Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: TechniSat Technistar S3 ISIO

  1. #1
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    Nový skutočný TechniSat prijímač na trhu.
    U nemecky hovoriacich susedov sa objavil Technistar S3 s plnou funkčnosťou ISIO, tzn.:
    -všetky funkcie SAT prijímača ako u Digit ISIO, včítane "nočného EPG" atď. Rozdielom je len jeden DVB-S2 tuner
    - všetky internetové funkcie ako u Digit ISIO
    - watchmi
    - HbbTV
    - Isipro
    - MyTechnisatApp
    - perfect recording
    - UpNP
    - technimatic, autoinstall, technifamily, DVR ready, timeshift
    - video prehrávač MP4, MKV, MOV, TS, TS4, VOB, WMV, M2TS, AVI, ASF
    - 12 písmenkový VFD display
    - 1xConax, 1xCI+, takže pre SkyLink je potrebný modul

    vyvolávacia cena 200 EUR

    (Technistar S2+ má vyvolávaciu cenu 180EUR, na internete sa dá kúpiť za 99EUR)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele puschpull
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    1,008

    třeba:
    Kód:
    http://www.player.de/2013/03/26/technisat-technistar-s3-isio-neuer-hd-sat-receiver-mit-internet-pay-tv/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    43

    Zdravím,

    zkoušeli jste někdo kopírovat nahrávku z usb disku na disk síťový?
    Ve správě nahraných záznamů lze kopírovat z disku na disk. V levém okně zvolím usb disk na který se nahrávají záznamy a v pravém okně zvolím disk síťový (NAS úložiště) a dám kopírovat. Bohužel se nic nestane a už jsem zkoušel snad vše.

    Nevítě někdo, zda by to mělo vůbec jít?

    Rád bych se díval na nahrané záznamy i na jiné TV něž na té, která je připojena přímo k tomuto satelitnímu přehrávači. A proto bych potřeboval dostat záznam nějak ven. Kopírování přes PC je šíleně nepraktické a ne vždy mi to funguje.

    Děkuji za příspěvky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    1/ ano samozrejme kopírovanie funguje tak ako píšeš - na jednej strane okno "odkiaľ" na druhej strane okno "kam" a stlačiť tlačítko "kopírovať" a prijímač záznam skopíruje.
    - doporučujem na skúšku do druhého USB zastrčiť nejaký kľúč a skúsiť kopírovať z USB1 na USB2, t.j. v rámci prijímača

    2/ píšeš, že máš šialené problémy s kopírovaním cez PC
    - aké máš pripojenie, WiFi ? Vyzerá to na problém s pripojením, pri dobrom spojení či už Mediaport alebo pre nové prijímače Techniport Beta fungujú veľmi dobre.
    - aký máš NAS ? Má na neho ISIO prístup? vieš prečítať súbory a prehrať súbory z NAS v ISIO ?
    - kopírovanie cez PC má tú výhodu, že nahrávka nie je delená a počas kopírovania môžeš normálne prijímač používať na pozeranie TV
    - aký NAS
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    43

    1) kopírovat z USB1 na USB2 funguje bez problémů

    2) kopírování na PC pomocí Mediaport i Techniport zlobí tak, že mi to dost často hlásí, že je zařízení zaneprázdněno, i když nic nedělá. Ale to se po chvíli spraví.

    3) síťový disk mám starší Synology ale zkoušel jsem i nejnovější. Když dám kopírovat malý soubor (cca 20 MB), napíše to málo místa na disku. Při kopírování normálního souboru (2 GB), tak to neudělá nic. Přístup na disk satelit má, protože ze stejn
    é složky může přehrávat. Složka je veřejná a nejsou na ni nastavena jakákoliv omezení.

    Ještě jsem zkusil nasdílet veřejnou složku na PC a zase mi to píše Nedostatek volného úložného prostoru na externím nosiči dat.

    Verze sw přijímače : 2.57.0.3(2575f) UL2.22-1 BL2(492)
    Naposledy upraveno uživatelem jarry.p: 14-12-2015 v 23:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    1/ OK
    2/ pre dobrú funkciu mediaportu aj techniportu doporučujem v sate nastaviť pevnú IP adresu a to buď niektorú z posledných ktoré máš dané v rozsahu DHCP routra.
    napr. povolený rozsah od 192.168.1.10, počet adries 50. fixnú adresu pokiaľ ju router akceptuje pre pripojenie dávam 2÷9 (napr. router ASUS alebo WIGOR). Napr. káblový Thomson od UPC tieto adresy neobslúži tak mám pevnú adresu zadanú 50.
    Potom do mediaportu/techniportu zadaj natvrdo hľadanú IP adresu fixnú adresu ktorú si zadal do satu. Mediaport potom ihneď nájde sat.
    3/ k problémom so Synology viď vlákno o Technisat Technicorder STC - skús mrknúť na to. je tam nejaký problém, že v synology je síce public disk ale má niečo nastavené defaultne čo neumožňuje prístup. Kolega tu našiel čo treba opraviť v synology.
    ja mám Etrayz tam to chodí ohne probleme
    3A/ keď nazdieľaš do PC zložku, snažíš sa potom kopírovať cez menu satu? skús súbor menší ako 4GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    43

