Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Můj zážitek s UPC - šok

Ivo Mašek (10205)|22.10.2013 17:22
[QUOTE]Inu, říkám si, jestli se k této firmě nevybírají lidé se speciálně minimálním IQ [/QUOTE]
Říkáš si to zcela správně. Stačí se podívat na UPC fejsbůk a tam na záložku "UPC poradna". Ty odpovědi od Péti, Káti, atd. na logické otázky - to je čtivo pro Bohnice. To nemá nikde obdobu. A jestli mají tihle mladí lidé vysokoškolské vzdělání - Bůh s námi, republiko
RossiD (1271)|22.10.2013 19:02
[QUOTE=StD;470293]a jako korunu tomu všemu mi nakonec poslali fakturu nějakých 1340 Kč za ten modem, který jsem už neměl a odvezl si ho technik.[/QUOTE]

Hmm, aby jsi z této čásky Stando za pár měsíců neměl také u těch dementů dluh za 15.000,- :mad:
StD (8612)|22.10.2013 19:21
[QUOTE=RossiD;470300]Hmm, aby jsi z této čásky Stando za pár měsíců neměl také u těch dementů dluh za 15.000,- :mad:[/QUOTE]

To si tak mohou zkusit - od čeho mám ten předávací protokol!?? :-)-
Ivo Mašek (10205)|22.10.2013 19:38
Fejsbůk UPC = práce pro Chocholouška

[ATTACH=CONFIG]25062[/ATTACH]

Zvýhodnění pro dlouholeté zákazníky neexistuje, není. Alenka z fejsbůk týmu lže, jak když tiskne. Správně měla napsat: Věrný zákazníku, drž hubu a plať ... a neotravuj!


[ATTACH=CONFIG]25063[/ATTACH]

Honzíček z fejsbůk týmu na dotaz radši neodpověděl a napsal, co se mu hodilo (věrný a dlouholetý zákazník totiž u UPC nemá žádnou výhodu, žádnou prémii, žádné zvýhodnění, prostě nic)

... a takhle to tam funguje. Tohle si nedovolily ani národní podniky za časů socialismu

---------- Doplněno v 17:38 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:35 ----------

A nejlepší je, že pokud máš Win_7 a používáš IE_10, tak tě to ani nepustí k napsání dotazu. fakt - bomba firma
upc.png upc2.png
RossiD (1271)|22.10.2013 21:40
[QUOTE=StD;470301]od čeho mám ten předávací protokol!??[/QUOTE]

