Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Kúpa tv 55"

LeRo93 (15)|31.5.2013 19:48
Tak som ju prešvihol, ale kto by chcel 46" za 899 € tak tú ešte majú. Je to v TPD Bratislava, ale len v predajni je tá cena. Škoda než som sa rozhýbal 55 bola fuč.
Hmm (1739)|31.5.2013 19:55
No tak jen v predajni to byl jistě policový vzorek co jel od rána do večera ....
LeRo93 (15)|31.5.2013 19:58
Nie cena k 25 výročiu, v utorok mali 4ks 55 ani jednu vyloženú. Aj teraz tam je vyložená len 40. Sakra ako ma to štve...
reddwarf23 (31)|5.6.2013 15:06
Zdravím všechny!

Tak jsem minulý týden koupil Samsung 55ES7000 a chtěl bych se podělit o nějaké dojmy.
Normálně bych se na tv těšil jako malej kluk, ale pro pročítání fóra jsem se začal víc a víc bát různých neduhů...a tak trochu se bojím, že oprávněně...

Po rozbalení jsem byl ovšem nadšen. Televize opravdu krásná, i s podstavcem vypadá dobře, kamerka na vrchní hraně mi vůbec nepřekáží. Velikost obrazovky je tak akorát a jak všichni píší, tak za chvíli to snese i větší úhlopříčku...ovšem s touto jsem nadmíru spokojen (vzdálenost pro sledování cca 2,8 metru).

Zdroj signálu je klasická anténa, tudíž přes DVB-T tuner. Chystám se pořídit si satelit, ale ještě musím počkat. Každopádně po prvním spuštění trošičku nemilé překvapení...clouding. Samozřejmě to bylo to první, co jsem na té televizi hledal a bohužel našel. Obraz přes den krásný, večer také, ovšem clouding vidět je (jak kdy samozřejmě). Nejvíce (pokaždé) ho vidím např. při přepínání programu, kdy obrazovka na malý moment zčerná, pak se objevuje vlastně ve všech rozích. Je zajímavé (alespoň pro mě, nevím, zda je to pravidlem), že v rozích vytváří pravidelné trojůhelníky...přijde mi to, jakoby tam panel praskl (obrazně řečeno) a vytvořil rovnou odvěsnu trojúhelníku a uvnitř trojůhelníku je clouding...

Co se týče obrazu DVB-T signálu, tak jsem spokojen...SD programy jsou některé více, některé méně, v pořádku. Zde problém nemám. HD programy jako CT4 Sport a Nova...paráda. Hlavně takový golf na ČT4 a TV Noviny na Nově...opravdu pěkné pokoukání.

Pokud jde o pozorovací úhly, tak jsou dobré. Ovšem už při mírném vychýlení od centra obrazu blednou barvy.

Od Heartworka jsem dostal linky na různé testy obrazu (za což mu ještě jednou děkuji) a tak jsem to tak zběžně projel...test pohybu obrazu (video s chlapíkem v baru) je krásně plynulé. Nejdříve jsem si to pustil na notebooku, kde jsem si to stáhnul a tam to bylo úděsné stroboskopické představení, tak jsem se toho bál i u tv, ale zbytečně. V dalších testech jsem se trošku ztrácel, nejsem v tom moc kovanej, takže kdyby vás něco zajímalo, tak se ptejte, ale raději napiště jak to testovat a co mám vidět ;-)

Měl jsem toho v hlavě víc, co jsem chtěl napsat, tak kdyžtak ještě dopíšu. Bohužel na celkový test nemám moc čas a většinou když přijdu domů, tak nemám sílu (=jsem líný) dělat fota toho či onoho. Jenže už se blíží hranice 14ti dnů na vrácení zboží a chtěl bych "slyšet" váš názor. Moje přítelkyně mě už začíná mít za podivína, když ji říkám co je všechno špatně a úpřímně, nejraději bych to všechno hodil za hlavu a prostě si "užíval" novou televizi.

[ATTACH=CONFIG]23585[/ATTACH]

Toto je při přepínání programu. Na notebooku to vidim daleko jasněji, než teď na pracovním monitoru (clouding myslím), tak snad to bude alespoň pro představu stačit.