    Ok, díky moc. Kouknu na to vlákno a vyzkouším menší soubor. Důležité je vědět, že to zkrátka musí jít.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    43

    Tak mi to stále nejde. Zkoušel jsem to na sdílené složce v PC, NAS Synology s DSM 2.1 a Synology s nejnovějším DSM.
    Když kopíruji soubor cca 20MB, tak mí to napíše, že na úložišti je málo místa.
    Když kopíruji soubor větší jak cca 200MB, tak to nenapíše níc a nic nenakopíruje.
    Zmíněný problém se Synology to zřejmě nebude, protože se to chová jinak. Nepíše to tu hlášku a také z něj lze číst.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    Teraz píšeš predpokladám stále o kopírovaní priamo S3->NAS. Techniport si zavrhol aj keď si myslím, že to je najlepší spôsob, pretože paralelne s kopírovaní môžem sledovať sat programy. Ale ok, musí to chodiť aj tak.

    ešte ma napadajú na rýchlo tieto veci, než to prejdeme celé znova:
    - Skúšal si kopírovať nahrávky z FTA programov, napr. TA3, CT24? Existovali niektoré CI moduly, ktoré nahrávky neukladali ako voľne prístupné ale šifrovali ich k prijímaču. takže skús nahrať 2÷3 minúty z TA3 a znova skús kopírovanie na NAS
    - predpokladám ale, že to čo si skopíroval cez PC tak ide na PC aj prehrať, t.j. problém s predchádzajúcim bodom asi nemáš. Ale pre istotu
    - skús na nahrávacom USB HDD vytvoriť novú zložku, napr. TEST. Do tejto zložky prekopíruj nahrávku zo zložky "moje TV programy". Teraz skús kopírovať zo zložky TEST na NAS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    43

    Ano, stále se snažím kopírovat z S3 -> NAS a PC, bez použití Mediaportu nebo Techniportu. Mám totiž představu, že před spaním si dám něco kopírovat na NAS a půjdu se na to podívat do ložnice, kde si to daná TV pustí z onoho NAS. Kopírování přes Techniport je nepohodlné, protože bych musel pokaždé pouštět PC. Kdyby to šlo přes mobil či tablet, tak to by také bylo řešení.
    To, co zkopíruji přes Techniport, tak lze na PC také přehrát, takže nahrávky kodované nejsou.

    Takže, udělal jsem nahrávky z TA3 a CT24, obě mají cca 70MB 2-3min. Stále to nejde a to jsem zkoušel následující:
    - ponechal jsem záznamy v "Moje záznamy TV pořadů"
    - přesunul jsem záznamy do adresáře "Test", který jsem umístil do "root" disku hned vedle "Moje záznamy TV pořadů"
    - zkoušel jsem i kopírovat celá adresář test
    - dále jsem zkopíroval soubor z NAS, ale zpátky nakopírovat opět nešel

    Asi zkusím napsat na technickou podporu do Německa, nebo tě napadá ještě něco?

    PS: Teď jse pustil Techniport a zkusil importovat přes něj a napsalo mi to "Device is busy. Please try again later". Toto mi to dělá furt. S3 už má pevnou IP adresu, jak jsi dříve radil. Mediaport už ale zafungoval. Toto s mým problémem asi ale nesouvisí.
    Naposledy upraveno uživatelem jarry.p: 26-12-2015 v 13:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    Dolu je link na manuál k S3 pokiaľ vládneš nemčinou.
    Popis kopírovania je na stránkach 118-121. Nie je ale na tom nič špeciálne. Podľa obrázku vyvoláš funkciu "Správa filmu.." objaví sa ti okno so zoznamom tvojich nahrávok naľavo, napravo si nastavíš akýkoľvek iný prístupný disk, označíš nahrávku na jednej strane a vyberieš žltým tlačítkom kopírovať. Nerozumiem prečo ti to nefunguje.
    Na mojom STC je to na chlp rovnaké, kopíroval som predtým dáta na NAS eTrayz, pretože som mal len 60GB HDD v prijímači. Všetko bez najmenších problémov.

    https://www.technisat.com/assetsFS/d...S3-ISIO_DE.pdf

    opačným smerom zo Synology do S3 môžeš kopírovať?
    skús ešte fotky alebo MP3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    43

    Němčinou bohužel nevládnu. Ale to kopírování provádím přesně jak píšeš.
    Opačným směrem kopírovat mohu.
    Zkoušel jsem soubory pdf a wmv. Do S3 to jde, z S3 do NAS nejde.

