dobrý den,
pokouším se udělat domácí video z nahrávek ve formátu Hi8. Pomocí stolního DVD recorderu Pioneer jsem si připravil DVD ve formátu VR_MOVIE.
Jak dál? Cílem by mělo být opět DVD ale již sestříhané plus titulky.
díky předem za radu.
pe.
dobrý den,
pokouším se udělat domácí video z nahrávek ve formátu Hi8. Pomocí stolního DVD recorderu Pioneer jsem si připravil DVD ve formátu VR_MOVIE.
Jak dál? Cílem by mělo být opět DVD ale již sestříhané plus titulky.
díky předem za radu.
pe.
Proč jsi nenagraboval video přímo do počítače ?![]()
Takhle se škrábeš levou rukou za pravým uchem !![]()
protože nemám kartu, ale dostal jsem ten stolní DVD
mám to - zcela hravě to zvládá http://www.womble.com/
A jakou mas kvalitu?Nebylo by (pro Tebe) lepsi ukladat to na VHS?
hm -bídnou. Jak by to šlo líp udělat? Z toho DVD?
Nebo nezbývá než koupit TV kartu do computru?
Rozhodně to druhý !![]()
Nebo spešl nabírací kartu ! Mám Raptora od Canopus a nemá chybu !
Máš Hi-jku, tzn z kamery do compu to zvládá i VIVO grafárna přes S-Video a zvukovku ! Je na Tobě, jestli budeš chtít "inovovat", nebo kupovat další HW !![]()
takže ta DVD jsou nepoužitelná?
toto jsem nepochopilPůvodně odesláno od Modena
Já se tady teď přiznám - nevím . . .
Vyloučil jsem DVD stolní rekordéry bez HDD ze svého zájmu hned po jejich uvedení, protože je nepovažuju za smysluplná zařízení ! Skutečně netuším, jak ten Tvůj výsledek vypadá na TV, ale jestli myslíš, že je můžeš použít jako jakýsi "master" konzervu, OK !
Já osobně si s analogem v S-VHS verzi vyloženě hraju v Premiere Pro, nagrabuji Raptorem, zkouším filtry a různé plugin-odšumovače, kontroluji na druhém TV monitoru a když se domnívám, že to je dobré, sestříhám, udělám menu a "konzervuji" do podoby finálního DVD.![]()
Tohle všechno ale dělám jen proto, že se vždy jedná o záznym, o který nechci časem přijít, protože jsou na magn.médiu ! Nechci tady rozpoutat diskuzi na téma - Věčnost DVD, aneb jací jsme byli optimisti - pořád se ale domnívám, že optická (alespoň ta kvalitní ) média několikrát přežijou pásky ! ! !
To co je na DVD (z Hi8) je v prvotřídní kvalitě - nemám výhrady. Právě proto jsem chtěl k tomu mít možnost střihu.
Podobně záznam z jiných vstupů - z TV či SVHS je velmi dobrý.
Nevím co vydrží déle, jestli to Hi8 nebo DVD. V každém případě víc kopií na různých médiích zvyšuje šanci, že o data nepřijdu.
Takže problém u mně zůstává - jak s tím DVD záznamem aby to šlo stříhat a editovat?
S tím záznamem nijak. Můžeš to zkusit třeba Canopus ProCoderem 2 převést do DV-AVI, pak editovat a následně zase z DV-AVI udělat DVD, ale je to práce na dvě věci. Prostě primární záznam musí být v DV, protože jedině tak s ním lze pracovat bez viditelné ztráty kvality. DVD rekordér si nech pro záznam TV pořadů, na které se podíváš a vymažeš - k tomuto účelu je to výborná věc, jinak na nic.
Naprosto souhlasim s Pitomcem![]()
díky za odpověď - ušetřils mi spoustu zbytečné práce.Původně odesláno od Pitomec
Takže na tu haldu Hi8 filmů si budu muset pořídit nějakou šikovnou kartu do computru.