[ATTACH=CONFIG]23589[/ATTACH]

Tady trošku přepáleneé podání...strašně špatně se toto fotí. Samozžejmě foceno ve tmě, ovšem věrné podání je docela problém...pokud je čas závěrky u fotoaparátu krátký, tak je hotka tmavší a clouding není vidět. Pokud je zas příliš dlouhá, vyjede vám clouding přes celou obrazovku. Nastavení bylo podle displeje foťáku, jak se mi to zdálo přirozené...

[ATTACH=CONFIG]23587[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]23586[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]23588[/ATTACH]

Vím, že fotky asi špatné, kdyžtak budu rád za každou radu jak na lepší a co a jak všechno otestovat.

Jen ještě dodám nastavení obrazu při sledování DVB-T

Picture Mode Movie
Backlight 9
Contrast 90
Brightness 47
Sharpness 10
Colour 50
Ting (G/R) G50 R50

Dynamic Contrast Off
Black Tone Off
Flesh Tone 0
RGB Only Mode Off
Colour Space Auto
10p White Balance Off
Gamma +2
Expert Pattern Off

R-Offset 25
G-Offset 24
B-Offset 27
R-Gain 26
G-Gain 20
B-Gain 32

Colour Tone Warm2
Digital Noise Filter Off
MPEG Noise Filter Off
HDMI Black Level Low
Film Mode Off
Motion Plus Off
LED Motion Plus On

Energy Saving Off
Eco Sensor Off

Fotka vesmírné lodi a tuším že i loga těch tří trojúhelníků je z USB při nastavení:

Picture Mode Standard
Backlight 14
Contrast 100
Brightness 45
Sharpness 50
Colour 50
Tint (G/R) 50 50

Dynamic Contrast Medium
Black Tone Off
Flesh Tone 0
Colour Space Native
Gamma 0
Motion Lightning On

R-Offset 25
vse 25 az po B-Gain

Colour Tone Standard
Digital Noise Filter Off
MPEG Noise Filter Auto
HDMI Black Level Low
Film Mode Off
Motion Plus Standard
LED Motion Plus Off

Energy Saving Off
Eco Sensor Off

Tak to je zatím vše, budu rád za každou radu, připomínku atd. A také názor, zda-li mám tv vrátit a zda-li je šance na lepší kus při výměně...

P.S. 3D mě velice mile překvapilo. 3D ukázky moc pěkné a Avatar také. Brýle mi vůbec nevadí, jen mi trošku hůře sedí na nose.

P.P.S. Omlouvám se za dlouhý příspěvek...
_DSC0075.JPG _DSC0076.JPG _DSC0086.JPG _DSC0096.JPG _DSC0097.JPG
Heartwork (2358)|5.6.2013 15:58
Buďto už jsem trošku otupěl nebo tam nic závažného nevidím (clouding). Testovat to při "přepáleném" nastavení (jen aby bylo co vyfotit) nemá smysl. Testni to pro nastavení při jakém budeš tu TV sledovat, případně po kalibraci nebo aplikaci nějakého kalibrovaného settingu a máš hotovo.

Pokud máš ještě možnost vratky, tak si určitě (pokud si již neučinil) otestuj hlavně DSE / Banding, to je největší možný vopruz hned po cloudingu a pokud tam bude nějaký špína, fleky, pruhy..., tak s tím raději do pekel. Jinak tě to pak bude rušit při každé jednolitější světlé scéně (hlavně pohyblivé) - sníh, nebe, hokej, fotbal...

Na test máš nejlepší např. tento obrázek:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Hodně zdaru a hlavně dobrý obraz. 8-)

P.S.
jo a můžeš zkusit tento kalibrovaný setting pro Samsung ES7000:
(pokud neumíš francouzsky, nevyznáš se v tom, tak si to hoď do translatoru) :)