To já měl také .... jejich systém to však viděl jinak :confused:
peto.vac (525)|22.10.2013 21:58
U nas spustili pred par tyzdnami kampan pre noveho a stareho zakaznika (stary ma lepsiu cenu) akurat len pre net,casom to snad prejde aj k TV...
Ivo Mašek (10205)|22.10.2013 22:04
Tak to u nás je také. Ale je to prasárna. Já mám inet od jiného providera, než je UPC a mám ho od roku 1998. jsem s ním naprosto spokojený. Ale abych měl tu výhodu, která obnáší 3x extra pořady, tak bych musel za nic a za spokojenost potrestat dosavadního providera, odejít od něj a přejít k inetu od UPC (a věru, že bych si poškodil).
Tomu se říká prasárna a v zemích, kde dlouhodobě existuje tržní ekonomika a normální zákony, by tohle UPC udělala jenom jednou. pak konec, odebrání licence a nazdar. Na divokým Východě je holt možná všechno. I nekalá konkurence a svinstvo
vivid.sk (11472)|22.10.2013 22:10
[QUOTE=peto.vac;470322]stary ma lepsiu cenu[/QUOTE]
Nema lepsiu cenu.
http://www.upc.sk/rychly-internet/predstavujeme-upc-internet/najvyhodnejsi-internet/2103/21038946.html
Novy zakaznik zaplati mesacne priemerne: 12,61 a existujuci 12,60 = je to to iste. Maju to skratka prepocitane.
Samozrejme do porovnania zarhnuli len drahsich operatorov, lebo porovnanie s takym SWANom, by im moc nevyhovovalo.
bastlir (3245)|22.10.2013 22:18
Pánové ... a kdo vás tam drží?! Když tu budete jen brečet, to jim tedy fakt žíly nerve! A vlastně, jak se zdá, je to ani nezajímá. A také proč, když sice jen brbláte, ale jinak platíte? Stačí jim ty jejich tzv. služby vypovědět, ale hlavně si nechat všechno písemně potvrdit!
Ono stačí, když se vypravíte do jejich sídla, což je na rozhraní Prahy 3 a 10 vedle bývalého Nákladového nádraží a tam si na chvíli sednete do recepce a jen pozorujete jejich zaměstnance. Oni si totiž neuvědomují, že se sice baví mezi sebou, ale klienti je slyší.
Ne, už nikdy!
peto.vac (525)|22.10.2013 22:45
vivid.sk: Vlasne ano,lebo novy zakaznik plati prve 4 nesiace len 5€,ale zbytok viazanosti plati viac,nez existujuci...
bastlir: Ceny s konkurenciou (aspon v mojom baraku) su skoro rovnake,mozno UPC ma lepsie ceny nez konkurencia v mojom baraku,takze nemam dovod od nix odist...
Ivo Mašek (10205)|23.10.2013 08:15
[QUOTE]Pánové ... a kdo vás tam drží?![/QUOTE]
To je s prominutím takové rychlé plácnutí do vody, jako když někomu (obzvláště v mém kraji) řekneš: nelíbí se ti zaměstnavatel - odstěhuj se jinam a najdi si práci jinde. Když se nad tím zamyslíš a v duchu si to začneš realizovat, tak přijdeš na takové neřešitelné problémy, až se budeš divit.
Tady konkurenci UPC kabelovka nemá (když vynechám IPTV). V některých městech ještě existují tzv. městské kabelovky. No, u nás toto není. S programovou nabídkou jsem naprosto spokojený (jinde ji mít nebudu), když bych si vzal u kohokoli tu programovou porci, co mám u UPC, tak bych platil i více (mám balík "supreme", který se už 2 roky nedává a nikde bych ho nezískal) - o dost více bych platil.
Mě se krajně nelíbí ta "úřednická" složka UPC. Pokud nemáš technický problém, tak tě ty starosti míjí. Ovšem, jakmile seš nucen s nimi jednat, okamžitě se octneš v pekle.
StD (8612)|23.10.2013 08:40
...cheche - včera večer mi přišlo první vyúčtování na novou smlouvu na přípojku internetu a opět je na něm [HL]"balíček TV Mini"[/HL] a [HL]"poplatek za přenos TVsignálu"[/HL], který jsem si nikdy neobjednal a na smlouvě není... Takže opět vrátit, písemně odmítnout platit = další kolečko boje s větrnými mlýny debility UPC. :OO9-)
Ivo Mašek (10205)|23.10.2013 09:02
Ty bys měl mít 25 tv programů v ceně toho internetu. tedy tu televizi zdarma po dobu 3 měsíců.
http://www.upc.cz/internet/
StD (8612)|23.10.2013 09:13
Tak A) zdarma to není ani náhodou, ale za 154 Kč + 1,27 Kč poplatek; a B) nic takového jsem si neobjednal a nechci, neb' nejsem koncesionářem TV a TV-přístroj už 17 let nevlastním. To je jako nutit neplavci se slevou vstupenky na plovárnu... 9-)
bastlir (3245)|23.10.2013 09:33
[QUOTE=Ivo Mašek;470342]To je s prominutím takové rychlé plácnutí do vody, jako když někomu (obzvláště v mém kraji) řekneš: nelíbí se ti zaměstnavatel - odstěhuj se jinam a najdi si práci jinde. Když se nad tím zamyslíš a v duchu si to začneš realizovat, tak přijdeš na takové neřešitelné problémy, až se budeš divit.........[/QUOTE]
O té práci mně nemusíš nic říkat, protože tam jezdím a s tou nezaměstnaností na Chomutovsku se potýkám skoro denně. Co se týká kabelovky, ono v podstatě ani v Praze to není o nic lepší, a proto se chovají, jak se chovají. Od té doby, co jsem přešel k CSLinku či Skylinku mám klid. Parabolu si snad může pořídit každý a normální STB dnes koupíš už za babku. A hlavně, když jedu na chalupu, kartu doma vytáhnu, tam zasunu a jedu dál, což s kabelovkou lze těžko.
Internet lze dnes řešit už mnoha způsoby a v praxi je jedno, jestli mám 10 či víc Mb.
RossiD (1271)|23.10.2013 09:55
[QUOTE=StD;470359]nejsem koncesionářem TV a TV-přístroj už 17 let nevlastním[/QUOTE]

Takto se mi jednou snažila paní "výběrčí" vnutit myšlenku, že prý i PC monitor je zdrojem pro koncesionářské poplatky, není to však pravda za těchto podmínek (jen pokud by to na někoho zkoušeli) :

[QUOTE]Co všechno je televizním přijímačem a podléhá tedy platbě televizního poplatku?Zákon 348/2005 Sb. v platném znění stanoví, že předmětem televizního poplatku, tedy televizním přijímačem, je zařízení technicky způsobilé k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání bez ohledu na způsob příjmu. Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej držitel upraví k jinému účelu.

