jaky projektor na chatu
Zdravím tady všechy.Potřeboval bych poradit.Chtěl bych nějaký projektor na chatu.Na občasné víkendové koumaní filmů a podobně.Projektor se bude používat v naprosté tmě.Uhlopříčka obrazu stačí do 1m.nepotřebuju nějaké velke rozlišení ale aby se na to dalo dívat.Představoval bych si že to spojim s notebookem a přes něj budu pouštět videa vše na co se chci dívat.Velký problém u mě je že nemam 220V a tak používám autobaterii 12V z čehož vyplývá napájení projektoru.Absolutně tomu nerozumim tak se obracím na Vás.Našel jsem jeden ale netuším jestli to bude ono. Projektor Philips PicoPix PPX2055 děkuji za všechny rady
[QUOTE=pepamach;455514]Uhlopříčka obrazu stačí do 1m[/QUOTE]
preco si nekupis 40" TV? Bude mat 5x mensiu spotrebu ako projektor, bude nehlucna a snad aj lacnejsia.
Ak by si chcel metrovy obraz z prokojektora, budes ho musiet dat sakra blizko steny.
update: Az teraz som klikol na ten PicoPix. Som myslel, ze je rec o normalnom projektore :)))
Obavam, sa ze to bude kvalitativne mizerne s danym rozlisenim. Fakt si kup radsej tu TV.
preco si nekupis 40" TV? Bude mat 5x mensiu spotrebu ako projektor, bude nehlucna a snad aj lacnejsia.
Ak by si chcel metrovy obraz z prokojektora, budes ho musiet dat sakra blizko steny.
update: Az teraz som klikol na ten PicoPix. Som myslel, ze je rec o normalnom projektore :)))
Obavam, sa ze to bude kvalitativne mizerne s danym rozlisenim. Fakt si kup radsej tu TV.
zertujes :) i ten nejlevnejsi led TV 40" bude mit lepsi obraz nez ten projektor. Projektor je, kdyz to hodne zobecnim, o uhlopricce - o velkym platnu - jako v kine. Kup si televizi budes mit rozhodne min starosti a lepsi obraz jako z toho PJ cos vybral...
edit: vzdyt to ma jen wvga rozliseni...namatkove jsem nasel za 8K 101cm LCD fullHD televizi LG. A jestli to mas jen na chatu, podival bych se na bazarove televize, neco se zarukou a bude to jeste levnejsi...
edit: vzdyt to ma jen wvga rozliseni...namatkove jsem nasel za 8K 101cm LCD fullHD televizi LG. A jestli to mas jen na chatu, podival bych se na bazarove televize, neco se zarukou a bude to jeste levnejsi...
oba jste přehlédli "nemam 220V a tak používám autobaterii 12V" :D
zkusil bych tu TV bude levnější, ale určitě to chce hledat nějakou s nejnižší spotřebou nebo autopřevodník 12/230V (stejně ta baterka bude vycucaná zachvilku) nebo koupit za nějakou tisícovku malou elektrocentrálu + případně UPSku (asi nejlevnější a nejkvalitnější řešení, TV 8-10tis., centrála 2-3tis., UPSka 1tis.Kč) nebo nějakou přenosnou TV s baterií (ale nevím kolik takových je na trhu)
zkusil bych tu TV bude levnější, ale určitě to chce hledat nějakou s nejnižší spotřebou nebo autopřevodník 12/230V (stejně ta baterka bude vycucaná zachvilku) nebo koupit za nějakou tisícovku malou elektrocentrálu + případně UPSku (asi nejlevnější a nejkvalitnější řešení, TV 8-10tis., centrála 2-3tis., UPSka 1tis.Kč) nebo nějakou přenosnou TV s baterií (ale nevím kolik takových je na trhu)
já bych ten projektor úplně nezavrhoval, o vánocích jsem provozoval na chatě LED projektor Acer s podobnými parametry a bylo to fajn - 1,5 m obrazovka se spotřebou pod 50W není špatná varianta. Stačí ten výše zmiňovaný autopřevodník a musí to fungovat, navíc ten půlkilový projektor je možné vozit a neriskujete tak při případném vykradení chaty.
Jen ten Philips nevím nevím, těch 50lm je strašně málo, alespoň něco co má 100lm:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
čím více, tím lépe (při max výkonu totiž vydává chladicí ventilátor docela rámus, takže je lepší mít rezervu).
Jen ten Philips nevím nevím, těch 50lm je strašně málo, alespoň něco co má 100lm:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
čím více, tím lépe (při max výkonu totiž vydává chladicí ventilátor docela rámus, takže je lepší mít rezervu).