Mode : Cinéma
Rétroéclairage : + 9 (il est possible d'avoir des noirs plus denses en baissant ce rétroéclairage, mais en perdant en luminosité, j'ai opté pour +9 car je trouve que c'est le meilleur compromis pour des noirs trčs bons, et une image qui reste dynamique et lumineuse).
Contraste : 100 ( męme ŕ 100 la courbe de luminance reste trčs équilibrée et le Blancs ne sont pas brűlés)
Luminosité : 44 (au-delŕ les noirs deviennent trop gris, et en-dessous ils se bouchent)
Netteté : 23 (il est possible de baisser cette netteté, tout dépend de la puissance de traitement de votre lecteur Blu-ray. Au-delŕ, cette netteté entraine des vacillement, double contour et interfčre avec le traitement d'un lecteur Blu-ray ou ampli).
Couleur : 50 (parfait par défaut, ŕ vous de voir)
Teinte : V/R = 50 (la teinte est trčs équilibrée, il ne sert ŕ rien de la toucher)
Nuance des Couleurs : Chaud 2
Contraste Dynamique : Non (ce paramčtre doit rester désactiver, il bouche les noirs et brűle les blancs, mais il offre de bons résultats sur le Blu-ray 3D en réduisant les images fantôme (ghosting))
Nuance du Noir : Arręt (bouche les noirs)
Espace Couleur : Auto (Etonnant, mais c'est comme ça chez Samsung depuis longtemps, le mode Auto propose des couleurs plus naturelles que le mode Natif qui affiche des couleurs trop saturées. Comme vous avez pu le voir c'est sur auto que le gamut est le plus juste).
Gamma : 0 (excellent par défaut, une fois la dalle calibrée au niveau de couleurs et de la luminosité)
AJ. Rouge :26
AJ. Vert : 24
AJ. Bleu : 23
Reg. Rouge : 24
Reg. Vert : 25
Reg. Bleu : 25
Filtre Bruit Numérique : Stop
Filtre Bruit MPEG : Stop
Motion Plus : Désactivé (compensation de mouvement qui entraine artefact de mouvement et effet "caméscope", mais ça dépend des goűts, si vous aimez, activez le).
Motion Plus LED : activé (affichage 192 Hz multiple de 24p, pas d'effet "caméscope")
*note : si vous désirez une image plus lumineuse, vous pooiuvez mettre le rétroéclairage plus élevé, il ne change pas la colorimétrie, mais vous aurez des noirs moins profonds. A l'inverse, si vous baissez ce rétroéclairage, vous aurez des noirs plus profond, mais une image qui manquera de luminosité, ŕ vous de voir...)

Contraste ANSI mesuré aprčs calibration : environ 2000:1 ce qui est trčs bon. La colorimétrie est l'une des meilleures que j'ai pu avoir depuis que je teste des TV LED

Bude to spíš pro blu-ray, ale věřím, že to bude použitelné i pro TV vysílání.
joeh (1358)|5.6.2013 16:38
reddwarf23 - podľa obrázkov ti telka bude robiť radosť a kľudne sa teš dál. V prípade sledovania za úplnej tmy, máš telku v režime Movie prežhavenú. Funkcia micro dimming funguje veľmi dobre ale vyžaduje citlivé
nastavenie led. Konkrétnu hodnotu pre daný panel musíš zistit, ja mám v úplnej tme ledky na 5/20, nastavenie 9 je moc.
A prečo nemáš menu v cz ?
LeRo93 (15)|5.6.2013 17:27
Heartwork: dík za pokec.
Ja som v pondelok kúpil taktiež Samsung 55ES7000, po tom čo mi ušiel ten Philips 55PFL7007 za 1000€, tak som vzal tento za 1399€.
Po niekoľkých útrapách som zdá sa vyladil veci k svojej spokojnosti (prepojenie s NAS, PC, TimeShift) a taktiež všetko ešte pozriem či je to OK aj obrazovo.
Takže som zvedavý aké postrehy, či poznatky bude mať reddwarf23 :-), prípadne môžeme porovnať...
reddwarf23 (31)|5.6.2013 18:33
Hertwork: No uprimne na techto fotkach, kdyz jsem si je prinesl do prace, tak to videt moc neni, ale ve skutecnosti mi to prijde vic. Na obrazku s logem Nova Cinema jsou trochu videt v dolnich rozich ty "trojuhleniky", o kterych jsem mluvil, ale ve skutecnosti mi to prijde daleko vic zretelnejsi...musim udelat jine fotky a taky asi pozvat par pratel na posouzeni :)
Jinak co se "prepalene" fotky tyce, tak bylo mysleno spise v nastaveni fotaku, ne televize, s tou jsem nic nedelal...
A mersi za nastaveni...tolik asi k me francouzstine :) google translator urcite vyuziju a urcite vyzkousim ;)

joeh: no kez by to tak bylo, byl bych neskutecne rad. Je pravda, ze ten clouding vyslovene vyhledavam :( Uvidime pri dalsim nastaveni, zkusim tve doporuceni na nastaveni led. A co se tyce jazyka menu, tak to mam v cestine, ale vsude tu ctu nazvy v polozek v anglictine, tak jsem si prepnul jazyk a popsal to takto :) Myslel jsem, ze vetsina z vas to tak ma "radsi" :)

LeRo93: Urcite jeste napisu dojmy a zkusim nejake testy a budu rad za to same i z tve strany. Televize je to krasna a vicemene jsem zatim spokojen a predstava, jak "to" cele opet balim a odvazim do Alzy, je mi trochu proti srsti...