Televizním vysíláním, resp. převzatým televizním vysíláním se podle § 2 zákona o provozování rozhlasového a televizního vysílání rozumí vysílání původních televizních programů nebo jejich podstatných částí a jejich současné, úplné a nezměněné šíření pro veřejnost prostřednictvím vysílačů, kabelových systémů (včetně IPTV) a družic či jiných technických prostředků.

Osobní počítač, který je vybaven televizní kartou nebo USB tv tunerem, je technickým zařízením, které má všechny parametry televizního přijímače. Je proto předmětem televizního poplatku.

Televizní vysílání, které je možné přijímat na osobním počítači digitálně z internetu nebo části televizního vysílání, které je možno přijímat na mobilním telefonu, nejsou televizním vysíláním. Ani poskytovatelé internetových služeb ani mobilní operátoři nešíří televizní vysílání pro veřejnost, to znamená tak, aby bylo volně dostupné pro každého občana, ale poskytují tyto služby individuálně. Osobní počítač (bez televizní karty) a mobilní telefon nejsou televizním přijímačem ve smyslu cit. zákona a nepodléhají platbě televizního poplatku.


Je povinen platit koncesionářské poplatky ten, kdo nemá klasický televizní příjímač,

[LIST=1]
  • ale ve svém PC má televizní kartu, která příjem umožňuje?
  • ani kartu v PC, ale může si naladit vysílání veřejnoprávní televize prostřednictvím IPTV?
  • ani kartu v PC, ale je připojen k internetu, tudíž si může naladit vysílání veřejnoprávní televize v podobě internetového streamu?
  • ani kartu v PC, ale má mobilní telefon, který příjem televize umožňuje?

  • Odpovědi:
    [LIST=1]
  • ANO - PC s televizní kartou je televizním přijímačem, neboť umožňuje příjem televizního vysílání jako kterýkoli jiný televizní přijímač.
  • ANO - PC s možností příjmu programů prostřednictvím IPTV je televizním přijímačem, neboť umožňuje příjem televizního vysílání a individuální volbu programu.
  • NE - Není-li PC vybaveno televizní kartou a umožňuje pouze příjem televizního vysílání v podobě internetového streamu, není televizním přijímačem, neboť umožňuje reprodukovat jen omezený počet televizních pořadů, nikoli televizní programy ve smyslu definice zákona č. 231/2001 Sb. o provozování rozhlasového a televizního vysílání, v platném znění (viz §2, odst. 1, písm. i, citovaného zákona) a neumožňuje tedy "individuálně volitelnou reprodukci televizního vysílání".
  • NE - Mobilní telefon, jehož součástí je televizní přijímač, je ze zákona od televizního poplatku osvobozen.
  • (Viz zákon č. 348/2005 Sb. o rozhlasových a televizních poplatcích, §2, odst. 4, písm. e) - „Rozhlasovému nebo televiznímu poplatku nepodléhají …..rozhlasové nebo televizní přijímače, které jsou neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení.“)
    [/QUOTE]
    Retiree (659)|23.10.2013 10:07
    Nedá mi to, abych se nepřipojil...
    Pánové, zkuste vzít v úvahu také technické otázky. Internet využívá kanály v rozsahu 330 až 390 MHz. Pod tímto rozsahem jsou analogové kanály, nad ním pak DVB-T a DVB-C. UPC se zřejmě nevyplatí poslat technika k StD a nainstalovat do jeho přípojky filtry, aby pro něho odfiltrovali veškeré tv signály...
    Jinak naprostý souhlas, UPC je kolos, ve kterém naprosto selhává vnitrofiremní komunikace, jinak řečeno, pravá ruka neví, co dělá levá. To lze doložit mnoha příklady, i mými vlastními zkušenostmi..
    StD (8612)|23.10.2013 10:15
    [QUOTE=Retiree;470366]...zřejmě nevyplatí poslat technika k StD a nainstalovat do jeho přípojky filtry, aby pro něho odfiltrovali veškeré tv signály...
    [/QUOTE]
    Už tu byli hned 2, oba od firmy Promsat, která to všechno pro ně jako "outsourced work" dělá. První tu sdruženou přípojku nakrimploval na existující kabel a hodil na zem + nastavil ty filtry v rozvodu. Druhý za týden jen přivezl nové papíry a odvezl si modem. To byla celá jejich činnost...
    Retiree (659)|23.10.2013 10:43
    Nechytej mě za slovo, myslel jsem to obecně... UPC je moloch a jako takový se i chová.
    Pokud v Tvém případě instalovali filtry, pak o to víc chápu Tvé nas..., pardon, rozhořčení při čtení faktury. Ber to s nadhledem...
    Jeden příklad z mnoha (ten lepší). Až z vyúčtování jsem se dozvěděl, že jako váženému zákazníkovi mně jako dárek k životnímu jubileu na omezenou dobu poskytli příjem dalších vybraných programů. Proště pravá ruka neví, co dělá levá...
    Ivo Mašek (10205)|23.10.2013 10:49
    [QUOTE=bastlir;470361]O té práci mně nemusíš nic říkat, protože tam jezdím a s tou nezaměstnaností na Chomutovsku se potýkám skoro denně. Co se týká kabelovky, ono v podstatě ani v Praze to není o nic lepší, a proto se chovají, jak se chovají. Od té doby, co jsem přešel k CSLinku či Skylinku mám klid. Parabolu si snad může pořídit každý a normální STB dnes koupíš už za babku. A hlavně, když jedu na chalupu, kartu doma vytáhnu, tam zasunu a jedu dál, což s kabelovkou lze těžko.
    Internet lze dnes řešit už mnoha způsoby a v praxi je jedno, jestli mám 10 či víc Mb.[/QUOTE]
    Kolik máš programů + kolik jich je v HD?
    Namítneš, že stejně 140 kanálů nesleduješ. To je pravda. Jenže ..... ty programy, které chci sledovat jsou v balíčcích (a to funguje takhle všude) s programy, na které by nikdo nekoukal (proto je tam cpou). Mě nestačí (a vlastně i odmítám) české programy, tzv. vylejvárny mozků. Já se chci vzdělávat a rozšiřovat si svůj obzor (tím se asi také liším od čechů).