    PS: Nakopíroval jsem si nahrávky do extra adresáře, abych je mohl najednou nakopírovat pomocí Mediaportu. Mediaport ale ten můj adresář nevidí a nahrávky jsou rozházené mezi ostatními, tak jako bych je do adresáře nenakopíroval. A ještě k tomu ty nahrávky, které jsem si v S3 přesunul do extra složky už nejdou Mediaportem kopírovat. Chová se to celé prapodivně.
    Jo a ještě, na záznamovém disku používám systém souborů NTFS. Tak jsem zkusil TSD, ale pak není, co kopírovat, protože soubory už nemají příponu TS. Jo ale stejně zase nejde kopírovat do NAS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    No osobne si myslím, že to môže byť práve vo formáte disku. S3 umožňuje formát HDD pre záznam NTFS, FAT, TSD (u Digicorderu STC sú ešte navyše k dispozícii linuxové a mac formáty)
    TSD umožňuje plnú funkčnosť podľa manuálu včítane strihu nahrávok. U ostatných formátov je vždy nejaké obmedzenie ktoré je alebo aj nie je popísané v manuále. Snáď všetci čo sme tu na fore používame TSD, pretože je pre funkci Technisatu najspoľahlivejší.
    Mám odskúšané na ext HDD len formáty TSD a FAT na ktorých kopírovanie funguje u STC.

    Na to, aby si mohol prejsť na TSD musíš HDD preformátovať v S3, nie len zmeniť v menu formát nahrávok na TSD.
    Prekopírované nahrávky vždy obsahujú stream ts alebo ts4, ktorý je jednoducho prehrateľný takmer na každom inom prístroji včítane TV prijímačov. TSD prekopírované nahrávky sa líšia od FAT (NTFS neviem).
    - Pokiaľ kopírujem z FAT formátu, nahrávky sú na cieľovom médiu delené na 1GB a ich prehrávanie bolo pre mňa komplikované
    - pokiaľ kopírujem z TSD, na cieľovom médiu sa vytvorí zložka s názvom programu a v zložke sú 2÷3 súbory: TS stream, DSC a MKS.
    Pre pozretie filmu ti stačí spustiť v TV ts stream aby si si záznam pozrel. Niektoré prístroj eneakceptujú ts4 stream, ktorý vzniká pri zázname MPEG4 programov a potrebujú jeho premenovanie na ts. Niektoré prístroje neakceptujú v názvoch programov diakritiku, takže súbory treba premenovať.
    Pri kopírovaní nahrávok cez Technoport je na cieľovom disku NTFS vždy celý ts stream ako jeden súbor bez ohľadu na jeho veľkosť.

    ---------- Doplněno v 08:17 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 08:14 ----------

    Takto vyzerá kopírovanie v Techniporte z disku Technisatu na iný externý disk a rozbalená zložka jednej z nahrávok
    vľavo nahrávky nemajú zobrazené prípony
    vpravo na ext disku vidíš adresár Technisat films, kam kopírujem filmy ktoré si beriem občas so sebou. zložka sa vytvorí v tvare "dátum-názov". otvorená zložka Devinsky masaker je už premenovaná v PC.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 27-12-2015 v 08:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    43

    Tak jsem připojil nový disk, naformátoval na TSD a nahrávání nastavil na TSD. Provedl jsem pár zkušebních nahrávek a kopírovat na NAS a sdílenou složku v PC stále nelze. Stále to píše nedostatek místa v úložišti. Zítra zkusím zesmolit dotaz na technickou podporu výrobce. Snad mi někdo odpoví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    43

    Problém vyřešen.

    Předem bych chtěl poděkovat Dagy2mu, za jeho pomoc. Díky moc.

    1) Provedl jsem reset do továrního nastavení a nahrál zpět zálohované nastavení.
    - v totmo stavu šlo kopírovat na NAS, ale pouze soubory menší jak cca 1GB

    2) Vzal jsem nový disk. Naformátoval na TSD a nastavil nahrávání systémem souborů TSD
    - pořídil nahrávku celého filmu v HD o celkové velikosti cca 5GB
    - nyní už jdou nahrávat na NAS i "velké" soubory (pozn. S3 zřejmě nezvládá nahrávat velké soubory po síti, při systému souborů TSD se totiž ukládá do více menších souborů)

    3) Nyní si musím přehrát veškeré filmy nahrané na původním disku (500 GB, NTFS) a přejít na systém TSD
    - jak to efektivně udělat nevím, protože export přes Techniport je šíleně pomalý a nelze mi exportovat vícero nahrávek najednou
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1009
    Poslední příspěvek: 27-04-2016, 21:18
  2. Technisat technistar sir nebo isio s
    Od drdar v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2012, 18:36
  3. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 21:47
  4. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 18:12
  5. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 19:21