Moc Vás všechny zdravím. Mám pár proseb o pomoc ohledně výsledného videa. Točím s canon xh a1s HDV. Stříhám v sony vegas platinum studio 11. První dotaz je hned při importu- kde na mě vyskočí tabulka a mohu si vybrat SD (či snad HD-nevím přesně) nebo HDV. Je jedno co zde vyberu? Další dotaz je ohledně nastavení. Pročítal jsem tady x-krát možnosti nastavení a renderu. Jde o to, že chci dostat tu nej kvalitu videa což je zřejmě HD. Jak toho docílím. Bylo mi porazeno nastavit při renderu main concept mpeg 2 pak HDV 1080 50i. Je takto výsledné video v HD? Co třeba to nastavení mpeg4 četl jsem, že je toto nastavení lepší??? Budu točit krátký videoklip a potřeboval bych dostat ven kvalitní HD video. Mohu také takto kvalitní video dostat na nějaký nosič? nebo HD kvalita se mi zachová pouze v pc? vím, že na DVD zřejmě ne ale BD by to jít mohlo?? Pomohlo by zakoupení Profi sony vegas? Zřejmě jsou ty dotazy těžkopádné ale ikdyž jsem už točil a několikrát renderoval a přečetl moře info tady na freaku tak v tom stále trochu tápu. Díky vřele za případné informace.