    ---------- Doplněno v 08:49 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 08:46 ----------

    [QUOTE]Až z vyúčtování jsem se dozvěděl, že jako váženému zákazníkovi mně jako dárek k životnímu jubileu na omezenou dobu poskytli příjem dalších vybraných programů.[/QUOTE]
    To máš ještě dobrý. Vzhledem k tomu, že odebírám balík Supreme, takže vše (až na ty 3 prémiové, protože jsem se rozhodl, že mého dosavadního inet providera nebudu za perfektní služby trestat), tak k životním jubileu mi akorát tak nas*ali !
    bastlir (3245)|23.10.2013 11:30
    [QUOTE=Retiree;470366]Nedá mi to, abych se nepřipojil...
    Pánové, zkuste vzít v úvahu také technické otázky. Internet využívá kanály v rozsahu 330 až 390 MHz. Pod tímto rozsahem jsou analogové kanály, nad ním pak DVB-T a DVB-C. UPC se zřejmě nevyplatí poslat technika k StD a nainstalovat do jeho přípojky filtry, aby pro něho odfiltrovali veškeré tv signály...
    Jinak naprostý souhlas, UPC je kolos, ve kterém naprosto selhává vnitrofiremní komunikace, jinak řečeno, pravá ruka neví, co dělá levá. To lze doložit mnoha příklady, i mými vlastními zkušenostmi..[/QUOTE]

    Jenže, pokud jakkákoliv firma má něco v podmínkách a garantuje nějaké služby, pak je musí ale plnit, ať je to pro ni momentálně výhodné či nikoliv.
    bastlir (3245)|23.10.2013 11:42
    [QUOTE=Ivo Mašek;470373]Kolik máš programů + kolik jich je v HD?
    Namítneš, že stejně 140 kanálů nesleduješ. To je pravda. Jenže ..... ty programy, které chci sledovat jsou v balíčcích (a to funguje takhle všude) s programy, na které by nikdo nekoukal (proto je tam cpou). Mě nestačí (a vlastně i odmítám) české programy, tzv. vylejvárny mozků. Já se chci vzdělávat a rozšiřovat si svůj obzor (tím se asi také liším od čechů).
    [/QUOTE]

