Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Airstar vs dálkové ovládání

johank (9)|3.5.2005 14:40
Instaloval jsem DVB-T kartu AirStar 2, instalace vše relativně v pohodě, Jak jsem se zde dočetl odstranil jsem Nero audio dekodery a vše běží jakž takž mimo dálkového ovládání.

V liště je detekované, při testu je vše OK, ale samotný ovladač nepracuje, vyměnil jsem i baterie, ty jsou také v pořádku. Jak jsem se zde dočetl asi nejsem jediný, ale bohužel jsem nenašel řeení.

Na čem to běží :AMD Athlon XP 1600,
Grafika nVidia GF 2 - 64 MB (nic moc)
RAM 512 MB
HDD 80 + 120 GB, 150 GB volné místo
zvukovka Sound Blaster 5.1
Windovs XP Profesional
Dle požadavku na HW vybavení by to mělo postačovat

Místo - Vrané nad Vltavou, přímo naproti cukráku

Výsledky :

Protože se jedná o provizorní řešení, jsem napojen na analogový rozvod STA v domě, na volný drát jsem podivuhodně nic nenaladil a na STA jsme naladil 25 a 46 kanál.

Bohužel s výpadky a kousáním což na základě studia v diskusi bude asi způsobené kvalitou signálu z STA, i když je 100 %, tak jsou asi krátkodobé výpadky a obraz se občas kousne
Jinak snad docela dobré.
Prosím o případný odkaz jak řešit peoblém s DO, zdali se to někomu povedlo.

Díky
johank
exTNT (1421)|3.5.2005 17:38
Jakou máš verzi DVBVieweru? Pokud se dobře pamatuju, TE verze měla "Winlirc" (tedy soft k dálkovému ovládání) jako volitelnou položku instalace, měl jsi to zaškrtnuté? Nejspíš jo, takže se ještě podívej, jestli Ti tu komunikaci náhodou neblokuje firewall, měl by to být port 8765 na IP 127.0.0.1 (resp. localhost).
Jinak to cukání - důležitější, než síla signálu je jeho kvalita, jakou máš hodnotu BER?
johank (9)|4.5.2005 07:32
DVB Viewr mam Technisat edition, jednak tu co byla přiložena na CD a potom jsem si stáhl aktuální, soubory 1019.zip a 1020.zip.

U verze z CD mi nešla rádia, byla naladěna, ale po zvolení programu se nepřeplo na rádio, u další verze je toto OK.

Při instalaci jsem Winlirc zvolil a vše proběhlo OK, sice se zobrazila hláška winlirc failed, ale v koniguraci jsem v záložce Brows nalezl soubor technisat.conf a vše proběhlo v pořádku, v nastavení je Winlirc zaškrtnut k používání, v liště je zobrazena ikonka, ale dálkové ovládání nereaguje.
Jak jsem psal zkusil jsem i vyměnit baterie v DO a ty jsou v pořádku. Pročetl jsem manuál s možnými problémy a tam píší, že by to mělo v tomto nastavení fungovat. Zkusím ještě zkontrolovat firewall, ale to by mělo být OK

Jinak včera jsem zkontroloval kabel od zásuvky STA k PC a byl tam přecvaklej kus, tak jsem opravil a vše se zlepšilo ale stejně jsou z STA nějaké chyby

SNR je okolo 25 - 26
BER občas vyskočí nahoru (hodnoty si nepamatuji)
Unconekted blok tam se občas objeví nějaká chyba

Je zajímavé, že větší množství chyb a horší BER mam u ČRA, kde je 100 % signál a na Cukrák koukám přez řeku, jedině mě napadlo, zdali nemůže vadit vysílač Eurotelu, který má tím směrem stanici

Zatím jsem si hrál s SVB-S (Dreambox) a jsem zvyklý spíše hledat informace a potom se zeptat ( na css foru dostane člověk při špatně položené otázce mírně za uši :-) )

Výpadky tedy budou s největší pravděpodobností způsobené signálem, ale ta dálka to je horší. Pokud bych nevěděl ještě se zeptám nebo dám vědět jak jsem dopadnul.

Děkuji
johank