Diky vsem
peppies_shw (86)|5.6.2013 20:09
Užívej si této telky - věř, že pak na každé TV najdeš něco. Já jsem si taky po nákupu TV musel pohrát s nastavením, abych teď byl spokojený. Clouding nepociťuji a jako balsám na duši si užívám obraz bez přepínání formátů, aby nebylo vidět logo společnosti (měl jsem předtím plasmu Panasonic a na něm jsem řešil IR).

Podání černé mi bohatě stačí a to byl hlavní důvod proč jsem nešel do Panasonicu. Jsem maximálně spokojený a užívám si klidu. Navíc i ty pohybové blbůstky využívám při přepínání kanálů nebo snížení hlasitosti ( mám malého syna a ovladač máme na poličce) Jediné o čem teď přemýšlím je zdali investovat v budoucnu do Evolution Kitu.
reddwarf23 (31)|10.6.2013 00:36
Hezký večer všem!

Tak jsem opět trošku zkoušel obraz na své televizi a přináším pár poznatků...

Pohyb, černá, vše v pořádku a moc pěkné. Zkoušel jsem Heartworku i ten tvůj testovací obrázek a vše mi přišlo krásně čisté...

[ATTACH=CONFIG]23649[/ATTACH]

Nevím, jestli to bude dobře vidět, ale ničeho jsem si nevšiml.

Co se týče cloudingu, tak tam si stále nejsem moc jistý. Zrovna koukám na televizi a občas se mi stává, že vidím po pravé a levé straně "světlé" pruhy a v rozích mnou popsané "trojůhelníky" viz výše.

[ATTACH=CONFIG]23647[/ATTACH]

...a co se trojůhelníků týče, tak zde je vidět to jejich "ohraničení"

[ATTACH=CONFIG]23648[/ATTACH]

...teda alespoň "doufám", že to bude teď na fotkách vidět.

Celé je to nastaveno dle Heartworkova francouzského nastavení (díky), podsvícení staženo na 5. V reálu to takhle "vysvícené" není, je to díky expozici foťáku. Nechce se mi to už teď zkoušet fotit jinak, jde mi jen o to, aby to bylo vidět.

Co si o tomto myslíte? Při normálním sledování je vše ok, ale prostě u některých scén to vidím. Je nějaká šance, že bych se mohl při výměně tv dostat k nějaké "zcela čisté"? Co vy, kteří ji vlastníte, máte "zcela čisto"??

Díky
1.jpg 2.jpg 3.jpg
Pavell007 (790)|10.6.2013 08:11
pročti si to tady a zjistíš, že lidi, co si to různě povyměňovali, tak nejčastěji to dopadlo tak, že ten clouding byl na jiných místech v jiné intenzitě-je to na náhodě. Mně se na D7000 například měnil clouding v závislosti na zahřátí televize-po zapnutí celkem ok, po třech hodinách začala jedna strana světlat. Někdo tady psal, jak měl tv u okna a když v zimě vyvětral, tak mu tam naskákaly fleky, jsou to tenký plasty... Mně se taky objevil jeden flek uprostřed, když jsem zřejmě blbě utáhnul držák na stěnu-pak jsem tam dal široký plastový podložky, utáhnul s citem zmizelo to.... Smiř se...
Heartwork (2358)|10.6.2013 09:42
[QUOTE=reddwarf23;459591]Hezký večer všem!

Tak jsem opět trošku zkoušel obraz na své televizi a přináším pár poznatků...
[/QUOTE]
Ta šedá vypadá super - žádný DSE ani žádný banding nevidím, tohle vypadá nadmíru dobře a u dalšího kusu můžeš pohořet.

