Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Můj první nákup satelitní techniky-co zvolit?

hopa26 (7)|31.7.2013 14:22
Zdravím zkušené veterány fora.

Dnes jsem si koupil na Alze tuto TV - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

plus

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

plus


nějaká parabola s konvertorem,asi 80cm průměr?

Všechno smontuju do kupy a bude to šlapat?

Nebo budete mít někdo nějakou lepší radu,něco ve smyslu-zaplať si tento set,budeš to mít lepší,nebo kup tady všechno dohromady a sice zaplatíš víc,ale budeš mít montáž zdarma.
Uvítám jakékoliv postřehy,omlouvám se za naprosto laické a pro někoho možná směšné otázky,ale nechci se ukvapit a vybrat špatně.

Děkuju Petr.
KamilZ (10277)|31.7.2013 14:43
Tohle bych rozhodně z aukra nekupoval. Takové věci se zásadně kupují s TV, aby to šlo v případě nefunkčnosti hodit dodavateli na hlavu nebo v případě modulu do 14-ti dnů vrátit (v kartě problém nebude). Nevím, jestli Ti někdo 100% odsouhlasí kombinaci modulu a TV, záleží i na verzích firmware apod. Kup to tam, kde jsi kupoval TV, ať se pak nemohou vymlouvat.

Set nekupuj, kup si jen parabolu a třeba monoblok (ideálně rovnou Twin/Quad, aby jsi měl rezervu), 80 cm parabola je OK. Odkazů na návody + tipů na komponenty je zde spousta, prohledej to zde. Pokud ještě někde seženeš ICE kartu, tak běž raději do ní (zatím ji v TV neoceníš, ale opět rezerva, kdyby jsi kupoval nějaký dvoutunerák).
hopa26 (7)|31.7.2013 15:01
Děkuju moc.
Nemám ani tak problém finanční,jako spíš co vůbec zvolit.Šlo by prosím napostovat,co byjsi třeba koupil ty a kde?Já si fakt nechci naběhnout,je mi jasné že do problematiky a nuancí,kteří Vy denně sledujete nemám šanci proniknout za několik hodin pročítání fora.
Budu velmi vděčný za glosy,nechci spálit hned na poprvé.
To s tím aukrem je hluboká pravda,vůbec mi nedošlo,že to třeba nemusí fungovat.
Dagy2 (3153)|31.7.2013 16:23
[QUOTE=hopa26;463459]Já si fakt nechci naběhnout
To s tím aukrem je hluboká pravda,vůbec mi nedošlo,že to třeba nemusí fungovat.[/QUOTE]

No ako ti píše Kamil, to už si si vlastne nabehol kúpou Tv v Alza. Stačilo si tu prečítať pár príspevkov a je tu snáď 25x napísané u podobných dotazov:
TV + ci-modul + karta vždy u toho istého predajcu. Toto je hlavne u TV tunerov najproblematickejší bod. Následne je potrebné aktivovať kartu tak aby si mal prístup ku VŠETKÝM programom dostupným na karte a počas 14 dní kedy môžeš niečo vrátiť odskúšal ako to spolu funguje. Neznamená, že dnes ak mi beží Nova HD v danej konfigurácii že tiež bude bežať bezchybne HBO HD keď si ho zaplatíš na Vianoce (to mám z vlastnej skúsenosti a nekecám do vetra).

Tak by som ti doporučil:
- namontuj parabolu a LNB - neviem ako si zručný v tomto, ak nie, zavolaj si montéra aby ti to naladil - TA3 a CT24 ti pôjde tak to môže oživiť s tvojou TV
- potom zájdi do Alzy - majú kamenný obchod - prines im z tvojej TV nejaký papier a pýtaj si modul a kartu k tomu TV
- zabezpeč si mesiac plný balík (neviem či je ešte 20 dní voľných u nových kariet) a skúšaj. v prípade že niečo nejde - reklamácia do Alzy
jackino (40)|31.7.2013 16:35
- zabezpeč si mesiac plný balík (neviem či je ešte 20 dní voľných u nových kariet) a skúšaj. v prípade že niečo nejde - reklamácia do Alzy[/QUOTE]

Právě že na Global Free jdou už pouze SD programy
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dagy2 (3153)|31.7.2013 20:27
Takže zabezpeč = zaplať
KamilZ (10277)|31.7.2013 20:57
[QUOTE=hopa26;463459]co byjsi třeba koupil ty a kde[/QUOTE]
Já bych koupil (ale nekupuju nejlevnější věci) parabolu Fuba 80cm al, LNB Monoblock Twin/Quad značky Inverto, Titanium (Dagy2 má ověřené Chess), koax Belden nebo Nordix (orientuj se podle ceny, cca 12-15 Kč/m). Pak máš další bižutérii (výložník, "F" konektory (dle průměru koaxu apod.).

Pokud si to nebudeš montovat, tak to ale nech dodat montážníka (nicméně co chceš dodat mu říct můžeš), ať máš na vše záruku jako celek. Je to sice většinou mírně dražší, ale ber to jako daň za záruku. Rozumný montážník Ti to při dodávce vymění v záruce zdarma.
hopa26 (7)|31.7.2013 22:19
Díky kluci,nakonec to asi opravdu zadám někomu zkušenému,sám na to nemám.Napadá Vás někdo z okolí Chrudimy,nebo Pardubic,kdo by za rozumné peníze byl ochotný celou věc zrealizovat,myslím osobní zkušenost-doporučení?
Dagy2 (3153)|1.8.2013 14:36
dobre robíš, som toho názoru že každý má robiť to čo vie a zvyšok si nechať urobiť.
Možno ti bude Fubu vyhovárať že je to zbytočne drahé, ale nenechaj sa ukecať (daj trebárs sem špecifikáciu ktorú ti ponúkne) - investícia do dobrej antény sa vráti napr. keď bude fičať vietor.