvukovy format. Ved nebolo tak davno ked som mal av s optikou a myslel som si ze som za vodou hlavne nech ho setrim a nepokazi sa. a zrazu ups, hdmi treba mi. Co je ale horsie, vyvoj techniky sa zrychluje :-(
KamilZ (10277)|2.8.2013 06:18
[QUOTE=Drunksta;463556]A když odpoví, že o takový řešení nemá zájem, tak se dozví, že se teda nemá na nic ptát, když nestojí o radu.[/QUOTE]
To je také o tom, že lidé, kteří se v oblasti vyznají a pohybují, tak v AIO (moc) přehled nemají, protože je to pro ně nezajímavá oblast. Proto neporadí, které AIO je lepší. To jsi si spletl fórum, jak psal vivid a velmi trefně to přirovnal ke kolům. Nikoli z hlediska "snobáctví", ale prostě z hlediska úplně jiného postoje.
Drunksta (17)|2.8.2013 06:33
vivid.sk:
Já se tu nemínim dokola opakovat a ani tu nechci ztrácet čas nekonečnou diskuzí s někym, kdo vytrhává věci z kontextu a ignoruje celkovej obsah toho, co píšu. Což ostatně dosvědčuješ tim, že sice odcituješ moje slova o tom, že mi AIO od Panasonicu přestalo přehrávat disky po 6 letech (což není zase tak brzy btw), ale už ignoruješ to, co bylo příčinou toho stavu (znečištěná čočka) i to, že po vyčištění funguje dál bez problémů (akorát já ho daroval jako nefunkční známým, aby s ním naložili dle svýho uvážení). Naposled - pro velkou část uživatelů jsou sestavy z komponentů pohybující se v cenách nad 15-20k naddimenzovaný, nevyužiojou je a ani neocení. Proto si taky troufám tvrdit, že AIO tvořej největší část trhu v daný kategorii. Protože nabízí adekvátní řešení pro běžný spotřebitele. Všechno je v jedný krabici, není třeba ztrácet čas výběrem jednotlivých částí sestavy, stačí k tomu jeden ovladač a předevšim - hraje to NAPROSTO DOSTAČUJÍCÍM ZPŮSOBEM. Nutit někomu něco, o co nemá zájem a na co se ani neptá, je neslušnost. Natož ho pak nějak urážet. Když se někdo zeptá, jaký si má koupit domácí kino do 15k, tak,když už mám potřebu na takovou otázku reagovat, mu doporučim nějaký kino do 15k, který má nejlepší výbavu, konektivitu, funkce atd. Nebo neodpovídám vůbec, když o danym segmentu nemám přehled. Já bych taky lidem neradil jakou si maj koupit lowendovou GPU (a že i v lowendu jsou mezi jednotlivejma produktama rozdíly je snad jasný), protože se v danym segmentu neorientuju...

KamilZ:
Já na to "trefný" přirovnání ke kolům taky reagoval. Kažej racionálně uvažující člověk musí uznat, že doporučovat někomu kolo za desítky tisíc,k aby na něm jednou za čas najezdil pár kilometrů, je přinejmenšim napropstá blbost a ignoranství. A tak je to s každou věcí. Je třeba mít na zřeteli, jak danou věc bude kupující používat...
KamilZ (10277)|2.8.2013 08:37
Pak ale nemusíš hledat rady na tomto fóru, prostě jsi vybral špatné fórum a není to problém tohoto fóra. Připadá mi zbytečné urážet zdejší komunitu Tvými výroky typu:
[QUOTE=Drunksta;463534]A místo, aby se ozval někdo, kdo má v danym segmentu přehled, tak tu pár hi-fi snobů (který jsou většinou stejně hluchý jak polena a sestavy za desítky tisíc maj jenom proto, aby mohli dělat ramena před kámošema a na diskuzích) cejtí potřebu honit si tu svoje ega tim[/QUOTE]
Tvůj příspěvek měl za úkol zřejmě jen rozpoutat zbytečný flame a pozurážet Ty, co se snaží rozumně odpovídat a argumentovat. Na nic jsi se vlastně ani neptal. Kdyby tady byli lidé, kteří se v AIO fundovaně pohybují, tak by rady asi rozdávali. Nejsou zde a než radit blbě, tak raději nijak. Stejně dopadneš, když se zde v TV sekci budeš ptát, jestli koupit Sencor, ECG nebo Technika.

