Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Prenos dát medzi DVB-C STB a PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    29

    Zdravím vás,

    Chcel by som poprosiť o pomoc s nasledujúcou vecou:

    Chcel by som preniesť dáta z DVB-C STB Technistar K1 do PC.
    Pokiaľ viem, STB od Technisatu vedia komunikovať s PC pomocou aplikácie Mediaport. Tú som stiahol z Technisat stránky,
    ale nemám s takýmto prenášaním vôbec žiadne skúsenosti a s nemčinou to tiež nie je najlepšie.

    Predpokladám, že princíp bude ale rovnaký alebo podobný, takže hlavne by ma zaujímalo čo s čím mám vlastne prepojiť.

    Kedže STB nemá Wifi, predpokladám, že treba použiť LAN kábel a zapojiť ho zo STB kam? Modem alebo PC?

    Používam Windows 7 a potreboval by som vedieť, čo a kde musím nastaviť, aby medzi sebou vedeli STB a PC komunikovať.

    Bol by som strašne vdačný, keby mi to niekto vedel vysvetliť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Mrkni zde na #4 a #7, Dagy2 to krásně zpracoval. Předpokládám že MediaPort pro K1 bude stejný/obdobný. A kabel do routeru/modemu, ale to tam máš popsané také. Případně zde.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 16-12-2012 v 20:20
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    29

    Vdaka Kamil. Na mňa je to ale príliš mnoho informácií, nevyznám sa v tom.

    Mám teda použiť LAN kábel a spojiť ním STB a modem, nie PC, áno?
    Potom musím nastaviť sieť, ale potrebujem teda Mediaport? Nie je skôr na editáciu. Samotný prenos videa z jedného zariadenia do druhého by sa mal dať zabezpečiť aj bez softwaru, nie?
    Musím vytvoriť nejaký zdielaný priečinok, aby som pod Windowsom videl obsah toho STB?

    Neviem, nie je potom jednoduchšie prepojiť STB s PC? Tam predsa nemusím nastavovať sieť, ak sú zariadenia spolu spojené, či áno? Tam si ale nie som istý káblom, čítal som niečo o crossoveri miesto klasického LANU.

    Ešte ma napadlo, je pravda, že pri priamom spojení sú nahrávky nedelené, narozdiel od pripojení len HDD k PC, kedy sú rozdelené na časti?
    Naposledy upraveno uživatelem Lišiak: 19-12-2012 v 18:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    1/ sieť musíš nastaviť vždy.
    či je to PC-STB alebo PC-router-STB. ako by inak vedel Fero že je Fero a Jožo že je Jožo? Len tak, že im to niekto povie a to je DHCP server, ktorý prideľuje adresy prístrojom na sieti aby sa nehádali.

    otázka je ako máš doma sieť urobenú. Máš router s prístupom na internet alebo len modem? Máš pripojenie PC cez WiFi alebo káblom? Ak je to router ako máš nastavené IP adresy - DHCP, staticky, kombinované?

    doporučujem ti LAN kabel z STB do routera a LAN kabel alebo WiFi pripojenie PC (to asi máš).
    v routri a PC nastaviť DHCP

    2/ v STB musíš nastaviť tiež IP adresu. Urobiš tak v menu KABELOVA TELEVIZE a tam buď zadáš pevnú IP adresu alebo vyber DHCP.
    Návod máš tu na fore plný v češtine pre HD8SX, tvoj prijímač na má rovnako.

    3/ Disk technisatu nemôžeš vidieť v PC. Takto to nefunguje.
    V PC musíš nainštalovať program Mediaport

    4/ potom spustíš v PC program Mediaport a v ľavom okne sa ti objavia všetky TechniSaty pripojené k sieti a v pravom okne súbory tvojho PC

    5/ kopírovanie z jedného prístroja do druhého
    označíš súbor vľavo a adresár vpravo a zmáčkneš šípky medzi oknami ktorým smerom sa má kopírovať
    v menu môžeš zvoliť aj angličtinu

    6/ po skopírovaní môžeš SD nahrávky konvertovať do MPG, DVD formátov príkazom v menu programu konvertovať.