Jinak ty trojúhelníky nevěstí nic dobrého a moc se mi nelíbí. Už kvůli pocitu bych to zkusil vyměnit, obzvlášť když tě ruší v obraze - ani bych neváhal.

V modelové řadě ES to byla pokud vím dosti loterie - buď budeš mít štěstí nebo ne. Pak už bys musel zkusit asi novou řadu F8000, protože tam, dle všeho, došlo k výraznému zlepšení, co se uniformity podsvícení týče, alespoň o tom dost lidí básní.
reddwarf23 (31)|10.6.2013 10:35
Bohužel jsou trojúhelníky občas rušivé...o to víc, když vím, kde jsou a že tam vůbec jsou...poděvdomě zkoumám ty rohy a bohužel tam většinou neduhy objevím. A ještě když jsem ve 14-ti denní lhůtě, tak jsem z toho nervózní, abych si doma nenechal něco, co dělá neplechu. I když je možné, že po té lhůtě bych se, jak všichni píší, s problémy smířil a už bych je tolik neřešil...nic jiného by mi ani nezbývalo :)
Ale teď do té výměny asi půjdu, snad bude další kus minimálně stejné kvality, nebo lepší...a snad budu nedopadnu jako Heartwork :)

Chci se tedy zeptat, jak takové vrácení zbooží do 14 dnů probíhá? Koupeno u Alzy a dovezl kurýr (teď mě jen napadá...nevadí, když se tv nepřeváží na ''stojáka'', ale ''leží''? Vadí to snad u plazmy, ale u LCD?)...musím zboží dovézt na prodejnu, nebo si pro zboží dojede kurýr? (tady ale pak vidím problém v tom, že vám kurýr s televizí někde bouchne a prodejce vám jí zpět nevezme, takže asi dovoz na prodejnu,že?)
Musí být tv originálně zabalená? Vše mám v krabici, ale bojím se, že poskládat ten ''polystyrenový kryt'' bude chtít vyšší dívčí :)
Mám dát prodejci nejdříve telefonicky vědět, nebo se s ním nějak domluvit?

Díky.
KamilZ (10277)|10.6.2013 11:17
A co kdyby jsi si přečetl nejčastější dotazy na alza.cz, kde to je detailně popsáno? Viz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (Reklamace, Mohu zboží vrátit bez udání důvodu?)
Pavell007 (790)|10.6.2013 11:27
Pokud jsi na tom psychicky takhle, tak to určitě vrať :) Co se týká balení, tak se to snaž dostat do co nejpůvodnějšího stavu, jinak ti strhnou prachy.
reddwarf23 (31)|10.6.2013 11:35
KamilZ: Díky a omlouvám se. Jak jsem se rozepsal, tak jsem pokračoval v tom, co se mi zrovna honilo hlavou a nepřemýšlel jsem, že si věc jde zjistit i jednoduše bez otravování ostatních.

Pavell007: Díky i tobě za opověď, budu se určitě snažit :)
Heartwork (2358)|10.6.2013 11:48
Pokud to nemáš světa kraj, tak to tam určitě odvez osobně a nejlépe trvej na tom, aby si to prohlédli a potvrdili ti vratku zboží bez poškození - nevím, zda-li s tím u alzy uspěješ, ale zkusil bych to. :)

Pokud stojíš o výměnu, zkus si ji předem domluvit - pokud nebudou k výměně svolní, tak jim řekni, je mi líto, ale jsem tedy nucen TV vrátit v zákonné 14denní lhůtě a zkusit to jinde. Musíš počítat s tím, že pokud ji vrátíš, můžeš čekat klidně měsíc na peníze. U alzy jsem nikdy neměnil kus za kus, ale u jiných prodejců jsem se dohodl vždy - chce to ovšem přemýšlet, nepoškodit obal, celou televizi neohmatávat, nesloupávat všechny nálepky apod., zkrátka zachovat co nejvíce originální stav i vzhled - pak mi to vezme zpátky každý bez váhání.

