Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Vypadávání zvuku LCD - Domácí kino

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    11

    Zdravím, mám LCD LGLM660 a DK LGHX806CM. TV a kino je propojeno: obraz HDMI a zvuk přes optiku (kino nemá ARC). Zdroj signálu kabel UPC a karta v CI slotu a můj problém je následující:
    Veškerý zvuk z TV pouštím přes DK. Jakmile mám puštěný program v HD, který obsahuje zvuk v Dolby Digital (Nova, Prima, HBO atd.) tak po zhruba 30ti minutách začne u DK vypadávat zvuk v cca 1-2 minutových intervalech a vždy tak na 0,5 sec. Když přepnu na jiný kanál, tak vypadávání zase tak na 30 minut přestane a potom se opět opakuje v pravidelných intervalech. Pokud pustím film na HDD, které je připojené k TV, tak je zvuk (DD,DTS) v pořádku, takže tím vylučuju špatný optický kabel. Zvuk u DVD a BD je taky v pořádku, takže vylučuju chybu v DK. V TV v nastavení zvuku jsou 2 možnosti výstupu digitálního zvuku. Pokud dám PCM, tak k výpadkům nedochází, ale zvuk mi leze do kina jen ve stereu. K výpadávání dochází pouze, když mám nastaveno na AUTO (DD). Nemá někdo tušení, v čem může být problém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    a čo keď odpojíš kino, resp. ho proste nezapneš a necháš hrať zvuk cez repro TV pri zvolenej stope DD ?

    P.S.
    Pri nastavení PCM spracováva zvuk DD/DTS dekodér v TV, dowmmixuje na stereo a posiela do AVR
    Pri nastavení AUTO zvuk ide z TV nezmenený a spracováva ho AVR
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    11

    Právě že, když pustím zvuk jen z TV, tak je zvuk OK. Ještě jsem pro zajímavost zkusil připojit HDčkový set top box, co mám od UPC na druhou televizi, propojil optikou, nastavil výstup na DD a zvuk je taky OK. Chyba musí být prostě někde v TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    nie som zástancom neustáleho update software, keď to ide netreba do vecí šťárať.
    V tvojom prípade by som ešte skúsil:
    - vypnúť Simplink ak náhodou používaš
    - update SW - aj keď nie je novšia verzia, prepísaním jestvujúceho SW sa niekedy chyby - zblbnutý SW - odstránia
    - ak by sa dalo tak test s iným AVR
    - reklamácia, najlepšie doma aby to človek čo príde videl na svoje vlastné uši
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    11

    Tak firmware v TV se mi už aktualizovalo asi 3x, to jedině, že by se ta chyba projevovala ve všech FW. Na různých fórech jsem už četl, že si na to vypadávání zvuku vyloženě u DD někdo sem tam stěžuje, ať je to propojení TV-AVR, nebo třeba sat. reciver-AVR. Ale zatím odpověď, co to způsobuje jsem nenašel. Asi se budu muset obrátit na servis..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    22

    Mám stejné kino, stejně zapojené (HDMI plus optika), UPC + CI karta, a Novu mám puštěnou dnes od rána a nic takového to nedělá. Firmware mám ani nevím jaký, kino jsem od vybalení ještě nepřipojil k internetu. Tak jako tak zvládá DLNA (přehraje toho více a nemrví titulky) jako LG 50PM680S.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    11

    Tak to máš štěstí. Já mám TV kvůli tomu už týden v servisu. Když si pro to přijeli, tak jsem jim doma problém předvedl, dokonce jsem jim to dal i nahrané na flešce a k tomu podrobný popis závady. V pátek jsem se osobně stavoval v servisu, jak to vypadá s opravou. Dozvěděl jsem se, že za celý týden na to ani nesáhli a TV mi vrátí, pouze čekají ještě na nějaké upřesnění z LG, aby mi k tomu mohli napsat vyjádření. Prý jim z LG odpověděli, že to je nějaká chyba v datovém toku a chyba bude v zařízení třetích stran. Taky řešení, jak se vyhnout zodpovědnosti.. Na zkoušku jsem k tomu doma připojil jinou TV za stejných podmínek, se stejným anténním připojením a zvuk je celou dobu v pořádku. S tím technikem jsem se tam hádal asi půl hodiny a odpovědi na dotaz, jestli to zkoušel a závada se mu projevila taky se neustále vyhýbal. Nakonec z něj vylezlo, že ne, že na to nemá patřičný podmínky a vybavení (mimochodem kin a AVR tam měli vystavených asi 10). Tak s tím mě totálně uzemnil! Takže rada pro všechny, obloukem se vyhněte "AUTORIZOVANÉMU SERVISU INTER-SERVIS LIBEREC". Bohužel pro takto náročné opravy nemají patřičné podmínky.. Když jsem si chtěl televizi odvézt, protože tam leží zbytečně a stejně jí nebudou opravovat, tak mi odpověděl, že to nejde, když tam není vedoucí. Takže si počkám, až mi to dovezou s tím jejich vyjádřením a budu to řešit dál..
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 04-11-2012, 17:54
  2. Domácí kino-HDD
    Od štěpis I v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-11-2009, 19:51
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 14:25
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-11-2008, 11:12
  5. Vypadávání zvuku
    Od kaldap v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-05-2006, 20:12