    No samozřejmě, jako i v jiných oblastech prodeje čehokoliv. Ale když se chceš tedy vzdělávat, je víc informací v HD?:-) Mě zase štve, že ať se dívám na cokoliv např. na Viasat apod., tak později to samé sleduji na jiných kanálech a nyní dokonce i na ČT2, Barrandov či ZOOM.
    Jak sám píšeš, nikdy na 100% nemáš to, co bys chtěl, tedy je to věcí nějakého kompromisu. Pak je ale věcí další úvahy a kompromisu, zda se mi UPC vyplatí za tu cenu a kvalitu služeb. S tím se musí poprat každý zvlášť, ale pokud se rozhodl, jak se rozhodl, ať si tedy nestěžuje.
    peto.vac (525)|23.10.2013 11:48
    [QUOTE=bastlir;470361]Parabolu si snad může pořídit každý a normální STB dnes koupíš už za babku. A hlavně, když jedu na chalupu, kartu doma vytáhnu, tam zasunu a jedu dál, což s kabelovkou lze těžko.
    Internet lze dnes řešit už mnoha způsoby a v praxi je jedno, jestli mám 10 či víc Mb.[/QUOTE]
    Nebudem predsta tahat v bytovke cez tri posxodia kabel zo strexy a babrat sa s tym,ked vo vyslednej sume zaplatim rovnako,nema vyznam a urcite si nedam dalsi dialkovy a STB,ked som si prave aby som sa zbavil dalsieho ovladaca poriadil CI kartu...Nie kazdy ma xalupu...
    No v praxy to jedno neni,ak nic nestahujes,staci ti aj 2megovy net,ak ale tahas 15 giga denne,pripadne nieco uploadujes,tak si sakra rozmyslis,aky net si poriadis a pod 100megovy nepojdes...
    bastlir (3245)|23.10.2013 11:56
    [QUOTE=peto.vac;470383]Nebudem predsta tahat v bytovke cez tri posxodia kabel zo strexy a babrat sa s tym,ked vo vyslednej sume zaplatim rovnako,nema vyznam a urcite si nedam dalsi dialkovy a STB,ked som si prave aby som sa zbavil dalsieho ovladaca poriadil CI kartu...Nie kazdy ma xalupu...
    No v praxy to jedno neni,ak nic nestahujes,staci ti aj 2megovy net,ak ale tahas 15 giga denne,pripadne nieco uploadujes,tak si sakra rozmyslis,aky net si poriadis a pod 100megovy nepojdes...[/QUOTE]

    OK. Pak si tedy nech UPC.:-E 15GB stahování by levný net od O2 na VDSL+ snad nezvládl?
    peto.vac (525)|23.10.2013 12:19
    Net od UPC nemam,no rozmyslam ze s nim k nim prejdem...Co je to lacny...???Ja platim za 100 megovy 15€ a ak prejdem k UPC,tak jedine,ze budem platit menej...

    ---------- Doplněno v 12:19 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:15 ----------

    Hah ze lacnejsi: 11 € mesacne do 2000 GB a kazdyx dalsix 2000 GB +3 €,takze tu nic lacne nevidim...
    Ivo Mašek (10205)|23.10.2013 12:30
    [QUOTE]UPC vyplatí za tu cenu a kvalitu služeb[/QUOTE]
    Kvalita programů, obsažnost a kvalita zobrazení a cena je jedna věc - a kvůli tomu jsem u UPC kabelovce. Kvalita služeb onoho molochu (technické problémy apod.) je věc druhá a tam to skřípe na maximum. Pokud nemáš žádný takový problém, tak tě to míjí a o ničem nevíš. Pokud takový problém nastane (u mě se to stalo nedávno ohledně 5-ti minutové výměny STB, která v závěru trvala jeden týden + chování úřednictva na UPC), pak je to peklo.
    Co se týče HD kanálů, tak ano, snažím se je preferovat, protože např. přírodopisné dokumenty, nebo dokumenty z cestování a tak podobně sledovat v SD nebo HD je fakt velký, opravdu velký rozdíl. Ono na kabelovce není ani to SD žádná blitina, protože bitrate má kabelovka vyšší, než satelit. Navíc spousta filmových kanálů je dabována v češtině/slovenštině.
    Já UPC kompletně nezatracuju. je potřeba to dělit na dvě části. Programová nabídka, kvalita programů, kvalita zobrazení a i ta cena - nestěžuji si a nemám ani důvod. Ta druhá část UPC, která se týká managmentu, chování úřednictva, nevzdělanost (viz fejsbůk tým UPC) a pohrdání dlouhodobými zákazníky - tak to je odvrácená tvář a je to opruz.

    Internet od UPC nevezmu ani omylem (mám pouze TV). Dost bych si pohoršil oproti dosavadnímu providerovi Grape s.c.
    vivid.sk (11472)|23.10.2013 12:46
    [QUOTE=Ivo Mašek;470393]Dost bych si pohoršil oproti dosavadnímu providerovi Grape s.c. [/QUOTE]
    Nemohol by si pozerat Antik TV :D
    Ivo Mašek (10205)|23.10.2013 14:21
    [QUOTE]Jinak naprostý souhlas, UPC je kolos, ve kterém naprosto selhává vnitrofiremní komunikace, jinak řečeno, pravá ruka neví, co dělá levá.[/QUOTE]
    Ano, takhle to přesně funguje v UPC. Tam snad každá kancelář je samostatná jednotka, která se chová jako nedobytný hrad a vehementně odmítá komunikovat s dalšími kancly.
    Další dnešní šplecht: Já mám nabídku Supreme a tudíž mám všechny programy UPC. Takže logicky i balíček HBO. A přesto mi poslali tento mail:

    [ATTACH=CONFIG]25064[/ATTACH]


    Přitom bych ocenil, kdyby mě jako dlouholetému zákazníkovi ještě z časů Karnevalu, umožnili sledovat ty tři extra kanály, který dostane každý nováček, který od nich odebere i inet a upíše se na 12 měsíců. V UPC tomu říkají věrnostní program ! B-) B-) (jsou tam vlastně chytrolíni, kteří překopávají smysl slov a významů těch slov - nový zákazník = věrný zákazník. jako nad tím musí žasnout i každý vedoucí blázince)
    Jenom doufám, že mě softwarově po kabelu nezmrší mé individuální nastavení sledu pořadů. Těch 140 programů seřadit dle svého gusta trvá necelou hodinu
    2013-10-23_141652.png
    Retiree (659)|23.10.2013 15:39
    Před časem pracoval pro UPC dr. Malina jako tiskový mluvčí a ředitel Public Relations (nyní tuším v ČRa nebo ČTÚ), dnes se jako tiskový mluvčí představuje Juraj Gerbery, Public Policy Manager. Ať už se onen zvláštní útvar jmenuje jakkoli, dosud do něho nepronikla zvěst o existenci webové stránky UPC nebo dokonce o existenci FaceBooku. Neexistuje žádná koordinace informací, což by, alespoň podle mého názoru, tomuto útvaru (nyní Public Policy) náleželo. Velmi často se stává, že tiskový mluvčí vypustí nějakou informaci pro novináře, která je zkreslená, neúplná, zavádějící, naprostý žvást (vybrat dle libosti). Na oficiálním webu UPC jsou informace většinou opožděné, o fejsbůku škoda mluvit. Účtárna občas neví, co se zákazníkem dohodlo Klientské centrum....
    (že někteří klienti neumějí číst zde neřeším.)
    bastlir (3245)|23.10.2013 20:07
    [QUOTE=peto.vac;470388]Net od UPC nemam,no rozmyslam ze s nim k nim prejdem...Co je to lacny...???Ja platim za 100 megovy 15€ a ak prejdem k UPC,tak jedine,ze budem platit menej...

    ---------- Doplněno v 12:19 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:15 ----------

    Hah ze lacnejsi: 11 € mesacne do 2000 GB a kazdyx dalsix 2000 GB +3 €,takze tu nic lacne nevidim...[/QUOTE]

    Nevím, o čem píšeš. Zřejmě o mobilním netu. Já si platím 40Mb (viz http://www.o2.cz/osobni/internet/adsl-vdsl-internet.html) a co je pro mě důležité, je to, že když se to podělalo, OKAMŽITĚ jsem se dovolal, OKAMŽITĚ mně proměřovali linku a druhý den v dohodnuté době přišli dva technici, kteří závadu na vedení odstranili. A ZDARMA!!! Tak vyplatí se mi to či ne? Navíc k tomu mohu mít za 150Kč za měsíc 2Mb mobilní internet. Mimochodem, oni TV v různých balíčkách nabízejí také.
    peto.vac (525)|23.10.2013 22:20
    Neviem o com hovoris,u nas taka ponuka nieje:
    http://www.o2.sk/pre-vas/internet/internet-v-notebooku
    A co je pre mna dolezite,za cca 5 rokov co mam net od Orange som nemal jediny problem,jediny vypadok o ktorom by som vedel,respektive ktory by sa ma dotkol,tak co je pre mna vyhodnejsie...???
    [QUOTE=Ivo Mašek;470407]Těch 140 programů seřadit dle svého gusta trvá necelou hodinu[/QUOTE]
    Ze 140 programov,ja mam cca 83 a z toho pozeram vacsinou 2,preto asi prejdem na zakladnu ponuku... :D
    bastlir (3245)|23.10.2013 22:51
    [QUOTE=peto.vac;470447]Neviem o com hovoris,u nas taka ponuka nieje:
    http://www.o2.sk/pre-vas/internet/internet-v-notebooku
    A co je pre mna dolezite,za cca 5 rokov co mam net od Orange som nemal jediny problem,jediny vypadok o ktorom by som vedel,respektive ktory by sa ma dotkol,tak co je pre mna vyhodnejsie...??? .... [/QUOTE]
    Tedy sorry, při vší úctě mně je úplně šumák, co u vás funguje lépe a naopak. Musím se řídit totiž nabídkou místní. Proto Slovákům nekrafu do toho, co by si měli pořídit za připojení, protože se tím prostě nezabývám. A jelikož v Praze nežiju evidentně sám, dá se očekávat, že občas nějaký šikula zaujatý jen svým dílem, něco Ti na Tvém vedení způsobí. A za to zprostředkovatel opravdu nemůže. A i kdyby, rychle to ošéfuje.
    peto.vac (525)|23.10.2013 23:03
    Tak ked nevies co u nas funguje,preco tvrdis,ze tu je lepsia ponuka nez UPC potom...???
    bastlir (3245)|24.10.2013 01:03
    [QUOTE=peto.vac;470453]Tak ked nevies co u nas funguje,preco tvrdis,ze tu je lepsia ponuka nez UPC potom...???[/QUOTE]

