Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

jak informují média - dnešní nehoda autobusu

Pave1 (4279)|8.4.2013 23:39
Jak hrubě amatérský přístup má velká část médií je vidět na dnešních informacích o nehodě autobusu s francouzskými studenty.

Ještě večer se z hlavních zpráv TV Nova dozvídáme z hlavního titulku zprávy, že "autobus spadl z mostu" (po celou dobu zprávy tam ten titulek visel).
Na novinkách je nový článek o letadlech vypravených z Francie, opět i zde se dozvídáme, že "autobus spadl z nadjezdu".

No, to by těch mrtvých bylo podstatně víc.
Nikde žádná mapka (na ČT kupodivu ano) nebo animace, na webu, kdekoliv.

Realita je taková, že autobus SJEL z dálnice mírně vpravo na pole, v místě před sjezdem z dálnice (vpravo na kolmou silnici), dojel po tomto poli (s malým skokem v místě kolmé silnice) VEDLE mostu - tedy žádný "pád z mostu", pád z nadjezdu, atd., kde následně prudce narazil do kolmého náspu za silnicí. Být čtenářem tohoto tisku a zároveň rodič nějakého z těch dětí, tak představa pádu z mostu je opravdu jiná, než vyjetí z dálnice, sjezd po poli s malým skokem ale prudkým nárazem do náspu.

Na tomhle případě je krásně vidět, jak obrovští fušeři pracují ve zpravodajství některých českých médií, když ani deset hodin po nehodě nejsou schopni pochopit, že žádný autobus z mostu na silnici pod ním nespadl. Bulvár namísto práce, to jsou například novinky nebo hlavní zprávy Novy .-) .
Pytkin (7947)|8.4.2013 23:44
Pad z mostu sa predsa lepsie preda .. Si jak maly jarda ;)
Pave1 (4279)|9.4.2013 10:06
Tomu rozumím, jen mi to přijde jako VRCHOL hyenismu, v tomhle konkrétním případě.

Ten titulek na Nově tam visel celý dvě minuty v kuse, měli by je za tohle sekat přes prsty - jednoznačně .-) !
interfernet422 (1575)|9.4.2013 10:19
Bulvární titulky, exkluzivní zprávy a více na tn.cz - :-k
Když Baumgartner skákal ze stratosféry, tak jsem na netu sledoval přímý přenos. Stoupání, přípravy a pak skok. No a jelikož v TV byla puštěna TV a shodou okolností nova, tak tam jsem si všiml, že už prý vyskočil, byly i záběry doskoku a výška, ze které vyskočil. Že skutečná výška, ze které skákal byla vyšší, že skočil o cca 15 minut později, to jim vůbec nevadilo. Bombastická informace byla v předstihu před všemi ostatními předaná a o to jde. No ne?
Pytkin (7947)|9.4.2013 10:26
ale to je podstata bulvaru .. nebol by to bulvar , keby to nerobil .. pride mi fakt komicke , ze sa tym vobec zaoberate ..
Ivo Mašek (10205)|9.4.2013 10:55
Jenomže, a to bohužel, bulvár má i skrytý politický podtext. A to je velmi nebezpečné a důsledkem je i to, jak si tu krásně žijeme .....
Chytrých a inteligentních lidí v této zemi moc není (to je prostě fakt) a pitomci skočí na vše a řídí se právě tím skrytým politickým podtextem. Normální obrana proti většině hlupáků, kteří to kazí všem, neexistuje
Pave1 (4279)|9.4.2013 11:48
Pytkin - napsat 10hod po nehodě, že autobus SPADL Z MOSTU, když přitom sjel po poli a narazil o kus dál do terénní vlny, to už mi přijde příliš i na naše "české poměry".

Pokud tyhle věci budeme nechávat bez povšimnutí, tak tu nikdy nebude právní stát. Představ si, jak asi tahle média informují o nejrůznějších politických návrzích, to má opravdu přímý vliv na názory veřejnosti. Pokud jsou zvyklí lhát, tak to tady nebude fungovat nikdy, to naprostý souhlas s příspěvkem o řádku výše .-) .

(Na druhou stranu si já osobně myslím, že tu žije stejné množství chytrých i hloupých lidí, jako kdekoliv jinde - nejsme o nic lepší nebo horší než jiní lidé. Je podle mě jen otázkou zvyku dbát na jistou korektnost / kulturnost i např. v obchodních vztazích, v informování lidí, atd.)
interfernet422 (1575)|9.4.2013 12:16
Problém vidím v tom, co všechno si bulvár dovoluje a v tom, že bulvár (majitelé) manipuluje lidmi tak, jak potřebuje. Odvádí pozornost od podstatných věcí, určuje směr vývoje atd. Prostě utáhne to naše české stádečko na vařené nudli.
Ivo Mašek (10205)|9.4.2013 13:52
No neutáhne. Což vidíme všichni kolem sebe. Ostatně, např. Blesk je nejprodávanějším titulem v ČR. To má velkou vypovídací hodnotu o tom, co jsem psal ohledně těch hlupáků u nás
Ladys (1829)|9.4.2013 14:31
Jen pro informaci, mozna se blizka na lepsi casy, nebot i Blesk vykazal pokles prodeje o 30% :D

Jinak si nemyslim ze jsme nejaky narod hlupaku, jiste nejaka sorta lidi to bude, ale spis si myslim ze jsme narod ovci :-k...nekdy i vcetne mne abych byl objektivni.
Ivo Mašek (10205)|9.4.2013 14:46
Neblýská se na lepší časy - ani náhodou :-(
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Propaganda je svinstvo. To se ví už minimálně 100 let. A celé národy na to krutě doplatily ........ a nepoučily se.
To je, jako by v Německu veřejně v televizi vysílali propagandistické filmy z 30-tých a 40-tých let, oslavující NSDAP, SS, a tak podobně. Tam je to ovšem (pokud to nezměnili) zákonem zakázáno. Tyto filmy se smějí promítat pro historiky a lidi s nimi nějak spjaté