Když to někdo rozcupuje na hadry, omatlá, rozláme polystyrény, z krabice udělá trhací kalendář..., tak se nemůže váhavému prodejci divit. :)

Teď jsem si vzpomněl, že jsem u alzy vracel monitor (asi za 20t.), odvezl ho osobně na pobočku, frajer ho prohlédl a vyplatil mi hned prachy.
Pavell007 (790)|10.6.2013 11:58
...mně se u mallu stalo, že jsem tu krabici znovuzabalil tak originálně, že to ani nezkontrolovali a mysleli, že jsem to asi ani neotevřel :) někdy faktor lenosti taky pomůže :)
reddwarf23 (31)|10.6.2013 12:20
Tak ja dával na vše docela pozor, protože jsem bohužel s touhle variantou počítal. Takže nic roztrhaného není, akorát jsem z tv a stojanu sloupal ty průhledné slídy. Jinak jsem schovával každý pyzlíček, tak si s tím dnes zkusím vyhrát :)
Na Alzu jsem raději teď i volal a řekl mi, že to tam mám dovézt a že se pak s těma chlapíkama na reklamaci domluvím, jestli budu chtít výměnu, nebo peníze...snad vyjde ta výměna...
sheep-master (18)|10.6.2013 13:08
Pak si pudu já koupit televizi a dostanu tu po tobě originálně zabalenou :D ikdyž oni by to měli prodávat už jako použité zboží nepletu-li se
Pavell007 (790)|10.6.2013 13:14
No to už je jejich boj, mně to samotnýho překvapilo, že na to dlabali... Ale neboj, nepoznal bys, že ta televize byla přebalená, jen měla ten clouding :)
M_P (72)|10.6.2013 15:33
[QUOTE=sheep-master;459628]Pak si pudu já koupit televizi a dostanu tu po tobě originálně zabalenou ikdyž oni by to měli prodávat už jako použité zboží nepletu-li se[/QUOTE]

Alza je v tomhle podle mých zkušeností celkem poctivá a rozbalené zboží skutečně prodává jako rozbalené s nějakou slevou. Jestli je ta sleva rovná penězům. které strhli předchozímu kupci (na což mají právo) netuším.
Hmm (1739)|10.6.2013 19:39
[QUOTE=Pavell007;459625]...mně se u mallu stalo, že jsem tu krabici znovuzabalil tak originálně, že to ani nezkontrolovali a mysleli, že jsem to asi ani neotevřel :) někdy faktor lenosti taky pomůže :)[/QUOTE]
Tak kdybych to neměl od Maďarů, bych Tě asi proklínal, že jsem si koupil ten kus po Tobě jako nový :-) Ale já tam mám ten clouding asi ještě horší. :-(

[QUOTE=M_P;459638]Alza je v tomhle podle mých zkušeností celkem poctivá a rozbalené zboží skutečně prodává jako rozbalené s nějakou slevou. Jestli je ta sleva rovná penězům. které strhli předchozímu kupci (na což mají právo) netuším.[/QUOTE]
Podle mě nemůžou automaticky strhávat peníze, jen pokud mají náklady na uvedení zboží do původního stavu, do čehož pohle mě načnutá krabice nepatří. Rozhodně ne pokud to chtějí korektně prodat jako otevřené/použité zboží.
Pavell007 (790)|10.6.2013 21:27
[QUOTE=Hmm;459684]bych Tě asi proklínal[/QUOTE]

spíš mall, ne? :-D
reddwarf23 (31)|10.6.2013 21:52
Tak zabaleno...držte palce, ať dostanu nějaký kvalitní kus a nic po někom z vás :)
Pavell007 (790)|10.6.2013 22:41
no jo palce držíme-jsou jen dvě varianty-buď jsi měl fakt smůlu na opravdu nepovedený kus anebo jsi zrovna na tohle víc citlivý a uvidíš to zase, jen někde jinde. :)
Evok (84)|22.6.2013 17:02
Tak jak jsi dopadl?
reddwarf23 (31)|24.6.2013 11:24
Zdravím všechny!

Chci se podělit o to, jak jsem vyměňoval tv a jak je na tom nový kousek obrazově...

Začněme od začátku...první kousek es7000 jsme při rozbalování a každém posunování drželi ve dvou lidech. Při instalaci stojánku bylo vše důkladně podloženo a na všechno jsme dávali velký pozor. Přeci jen, byla to má první takhle drahá tv. Všechno se opakovalo při balení a odvozu zpět do Alzy...ve dvou lidech, opatrně atd. BOHUŽEL jsem udělal jednu velkou "chybu"...neznalý věci jsem jako první věc sloupl ochranou folii ze stojánku a rámu tv...čemu to může vadit, že?