    7/ pri prenose dát pomocou Mediaportu sú súbory kopírované ako jeden súbor .ts ľubovoľnej veľkosti. Počas kopírovania môžeš pozerať telku. V pravom hornom rohu sa ukáže nápis LAN.
    Kopírovať môžeš aj bez Mediaportu z menu prístroja. Potom sú súbory rozporcované do max veľkosti 4GB aj keď cieľová jednotka je NTFS - prístroj to neskúma.
    Kopírovanie je takto pomalšie a prístroj je "zablokovaný", takže sa nedá používať na nič iné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    29

    Vdaka za info Dagy.

    Mám modem so zabudovaným routerom od UPC, PC je pripojené káblom, ale napríklad TV má net cez Wifi, IP adresa je statická. Pokiaľ viem, v tomto prípade sa moc nenastavuje, pretože TV sa dostal na net len pomocou loginu a hesla, nič iné som zadávať nemusel.

    Kedže Technistar Wifi nemá, predpokladám, že ho musím prepojiť káblom, len som si nebol istý akým. Stačil by mi teda klasický LAN kábel, ktorý by viedol z Technistaru do routeru (modemu)? Alebo musí viesť další LAN kábel ešte z routeru do PC?
    To, že musím urobiť nastavenia v Technistare som vedel, tam aspoň viem, pod čím to bude, ale neviem, kde mám čo nastaviť vrámci PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,306

    Lišiak:
    Pokud máš ten modem s integrovaným switchem se 4-mi LAN porty, stačí ti propojit Technistar kabelem UTP do volného LAN portu modemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Lišiak:
    Pokud máš ten modem s integrovaným switchem se 4-mi LAN porty, stačí ti propojit Technistar kabelem UTP do volného LAN portu modemu.
    Ano, je to tento prípad, ale priznám sa, že o UTP kábli počujem prvýkrát. Ako sa líši od LAN káblu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Nijak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Taky se používá výraz "patch kabel"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    29

    Takže Saxel myslel obyčajný LAN kábel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Saxel prostě myslel libovolný LAN/UTP/Patch kabel: http://www.alza.cz/sitove-prvky/strukturovana-kabelaz/patch-kabely/18852156.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    29

    Vdaka Kamil.
    Takže napríklad tento: http://www.alza.sk/kabel-utp-patch-kat-d40036.htm by bol vyhovujúci?
    Kedy je treba použiť krížený (cross)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,273

    Je to celkem jedno (zařízení to poznají), "správněji" je přímý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,306

    Citace Původně odesláno od Lišiak Zobrazit příspěvek
    ...Kedy je treba použiť krížený (cross)?
    Křížený se používá pro přímé propojení dvou koncových zařízení (např PC-PC, PC-STB, PC-TV apod.) bez aktivního prvku v síti. Pokud máš domácí síť, máš v ní také aktivní prvek (router, switch), ke kterému připojuješ koncová zařízení "přímým" UTP kabelem. Pokud požaduješ gigabitovou síť (přenosová rychlost 1000 Mbps), potřebuješ UTP kabel kategorie Cat5e nebo vyšší - což splňuje i kabel který sis vybral.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    29

    Saxel, a malo by nejakú výhodu, keby sa v tomto prípade spájalo PC-STB, alebo je to riešenie len pre prípady, ked niekde sieť nie je?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. rozdiel medzi 3D .
    Od watt v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-09-2012, 12:53
  2. Rozdiel medzi druzicami
    Od wardo v sekci DVB-S
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 29-03-2011, 23:41
  3. Aký je vzťah medzi prekvenciami ?
    Od Kofex v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-09-2007, 23:13
  4. DVD Lab - medzi 16:9 filmom a 4:3 obrázkami
    Od stivik v sekci Mastering
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 19-12-2005, 13:51
  5. Aký je rozdiel medzi MPG (mpeg2) a M2V
    Od milh2 v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-12-2004, 21:34