LED LCD: Typy panelu
Při neustálém výběru nové TV - konkrétně LCD s LED podsvícením (dále jen LED :-D ) stále narážím na to, že některé LED mají panel LG, některé SHARP, některé jsou pomalé 50Hz některé rychlé 100Hz a více, no a něco je IPS a že loňské modely měly lepší panel atd.
Mohl by mě někdo pomoci zorientovat se, jaké panely jsou "kvalitnější", resp. jak je zjistit ???
Konkrétně by mě zajímaly hlavně rozdíly u těchto TV (Primárně mi jde o Panasonic, porovnání na panasonic.cz jsem si udělal, ale typ panelu nepíšou... Hlavně je třeba rozdíl v panelu mezi ET50E a ET60E):
Panasonic TX-L47ET5E
Panasonic TX-L47ET50E
Panasonic TX-L47ET60E
Philips 46PFL5007K
Philips 46PFL5507K
LG 47LM620S
Samsung UE46ES6300
SHARP LC46LE830E
Toshiba 46TL933G
Mohl by mě někdo pomoci zorientovat se, jaké panely jsou "kvalitnější", resp. jak je zjistit ???
Konkrétně by mě zajímaly hlavně rozdíly u těchto TV (Primárně mi jde o Panasonic, porovnání na panasonic.cz jsem si udělal, ale typ panelu nepíšou... Hlavně je třeba rozdíl v panelu mezi ET50E a ET60E):
Panasonic TX-L47ET5E
Panasonic TX-L47ET50E
Panasonic TX-L47ET60E
Philips 46PFL5007K
Philips 46PFL5507K
LG 47LM620S
Samsung UE46ES6300
SHARP LC46LE830E
Toshiba 46TL933G
Myslím, že na dotaz "Hlavně je třeba rozdíl v panelu mezi ET50E a ET60E" už jsi dostal odpověď zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34532-panasonic-2013-preview-lcd-b6-em6-e6-et60-ft60-dt60-wt60#post452080
Tomu, že někdo dokáže popsat typy panelů + rychlost v Tebou uváděných modelech a dá za to alespoň malíček na špalek moc nevěřím. Stejně tak nevěřím, že je jednoznačné, jestli je lepší typ panelu X nebo Y (viz můj spor ohledně IPS s Heartwork, který se naopak rád nemá) a jestli je lepší panel typu X od výrobce 1,2 nebo 3.
Tomu, že někdo dokáže popsat typy panelů + rychlost v Tebou uváděných modelech a dá za to alespoň malíček na špalek moc nevěřím. Stejně tak nevěřím, že je jednoznačné, jestli je lepší typ panelu X nebo Y (viz můj spor ohledně IPS s Heartwork, který se naopak rád nemá) a jestli je lepší panel typu X od výrobce 1,2 nebo 3.
Uznávám, že jsem to s těma typama přestřelil, jsem z výběru TV už téměř nepříčetný. Včera jsem ujel zas 140 Km do Elektroworldu a Datartu, abych nic nekoupil, ale v EW už mají Panasonic 2013 60, jsou moc hezké - ale
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34532-panasonic-2013-preview-lcd-b6-em6-e6-et60-ft60-dt60-wt60#post452080
Dá se ještě porovnat panel Panasonic TX-L47ET5E vs TX-L47ET50E, jsou panely stejné ?
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34532-panasonic-2013-preview-lcd-b6-em6-e6-et60-ft60-dt60-wt60#post452080
Dá se ještě porovnat panel Panasonic TX-L47ET5E vs TX-L47ET50E, jsou panely stejné ?
Obrazově nejlepší panel bude ten, který se bude líbit tobě :-) . Horko těžko vyzkoumáš, od kterého výrobce je ten který panel. Jistota by snad měla být u dražších modelů SHARP. Ten si vyrábí své panely a do těch lepších svých TV si je také dodává (kdysi je dodával i do těch levnějších TV, ale co jsem poslední dobou slyšel, už to není údajně vždy pravda). Pro zajímavost: Do firmy SHARP si jezdí vybírat panely od B&O, což je výrobce luxusních TV (malosériová ruční výroba), které jsou dost drahé.
Správně by značka / výrobce panelu měla být vyznačena na onom panelu (zjistíš po rozebrání TV). Ale ani tady si nejsem jistý. Uvedu příklad z jiného soudku: kdysi se v Tuzexu prodávali rifle SuperRifle (tzv. superky), které se vozili z Anglie. Šly na dračku. Paradox je ten, že riflovina se vyráběla ve Vansdorfu (!!) a ta se vyvážela do Anglie. Na roli, na konci té role látky, kde bývá obvykle napsán výrobce, nebylo nic (dohoda mezi výrobcem látky a výrobcem kalhot)
Správně by značka / výrobce panelu měla být vyznačena na onom panelu (zjistíš po rozebrání TV). Ale ani tady si nejsem jistý. Uvedu příklad z jiného soudku: kdysi se v Tuzexu prodávali rifle SuperRifle (tzv. superky), které se vozili z Anglie. Šly na dračku. Paradox je ten, že riflovina se vyráběla ve Vansdorfu (!!) a ta se vyvážela do Anglie. Na roli, na konci té role látky, kde bývá obvykle napsán výrobce, nebylo nic (dohoda mezi výrobcem látky a výrobcem kalhot)
[QUOTE=Jonka;452984]Dá se ještě porovnat panel Panasonic TX-L47ET5E vs TX-L47ET50E, jsou panely stejné ?[/QUOTE]
ET5 má panel od LG (pasívny 3D), ET50 od Panasonicu IPS alpha s aktívnym 3D.
ET5 má panel od LG (pasívny 3D), ET50 od Panasonicu IPS alpha s aktívnym 3D.
Takže jestli tomu dobře rozumím, ET5 a ET60 a FT60 mají totožný panel ?
Mohl by mi někdo, prosím, ještě napsat panel u Philips 46PFL5507K ?
Díky.
Mohl by mi někdo, prosím, ještě napsat panel u Philips 46PFL5507K ?
Díky.
Philips používal své panely, a není to tak dávno. Jestli je ještě vyrábí - to nevím. On také nikdo, s výjimkou Philipsu, neuměl vyrobit panel o formátu 21:9. Philips takové TV vyráběl
[ATTACH=CONFIG]22838[/ATTACH]
A dá se nějak kvalitou porovnat panel IPS aktivní Panasonic vs IPS pasivní LG vs ??? asi pasivní Philips (46PFL5507K) ???
Maji opravdu ET5 a ET60 a FT60 mají totožný panel ?
Maji opravdu ET5 a ET60 a FT60 mají totožný panel ?
IMHO nemůžeš porovnávat jenom panel, v TV hraje důležitou roli i elektronik, která ten obraz pomáhá tvořit a navíc každý "vidí jinak", takže se může stát, že pro někoho skvělý panel (skvělá tv) bude pro jiného noční můra.
Ideální je vybrat si modely televizí a ty porovnat, obecné porovnání panelu ti imho nic nedá.
Ideální je vybrat si modely televizí a ty porovnat, obecné porovnání panelu ti imho nic nedá.