V Alze už plné reklamační oddělení, ale šlo to rychle. Chlapík u přepážky ochotný a v pohodě. Krabici s tv jsem mu pomohl dát za pult, ale dál už moji pomoc odmítl, že to je v pohodě...a začalo žonglování s tv. Bylo mi řečeno, že při x-kusech denně už v tom má praxi. Ještě před házením s tv to přišlo..."Nesundaval jste tu slídu z rámu, že ne?"..."No jasně, že sundal, ale nikde žádněj škrábanec, ani ťuknutí.."..."No to říkají všichni, uvidíme..." Pak to začal z každé strany zkoumat a nakonec..."Pojďte sem, prosím vás"...a k*rva... Stoupl jsem si k němu a on začal tv naklanět proti světlu a říkal ať se trochu přikrčím a kouknu tady z té strany a..."vlasové škrábance" minimálně viditelné, na jednom mikromístě. Řekl jsem mu, že to není možné, že jsem telku ničím nečistil, nedrbal, dával pozor...ale že to prý může být i tím, když jsem při balení dával na tv tu ochrannou folii (takový ten velký "pytel")...wtf? Abych to neprodlužoval, tak mě to stálo 1400,-!!! (ě mi to prý stlačí co nejníž to půjde...podle jejich výpočtů to mělo být za 2600,-).
Byl jsem nasranej, ale radši jsem zaplatil a odvezl si druhý kus tv domů.

Co se druhého kousku tv týče...Obrazově stejná jako první, což je dobrá zpráva...co se týče cloudingu, tak takhle:

[ATTACH=CONFIG]23811[/ATTACH]

Opět je vidět, ale nepřijde mi to "tak" rušivé jako v prvním případě, ale...

Viditelné "trojůhelníky" jako v prvním případě žádné nejsou, takže to není tak agresivní, ale pravý dolní roh a levá okraj jsou viditelné. Ovše klasicky až za tmy.

Chci se zeptat např LeRo93 a peppies_shw...vy máte obraz čistý? Prostě jen "černo"? Např. v noci při přepínání programů, nebo vstupů...nesdledujete žádný clouding?

Takže si teď lámu hlavu, jestli do třetice všeho dobrého (nebo zlého...) a půjdu vyměnit.

---------- Doplněno v 11:24 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:21 ----------

P.S. Po minulé zkušenosti jsem z rámu nesundal nic a nevybaloval nic než stojánek a ovladač...takže pravý horní roh je nálepka NEW SMART TV 3D :) A to ostatní radím i ostatním, kteří si kupují novou tv...NESUNDAVAT ochrannou folii!!
1.jpg
tdlmarek (1566)|24.6.2013 12:30
Možná jen takový výkřik do tmy, ale při hodnocení úrovně cloudingu (viz věta "Opět je vidět, ale nepřijde mi to "tak" rušivé jako v prvním případě") je třeba mít na paměti, že intenzita se mění i např. s teplotou, vlhkostí, a podobnými vlivy :) Osobně jsem zaregistroval znatelný rozdíl mezi minulým týdnem, když byla ta tropická horka, a včerejším večerním sledováním.
reddwarf23 (31)|24.6.2013 13:16
tdlmarek: jsem rád, že jsi to napsal, protože jsem zapomněl se na to zeptat...když jsem poprvé zapl tv, tak jsem si říkal, že clouding je až moc viditelný, ale jak říkáš, tak s oteplením se to dle mého změnilo k lepšímu a teď váhám...
A proto jedna otázka...bude se měnit clouding po každé změně počasí, tudíž se mi opět může vrátit ona první hrozná úroveň, nebo se to těmito vlivy postupně "zlepšuje"...asi pitomý dotaz, ale zajímalo by mě to...
LeRo93 (15)|24.6.2013 13:56
No jasne, že to nie je úplne čisté, ale očividne to máš teraz lepšie ako minule.
Čím si to fotil a aký súbor? Možno si večer doma spomeniem a skúsim ti to tiež vyfotiť s nejakým štandardným súborom na test. Ale doma aj tak absolútnu tmu nedosiahnem, lampy vonku. Ja som dal fólie dolu až po 15 dňoch, keď som si povedal, že si ho nechám. Mňa už serie len ten auto timeshift :-)
reddwarf23 (31)|24.6.2013 14:28
Fotil jsem zrcadlovkou na manual + stativ...tusim minimalni clona 1,8, iso 100 a cas 1/4. Napr. posledni obrazek byl pri prepinani mezi programy. Pouzivam bezdratovou spoust. Jakmile prepnu program, zmacku spoust...ten cas 1/4s na to prepnuti programu staci. A nebo jsem fotil filmy poustene z externiho hdd...napr. titulky, nejake tmave pasaze...vzdy jsem to pauznul a pak je casu spousta. To nastaveni jsem proste dal takove, aby mi to pripadalo co nejvice jako v realu.
Testovaci obrazek jsem fotil tusim jen ten sedy, ktery postoval o nejakou stranu driv Heartwork...
Pavell007 (790)|24.6.2013 16:46
Já bych měl spíš strach, že jak jsou ty televize tenký a při týhle úhlopříčce už přeci jen trochu topí, tak že za pár let se ty plastový folie unaví a zhorší se to, než že by se to vylepšilo.
reddwarf23 (31)|24.6.2013 21:58
No to nejsou zrovna super vyhlídky, ale pokud je "pár let" řekněme 5 a více let, tak mě to zase tolik trápit asi nebude... Stejně ale přemýšlím, jestli opět vrátit a nezkusit ještě jeden kousek, jestli na tom nebude zase o něco lépe.
Dotaz na ty z vás, kteří mají PVA panel...jakou úroveň cloudingu pozorujete na svém panelu? Máte někdo skoro/úplně černo?