Buď si jistý, že na opravdového "snoba" (já raději používám audiofila) jsi v těch dizkuzích nenarazil. Pár jich zde také je, ale Ti si jen chodí pro rady na TV apod. protože ví, že v oblasti audia zde rady pro jejich kategorii nedostanou (zase z opačného pohledu).
Ivo Mašek (10205)|2.8.2013 08:57
Však jsem psal, že tohle není ledajaké PC forum, ale TVFreak. Když to trochu přeženu, tohle není

[ATTACH=CONFIG]24138[/ATTACH]


tohle tady je


[ATTACH=CONFIG]24139[/ATTACH]


.... a pokud se tu bude pokračovat v plácání slámy, tak to tu promažu.
okay.png bo.png
Drunksta (17)|2.8.2013 08:59
KamilZ:
Máš pravdu, že jsem se vlastně na nic ani neptal. Měl jsem to v úmyslu, ale nejdřív jsem si přečetl pár diskuzí na tohle téma a opravdu mě vytočilo, s jakou arogancí se tu některý uživatelé stavějí k tazatelům, který tu hledají odpověď na jednoduchou otázku: Jaký AIO DK pořídit. Správně píšeš, že než radit blbě, tak radši vůbec. A pokud někdo shání DK do 15 tisíc, tak rada, aby pořídil sestavu za 25 tisíc, je blbá rada. To je prostě fakt. Je tu mnohem novější podobná diskuze, kde tazatel jasně specifikuje, že chce, aby DK ukazovalo ve standby režimu čas. Odpověď na jasnej dotaz se opět nese v duchu "vždyť je přeci důležitější zvuk, než čas". Tzn. naprosto nesouvisející blábol, kterej očividně tazatele nezajímal. Ale pravdou je, že jako občasnej návštěvník fóra a webu mám asi jenom malý právo někoho tu napomínat nebo si stěžovat. Zkrátka jsem jen napsal svůj názor k tomu, co jsem tu viděl + pár obecných typů, jak bych situaci s výběrem DK řešil já. Protože je mi jasný z toho, co tu vidim, že tady běžnej zákazník radu nesežene. Takže by se mu nějaká rada ohledně hledání informací v různých recenzích a soutěžích mohla při případnym pročítání tohodle vlákna hodit. Aspoň myslim...

Timhle končim, sorry, pokud se můj názor někoho dotknul, ale myslim, že jako řádně registrovanej (byť občasnej) člen fóra mám právo ho zveřejnit.
Ivo Mašek (10205)|2.8.2013 09:09
Pokud chceš diskutovat na téma, kdo je snob a kdo není, založ si ve Volných tematech (v pokecu) vlákno. Myslím, že stránek bude přibývat. V odborných sekcích tohle nerad vidím (je v tom pak brajgl a tazatel má problém se tím probrat a něco najít)
vivid.sk (11472)|2.8.2013 09:18
Myslim, ze naozaj ide o provokaciu.

[QUOTE=Drunksta;463588] A pokud někdo shání DK do 15 tisíc, tak rada, aby pořídil sestavu za 25 tisíc, je blbá rada[/QUOTE]
Najdi mi vyssie uvedeny pripad? Vymyslas si (alebo umyselne zvelicujes). Za 15k totiz uz najdes nejaku zostavu, ktoru ti tu hocikto podsunie (1,2) a nemusis siahat po kdejakom AIO (a pokial dovodom preco AIO nekupovat stale nerozumies, naozaj skoda dalsej diskusie).

Pokial by si sa vsak pytal na riesenie za 4k, tak to mas pravdu. Vid priklad s bicyklami. Ale aj taketo vlakno tu bolo, odporucam precitat do konca.


[QUOTE=Drunksta;463588]...že chce, aby DK ukazovalo ve standby režimu čas[/QUOTE]
Takuto hlavnu poziadavku nemoze napisat normalny clovek (sorry, je to tak). A kedze tohoto uzivatela na fore pozna kazdy za jeho "prispevky", ani mi to nieje moc divne. A vzhladom k tomu, ze taketo riesenie snad ani neexistuje, nediv sa odpovediam vo vlakne.
Ivo Mašek (10205)|2.8.2013 13:29
Promazáno, odděleno a přesunuto
arkij (540)|3.8.2013 12:48
[QUOTE=Drunksta;463534]Vůbec nechápu, co tady řešíte.[/QUOTE]

Tak proč to tady řešíš Ty? Někteří co jsou účastni zdejší diskuze dlouhodobě a znají podrobně její historii chápou, co se tady řeší a komu to občas pomůže. Pokud hledáš to co popisuješ tak jdi na http://www.heureka.cz/ prohlídni co Ti vylistuje, mrkni na barvu a kup. Není nic jednoduššího. No a až budeš potřebovat to, co se řeší tady, zeptej se, protože je to tady jedno z mála míst, kde se dnes můžeš zeptat na problematiku, kterou Ti z vlastní vůle, zadarmo a v duchu co nejlepších znalostí ještě někdo vysvětlí a občas i docela odborně vysvětlí. Na rozdíl od "odborných" recenzí, z nichž je cítit zaplacená reklama snad i při vypnutém PC.
WinKye (67)|19.9.2013 19:05
[QUOTE]
Rychlo starnu mobily alebo televizie (ukaz mi jedneho na tomto fore, kto ma viac ako 6-7 rocny TV. Jarino je vynimka :D a mozno sa este niekto najde). Rozhodne vsak, ak si kupis normalne bedne, mozes ich pouzivat aj 20 rokov (bez prehanania). K tomu raz za 7-10 rokov vymenis AVR. MMC mozes menit kludne kazde 3-4 roky, ak by prisiel nejaky novy format (H265 uz mame pred dverami)....[/QUOTE]

Dokážeš zhruba odhadnout, kdy se dá očekávat MMC s h265??