Výběr plazmy z variant: LG 50PH670S, LG 50PH660S, Panasonic TX-P42GT50, Samsung PS51E6500
Dobrý den,
do dnešního dne jsem byl spokojený uživatel plazmy Panasonic TX-P46G15, která bohužel odešla do věčných lovišť. Musím teď rychle (děti ...) koupit novou TV.
Rád bych Vás poprosil o radu a názor k výběru.
V mých finančních možnostech jsou následující modely odpovídající základním parametrům (DVB/S2, FULL HD):
LG 50PH670S,
LG 50PH660S,
Panasonic TX-P42GT50,
Samsung PS51E6500
TV používám na sledování SD programů via Skylink, uvažuji o DVB/T (CT2 HD), pouštění HD filmů z BlueRay, pouštění FULL HD mkv a SD avi z BoxeeBox a hraní her (WII, XBOX360).
Vzdálenost pod TV: proměnlivá, nejčastěji cca 2,5-2,7 metru (46 palců mi přišlo prima, 50 palců je maximum vzhledem k místu na stěně).
Televize je proti oknu.
Nepředpokládám intenzivní (spíš žádné) sledování 3D - jsem krátkozraký a v obchodě mě to zatím nezaujalo.
Velmi mi záleží na:
1. kvalitě obrazu,
2. tichosti,
3. ovladači (ten z Panasonicu mi "seděl" velikostí tlačítek),
4. EPG (7 dní, asi standard, přerušení obrazu mi nevadí),
5. aspoň trochu přijatelném zvuku v základu.
Bonusy:
1. Hodně by se mi líbilo, kdybych nemusel přepínat mezi DVB/T a DVB/S2 - programy byly v jednom seznamu.
2. Přejmenování a mazání DVB/S2 kanálů (ne jen ze seznamu oblíbených, ale úplně)
3. Vypnutí obrazovky při přehrávaném rozhlasovém kanále
Děkuji,
Jurodivý
do dnešního dne jsem byl spokojený uživatel plazmy Panasonic TX-P46G15, která bohužel odešla do věčných lovišť. Musím teď rychle (děti ...) koupit novou TV.
Rád bych Vás poprosil o radu a názor k výběru.
V mých finančních možnostech jsou následující modely odpovídající základním parametrům (DVB/S2, FULL HD):
LG 50PH670S,
LG 50PH660S,
Panasonic TX-P42GT50,
Samsung PS51E6500
TV používám na sledování SD programů via Skylink, uvažuji o DVB/T (CT2 HD), pouštění HD filmů z BlueRay, pouštění FULL HD mkv a SD avi z BoxeeBox a hraní her (WII, XBOX360).
Vzdálenost pod TV: proměnlivá, nejčastěji cca 2,5-2,7 metru (46 palců mi přišlo prima, 50 palců je maximum vzhledem k místu na stěně).
Televize je proti oknu.
Nepředpokládám intenzivní (spíš žádné) sledování 3D - jsem krátkozraký a v obchodě mě to zatím nezaujalo.
Velmi mi záleží na:
1. kvalitě obrazu,
2. tichosti,
3. ovladači (ten z Panasonicu mi "seděl" velikostí tlačítek),
4. EPG (7 dní, asi standard, přerušení obrazu mi nevadí),
5. aspoň trochu přijatelném zvuku v základu.
Bonusy:
1. Hodně by se mi líbilo, kdybych nemusel přepínat mezi DVB/T a DVB/S2 - programy byly v jednom seznamu.
2. Přejmenování a mazání DVB/S2 kanálů (ne jen ze seznamu oblíbených, ale úplně)
3. Vypnutí obrazovky při přehrávaném rozhlasovém kanále
Děkuji,
Jurodivý
Jestli jsi zvyklý a spokojený s Panasonicem a nevadí Ti, tak bych o jiné značce neuvažoval. V plazmách je špička, konkurence pro něj bude až letošní TOP model Samsungu, v midrange konkurenci nemá. Nebral bych GT50, ale ST60 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], která je obrazově lepší, než loňský vyšší model (někdo dokonce tvrdí, že snad trumfne i VT50, ale ...).
Jestli Panasonic splňuje Tvé bonusy netuším, spíš tipuji že ne. Loňská řada (ET50, ale bude to stejné) měla vypnutí obrazovky až na povel v menu, ne automaticky. Stáhni si manuál a pokud tam odpovědi na Tvé otázky nenajdeš, tak se zeptej zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34054-panasonic-2013-preview-plazma-zt60-vt60-gt60-st60-x60 (myslím, že už ji pár lidí má)
Jestli Panasonic splňuje Tvé bonusy netuším, spíš tipuji že ne. Loňská řada (ET50, ale bude to stejné) měla vypnutí obrazovky až na povel v menu, ne automaticky. Stáhni si manuál a pokud tam odpovědi na Tvé otázky nenajdeš, tak se zeptej zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34054-panasonic-2013-preview-plazma-zt60-vt60-gt60-st60-x60 (myslím, že už ji pár lidí má)