Aké sú možnosti vyvedenia zvuku z TV kvôli lepšej reprodukcii. Momentálne ma napadajú tieto možnosti:
1. domáce kino (nezáujem, využitie len pre filmy)
2. soundbar (to isté)
3. receiver - lepšia možnosť ako predchádzajúce dva, ale tiež je to primárne určené na filmy
4. klasický zosilovač - nevyužije sa plný potenciál filmového zvuku, ale naopak zvuk z iných zdrojov ako CD, mp3, iPod je kvalitnejší, ak sa budeme pohybovať pre všetky možnosti v rovnakej cenovej kategórii.
V podstate ma najviac oslovuje 4.možnosť a zaujímalo by ma optimálne riešenie, keďže TV majú aj digitálny optický výstup, prípadne výstup pre sluchátka a tým pádom je možné vyviesť tento zvuk mimo TV a dosiahnuť tak jeho lepšiu reprodukciu.
Rôzne zvukové efekty, ktoré je možné dosiahnuť v systémoch 5.1 a vyššie ma až tak nezaujímajú. Postačili by mi systémy 2.0 prípadne 2.1 s tým, že by som mal kvalitnejšiu stereo zostavu.
Zaujímali by ma možnosti, ktoré pripadajú do úvahy, prípadne konkrétne typy zariadení, ktoré sú na trhu.
Filmy plánujem prehrávať priamo na TV (Samsung ue46es6800) a ide mi viac o kvalitné stereo, ktoré by vedelo vytiahnuť zvuk z TV a prehrať ho v relatívne dobrej kvalite (teda zosilovač + 2 regálové repro bedne v sume najlepšie do 600 EUR najviac však do 800 EUR; neskôr možno ešte dokúpim subwoofer).
Tiež by ma zaujúmali prípadné problémy, ktoré môžem v takejto konfigurácii očakávať resp. iné postrehy a skúsenosti.
Som človek, ktorý nie je zameraný na rôzne 3D sci filmy a podobné kategórie filmov, kde je nutné mať systém 5.1 a vyšši, ak si chce film vychutnať v dostatočnej kvalite. Proste zvuk chcem mať kvaitnejší než je na TV, ale nepotrebujem rôzne efekty a viac mi ide o kvalitnú stereo reprodukciu hudby.