A ještě jedna otázka...našim jsme před několika lety kupovali Samsung le55a956, jaký typ panelu je zde použit? Tam nevidím žádný clouding a obraz mi přijde super...i po těch létech paráda.

Díky
Heartwork (2358)|24.6.2013 22:28
[QUOTE=reddwarf23;460906]
A ještě jedna otázka...našim jsme před několika lety kupovali Samsung le55a956, jaký typ panelu je zde použit? Tam nevidím žádný clouding a obraz mi přijde super...i po těch létech paráda.
[/QUOTE]
jo to byly zlatý časy... :)
...bodejť jo, A956 + A786 byly Full LED TV s Local Dimming:
http://www.lcd-compare.com/tv-led-dossier-18.htm#full-led-dimming

Taky ty TV nebyly ve své době zrovna zadarmo - a ano, použit je PVA panel Samsung. :)

Jak to funguje, když se to umí, můžeš vidět u ZL1 (též PVA Samsung):



Jinak myslím, že můžeš měnit do nekonečna - u modelu ES7000 s Edge LED toho asi už moc nevykouzlíš, letošní F8000 je na tom prý lépe.
reddwarf23 (31)|24.6.2013 23:08
To máš pravdu, že nebyly zadarmo, ale měl jsem na ní hodně výhodnou cenu, ale i tak to bylo více, jak teď za es7000...Každopádně tam opravdu ještě nebyl jediný problém.

Jinak jsem si teď stáhl podsvícení na 5 a clouding skoro celou dobu stěží viditelný (tv vysílání, přepínání programů,...) a pokud je to tedy tak, že se v této době nedočkám úplné černé (což je smutné), tak se mi už asi nebude chtít zkoušet dál něco jiného...když vlastně není možnost se něčeho bezproblémového dopátrat
Pavell007 (790)|24.6.2013 23:34
no jo akorát že stáhnout podsvícení na 5 znamená v tmavých scénách hovno viděti :)
reddwarf23 (31)|24.6.2013 23:41
No koukám teď na tv vysílání, kde jsou občas nějaké tmavé scény a v pohodě. Jinak podsvícení 9, to mi přijde dostatečné...nastavoval jsem to podle nastavení o pár stránek dříve...a přijde mi to v pohodě. Clouding možná o trochu viditelnější, ale to už asi "hnidopiším" a není to určitě nějak hrozné...
joeh (1358)|24.6.2013 23:52
[QUOTE=Pavell007;460915]no jo akorát že stáhnout podsvícení na 5 znamená v tmavých scénách hovno viděti :)[/QUOTE]
- to neni pravda, micro dimming pracuje dobre a doladíš to jasom kontrastom a gamou
maros.m6000 (12)|7.9.2013 18:09
P9-)9-)oraddte kto sa v tom vyzná - LED televízor Sony KDL 55W905A, alebo samsung 55 f 8000, sony je asi o 100€ drahšie č nie je veľký problém, vyberte lepší.