    Ale já nic takového netvrdím.:OO A já jsem ten poslední, kdo by na základě svých zkušeností někomu UPC doporučoval. Ale třeba na Slovensku se ke svým zákazníkům chovají profesionálně. To fakt nevím, nemám zkušenost a s kámošema se bavíme o jiných věcech.:)
    peto.vac (525)|24.10.2013 12:09
    [QUOTE=bastlir;470386]OK. Pak si tedy nech UPC.:-E 15GB stahování by levný net od O2 na VDSL+ snad nezvládl?[/QUOTE]
    A toto kto pisal...???
    Ivo Mašek (10205)|24.10.2013 19:24
    [QUOTE]Ze 140 programov,ja mam cca 83 a z toho pozeram vacsinou 2,preto asi prejdem na zakladnu ponuku... [/QUOTE]
    Vzdělávej se, rozšiřuj si obzory .... Jsou tam kanály o historii (i moderní - žádné Bůh ví jaké minulé století), o přírodě, vědě, ..... a všechno dobře vysvětleno - točeno pro lidi, ne vědce.
    Myslím, že se slovenskýma kanálama to bude stejné, jako s českýma: zblbneš a budeš vědět kulový a uvěříš každému novinářskému žbleptu
    bastlir (3245)|24.10.2013 20:25
    [QUOTE=peto.vac;470483]A toto kto pisal...???[/QUOTE]

    Nepochopil jsi sarkasmus této věty.:) Když tu na UPC celou dobu nadávám, tak je přeci nebudu někomu doporučovat. Reagoval jsem na to, že je pro tebe problém táhnout kabel a další DO. No a mně vlastně dvě DO na stole právě ubyly. Je ale pravda, že při nákupu zařízení se musíš cíleně zaměřit na společné či podpůrné parametry.
    peto.vac (525)|25.10.2013 16:12
    [QUOTE=Ivo Mašek;470499]Vzdělávej se, rozšiřuj si obzory .... Jsou tam kanály o historii (i moderní - žádné Bůh ví jaké minulé století), o přírodě, vědě, ..... a všechno dobře vysvětleno - točeno pro lidi, ne vědce.
    Myslím, že se slovenskýma kanálama to bude stejné, jako s českýma: zblbneš a budeš vědět kulový a uvěříš každému novinářskému žbleptu[/QUOTE]
    No to je mozno pravda,ale bohuzial nemam cas cumiet do telky,za dva roky som videl asi jeden dokument a to mam tie stanice aj v HD,takze krasa pozerat,no neni casu...
    [QUOTE=bastlir;470510]Nepochopil jsi sarkasmus této věty.:) Když tu na UPC celou dobu nadávám, tak je přeci nebudu někomu doporučovat. Reagoval jsem na to, že je pro tebe problém táhnout kabel a další DO. No a mně vlastně dvě DO na stole právě ubyly. Je ale pravda, že při nákupu zařízení se musíš cíleně zaměřit na společné či podpůrné parametry.[/QUOTE]
    Jaky sarkasmus,ved ty si mi UPC nedoporucoval,sa neako v tom stracas,doporucoval si mi O2 a o tom hovorim...
    RossiD (1271)|25.10.2013 18:29
    [QUOTE=StD;470529]UPC zřejmě čte náš thread a usoudilo, že jejich prodejci potřebují "dozor a výchovu"[/QUOTE]

    No vida, jaký mají diskuzní fóra výchovný vliv na firmy (to je mazec) :-E
    bastlir (3245)|25.10.2013 22:05
    [QUOTE=StD;470529]UPC zřejmě čte náš thread a usoudilo, že jejich prodejci potřebují "dozor a výchovu"... :p
    http://prace.monster.cz/GetJob.aspx?JobID=126885382&aid=115945904&uid=100010FC66CFB3AFE2AD05D7040B037304FEF24EBFAD0F3BF15759B299BAA45E29322F79488A3BA9968E9C4F56BB6A6DDA309F654D15BF5541EF698DD68E685AD4CE6E92CDB4FD0C30485C0DCB20A0358702B3&WT.mc_n=bsa10[/QUOTE]

