poradte kameru aby fungovala zaroven i jako webka
caues, poradte prosim nakou slusnou kameru kolem 25K ale podminka je aby umela fungovat i jako webkamera
potrebuji to na projekt kde se budou reportaze ZIVE prenaset na net
dekuji za vase tipy
potrebuji to na projekt kde se budou reportaze ZIVE prenaset na net
dekuji za vase tipy
Ja som v minulosti istý čas využíval ako web kameru Panasonic NV-MX300 a NV-GS500. Boli to na tú dobu kvalitné MiniDV kamery 3CCD. Zapojenie - buď digitálne cez fire-wire alebo analógovo do vstupu grabovacej alebo strihovej video karty. Zvuk treba privádzať do vstupu zvukovej karty.
Ak by som teraz chcel použiť FullHD kameru, vyskúšal by som grabovaciu kartu s HDMI vstupom. Napríklad AVerMedia DarkCrystal HD Capture Pro. Na tento účel je teda je možné použiť akúkoľvek videokameru.
Ak by som teraz chcel použiť FullHD kameru, vyskúšal by som grabovaciu kartu s HDMI vstupom. Napríklad AVerMedia DarkCrystal HD Capture Pro. Na tento účel je teda je možné použiť akúkoľvek videokameru.
dekuji za rady ale jeste trochu upresnim zadani, nataceni bude probihat v terenu a kamera bude pripojena pouze k notebooku ktery ma USB, takze proto varianta se strihovou kartou, firewire apod pada
Neviem ako by som to riešil s notebookom. Asi by to chcelo ďalšie externé zariadenia. Možno takéto alebo podobné: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nech poradia skúsenejší, ktorí robia živé video prenosy.
Ešte mi niečo napadlo: Videokamera s WiFi.
Nech poradia skúsenejší, ktorí robia živé video prenosy.
Ešte mi niečo napadlo: Videokamera s WiFi.
a v notebooku není místo na něco takového?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
existují i podobné TV karty s video vstupy nebo externí tuner přes USB...kamerku bych doporučil Panasonic SD900 např., je potřeba HD rozlišení nebo přes jaké video servery bude probíhat vysílání??
nezkoušel jsem ten Panasonic (měl jsem v ruce 700), ale možná by mohl umět přes USB fungovat jako "webkamera", ale to je spíš otázka na uživatele podobných kamer, nebo zkusit zajít do nějakého dobrého obchodu ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
existují i podobné TV karty s video vstupy nebo externí tuner přes USB...kamerku bych doporučil Panasonic SD900 např., je potřeba HD rozlišení nebo přes jaké video servery bude probíhat vysílání??
nezkoušel jsem ten Panasonic (měl jsem v ruce 700), ale možná by mohl umět přes USB fungovat jako "webkamera", ale to je spíš otázka na uživatele podobných kamer, nebo zkusit zajít do nějakého dobrého obchodu ;)
Je potřeba mít k notebooku HDMI vstup (např tohle http://www.videokamery.cz/clanky/hdmi-vstup-do-notebooku-no-problemo) a k tomu libovolnou kameru, která má výstup HDMI, což je dnes skoro každá kamera či foťák. HDMI přenos je nejideálnější a nejkvalitnější přenos na krátkou vzdálenost. Nebo v nouzi nejvyšší přes obyčejnou USB TV kartu s analog vstupem nebo např krabičku na převod digital na analog signál http://upload.ecvv.com/upload/Product/20128/China_MINI_HDMI_to_AV_Converter201281315250710.jpg respk opačnou krabičku. V PC stačí pouze software na on-line nabírání např. program Adobe onlocation. Přes něj se video nahrává přímo na HDD či se posílá dál na server k on-line přenosu. Přes uvedený program máte kontrolu nad vstupem i kvalitou výstupu.
Osobně bych zainvestoval klasický převodník, který umí nabírat digital i analog signál a pouštěn přes USB do PC. K tomu už stačí libovolná kamera, i půjčená a převodník se vždy hodí na cokoliv jiného, např. na grabování VHS či jiných analog zdrojů, nebo na grabování obrazu z TV, satelitu....
Osobně bych zainvestoval klasický převodník, který umí nabírat digital i analog signál a pouštěn přes USB do PC. K tomu už stačí libovolná kamera, i půjčená a převodník se vždy hodí na cokoliv jiného, např. na grabování VHS či jiných analog zdrojů, nebo na grabování obrazu z TV, satelitu....
diky kluci moc za odpovedi ale moc to komplikujete, ja nechci dalsi krabicku kterou budu muset tahat sebou
to mi chcete rict, ze soucasne kamery neumi fungovat jako webkamera normalne a obycejne pres USB???
muzete to prosim nekdo vyzkouset kdo ma koupenou kameru v posledni dobe??
DIKY
to mi chcete rict, ze soucasne kamery neumi fungovat jako webkamera normalne a obycejne pres USB???
muzete to prosim nekdo vyzkouset kdo ma koupenou kameru v posledni dobe??
DIKY
A proč by měl jít obraz přes USB, když kamery mají HDMI? Starší kamery k HDMI mají analog či kompozit. USB se, vzhledem k jeho pomalosti, používá jen jako port pro fotky z kamery. Takže, my to nekomplikujeme, komplikují to výrobci.
Ale bavíme se o USB3, kde potom má smysl krabička s HDMI vstupem a převodem na USB3. Prostě jinak, než převodníkem nebo sehnat nějaký hodně drahý notebook s HDMI vstupem to nepůjde. Další variantou jsou TV karty s analgo vstupem nebo ještě bezdrátově, ale to bych se opakoval. Budeš mít sice jen DV záznam, ale na live přenos to stačí.