Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem k přehrávání AVCHD videí na BD670 které jsem natočil HD digitální kamerou. Soubory mají příponu .MTS, rozlišení 1920x1080, kodek je AVCHD.
Schodou okolností mám doma přehrávače BD670 i nižší model BD660.
Rovnou řeknu, že model BD660 vše přehrává zcela v pořádku.
Problém je u vyššího modelu BD670. Teď jsem upgradoval firmware na verze:
MAIN ver : BD.8.97.413
SERVO ver: H90378 (H09LGN)
Přehrávač jsem dostal se starou verzí firmwaru, bohužel si nepamatuju číslo.
Se starou verzí firmwaru soubory .MTS hrály OK, s novou verzí už přehrávání nefunguje - rerspektive soubory .MTS ve složce externího USB disku nejsou vůbec vidět.
Když přejmenuji příponu na .M2TS nebo .MP4 nebo .AVI nebo .MKV, tak tyto soubory už vidět jsou, přehrávání ale nezačne a objeví se hláška "Rozlišení videa není podporováno"
Jiné filmy, např MKV s rozlišením 1920x1080 se přehrávají zcela bez problémů.
Patrně se bude jednat o chybu v novém firmwaru, ve starší verzi byly soubory .MTS ve složce vidět a taky fungovalo jejich přehrávání.
Osobně si myslím že zapoměli do nové verze firmwaru vložit zobrazení MTS souborů. Proč ale, to nevim a nerozumím tomu.
Paradoxem je, že nižší model BD660 soubory .MTS zobrazuje ve složkách a přehrává zcela OK.
Kontaktoval jsem českou, britskou i mezinárodní podporu, ale žádná rozumná odpověď nedorazila. Jenom že to předávají k prošetření.
Na jiném foru jsem našel starší verze firmwaru MAIN: 413; 382; 376; 337
Vše jsem vyzkoušel, stejně tak i dvě verze firmwaru SERVO: H90377 a H90378
Zcela nechápu co je to firmware MAIN a co je SERVO. Napadá mě že servo je firmware pro mechaniku blu-ray a MAIN bude hlavní software přehrávače.
Možno pokud bych sehnal starší verzi SERVO, možno by se soubory .MTS opět ve složce oběvily, co myslíte?
Nemáte někdo prosím uložené starší verze? Pokud ano, prosím dejte mi je a já to vyzkouším.
Pak mě napadá ještě jedna zoufalost, která ale asi nebude fungovat. Pokusím se nahrát na BD670 firmware z BD660, ale pochybuju že by to šlo.
Všem vám předem děkuji za vaše nápady rady i pomoc. Pište prosím jakékoli nápady, možno mi to vyřeší můj problém.
Moc děkuji.
Martin