    Jestli jsem to dobře pochopil, je to namířeno spíš do obchodu jak do servisu.
    bastlir (3245)|25.10.2013 22:10
    [QUOTE=peto.vac;470595] .....Jaky sarkasmus,ved ty si mi UPC nedoporucoval,sa neako v tom stracas,doporucoval si mi O2 a o tom hovorim...[/QUOTE]

    Nejsem si vědom toho, že bych ti doporučoval O2, jen jsem popisoval svou zkušenost v případě závady. Já jsem s VDSL u O2 prostě spokojený, cena by pravda mohla být nižší a 40Mb mně stačí. :-)
    peto.vac (525)|25.10.2013 22:19
    Pisal si,ze na to kludne staci aj net od O2,tym si ho porovnaval a teda "doporucoval"...
    bastlir (3245)|25.10.2013 22:25
    [QUOTE=peto.vac;470636]Pisal si,ze na to kludne staci aj net od O2,tym si ho porovnaval a teda "doporucoval"...[/QUOTE]
    Sorry, na toto nemám čas.
    Pytkin (7947)|6.11.2013 11:32
    [QUOTE=vivid.sk;463652]Tak to by ma muselo UPC sakra nasrat, aby som platil 2.5x viac za 2.5x pomalsi internet s FUP.[/QUOTE]

    Vraciam sa k tejto teme .. Minuly tyzden mi zaviedli VDSL (u nas na dedine) .. Cize spokojne sa da tvrdit , ze k UPC je alternativa !

    https://www.telekom.sk/osobne/internet/magio-internet-vdsl/
    RoPo (6061)|6.11.2013 12:00
    Já nerozumím proč míchat slovenské a české alternativy a zde o nich psát.... UPC v ČR není to stejné jako na Slovensku. To stejné telekom/o2 na obou stranách.
    Stejné jsou jen v tom, že to jsou molochy.

    Abych neplácal bez toho aniž bych o tom něco věděl z vlastních zkušeností, tak u mě na RD mám garantovanou rychlost bez agregace Wifi download 20Mbps/upload 10Mbps s veřejnou pevnou IP za 900,- Kč. A lepší alternativy u mě v daném místě není.
    Naopak na bytě mám bezproblémové neomezené UPC download 60Mbps/ upload 6Mbps za 550,- Kč bez TV, protože v bytě TV nemám. A alternativy sice v podobě O2 a vsdl je, ale za tu cenu k dané rychlosti není konkurenceschopná. To stejné mohu napast o wifi na bytě - k UPC není lepší alternativy s požadovanými parametry linky a dané ceny.

    Ale chápu, že někdo UPC nechce či nemá adekvátní alternativu. Nebo naopak nemá UPC, ale má wifi za lepších podmínek než mu nabídne UPC.

    Každopádně nelze porovnávat jednotlivá místa mezi sebou. Každý má a měl by vědět co lze a nelze v jeho místě používat.
    peto.vac (525)|6.11.2013 14:29
    [QUOTE=Pytkin;471904]Vraciam sa k tejto teme .. Minuly tyzden mi zaviedli VDSL (u nas na dedine) .. Cize spokojne sa da tvrdit , ze k UPC je alternativa !

    https://www.telekom.sk/osobne/internet/magio-internet-vdsl/[/QUOTE]
    Boze ty si tlk...Ty platis za 20megovy net 14,48€ v Telekome a ja platim 14,99€ za 100megovy net v Orange,tak kto je na tom lepsie...???Samozrejme ze alternativa vzdy existuje,len je rozhodujuce,ze za aku cenu...Mozes si vybavit pausal u madarskeho operatora aj s internetom (ak by si inu moznost nemal) ale tie ucty by si nedokazal platit,ak by si ho pouzival na svk...
    Pytkin (7947)|7.11.2013 11:01
    peto.vac : tu nehovorime o tom , kto je na tom lepsie a kto je na tom horsie .. hovorime o tom , ze niektory nemame radi firmu UPC a hovorilo sme tu o tom , ze neni alternativa .. Tak podla mna uz realne je .. bezdne ADSL to moc nebolo .. VDSL uz smelo konkuruje ..
    peto.vac (525)|7.11.2013 12:38
    Ale alternativa je uplne vzdy,len nie vzdy adekvatna...Aj ty,ak mas na vyber UPC a Telekom a zvolil si si Telekom,tak platis skoro rovnako za 5x pomalsi net a povedz mi uprimne,kto normalny by do takejto varianty siel...???
    Pytkin (7947)|7.11.2013 23:01
    tvoja matematika mi dako uchadza ..