Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: Propojení TV a domácího kina (ARC)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    45

    Ahoj
    potřebuji poradit jak dostat zvuk z tv do domácího kina. Tv mám panasonic gt30 a kino samsung e5500. Oba přístroje podporují ARC. propojené to mám kabelem HDMI 1.4 ale ten zvuk prostě nejde do beden. V návodu od TV by to mělo jít nastavit přes Viera link ale to mi píše že služba není dostupná. navíc jsem teda myslel že tohle tlačítko je jen na panasonic zařízení.
    poraďte někdo prosím jak to zprovoznit.
    Předem diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Na Samsungu se to jmenuje Anynet (a všechno je to jen přejmenované HDMI CEC). A ještě jsi zkontroluj, že to v TV máš ve správném portu - ARC většinou není na všech, ale jen na jednom. A pak musíš ve VieraLink nastavit režim repro na Domácí kino. Na kině budeš také možná muset přepnout nějak na vstup z ARC (Nastavení/Zpětný kanál zvuku).
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 04-10-2012 v 21:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Pokial to nerozbehas, kup si opticky kabel a prepoj TV s AVR. Tam by uz problemy nemali byt, pojde to na 100%
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    45

    ARC mám na tv jen v hdmi 2 a tam to mám zapojené. Na kině mám anynet zapnutý a arc taky. Vím že ve viera link se to nastaví na repro jenže já se na to vůbec nedostanu. Prostě jakmile stisknu tlačítko viera link tak mi to napíše služba není dostupná. V menu to mám samozřejmě všechno zapnuté.
    jinak přes optiku to připojovat nechci protože tím bude zas propojené pc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Citace Původně odesláno od Pepino100 Zobrazit příspěvek
    tím bude zas propojené pc.
    a to vadi ? PC mozes prepojit s HDMI kablom (v zavislosti od GPU).
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 04-10-2012 v 21:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    45

    Nemám další hdmi vstup. Ten přehrávač má jen dva vstupy v jednom je MMC a ve druhém PS3. Kdybych měl ještě nějaký vstup tak to neřeším.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    , nuz tu je kazda rada draha. Ak nerozbehas ARC (co je naozaj mozne), tak si skoncil. Vytahovanie kablov predpokladam neprichadza do uvahy.

    Ale mozes si kupit nieco taketo (urcite najdes aj lacnejsiu variantu, dlho som nehladal):
    http://www.lindy.co.uk/2-way-toslink...tch/70406.html
    alebo
    http://www.ebay.co.uk/ctm/Way%20Digi...d=150289155299
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    336

    Zkus ještě osvědčený fígl. Odpoj HDMI kabel z DK a z TV. Potom odpoj DK a TV od sítě (vytáhni kabely ze zásuvky).Propoj HDMI do DK a do TV.Pak teprve připoj obě zařízení do sítě.Zapni DK a pak teprve TV.
    Tím by se mělo ARC aktivovat.
    Důležité je taky mít ten správný HDMI kabel.
    Naposledy upraveno uživatelem neboztik: 04-10-2012 v 22:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Citace Původně odesláno od neboztik Zobrazit příspěvek
    Důležité je taky mít ten správný HDMI kabel.
    Jakýpak? Žádný "speciální kabel na ARC" samozřejmě neexistuje, specifikace nic takového nezná. Pošli prosím odkaz na normu (ne na název do eshopu), kde je tohle napsané, jinak to považuji za blud a fámu.

    Pepino100: pokud Ti to nejede, tak zkus kabel otočit, pro jistotu, aby se alespoň částečně eliminoval problém špatného kontaktu, stává se to. Případně jestli máš možnost zkusit jiný kabel ("HDMI High Speed", žádné nesmysly typu "HDMI kabel 1.4"), tak to zkus, aby se vyloučila závada kabelu na PIN 13 (CEC).
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 05-10-2012 v 05:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    336

    Nepíšu o žádným speciálním kabelu na ARC , ale je myšleno kabel HDMI 1.4 . Tak nic nepřekrucuj,když tomu nerozumíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Citace Původně odesláno od neboztik Zobrazit příspěvek
    ale je myšleno kabel HDMI 1.4
    Ved pise, ze kabel 1.4 je nezmysel, ktory si prisvojili vyrobcovia. Potom pride Pepik do obchodu a uvidi cislo 1.4 a povie si, ze si kupi "lepsi" kabel, ako ten co ma doma s cislom 1.3.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 05-10-2012 v 09:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Citace Původně odesláno od neboztik Zobrazit příspěvek
    ale je myšleno kabel HDMI 1.4 . Tak nic nepřekrucuj,když tomu nerozumíš.
    Nerozumíš tomu evidentně Ty, protože uvádíš trojnásobný nesmysl:
    - žádný kabel HDMI 1.4 neexistuje, nauč se specifikace (nebo ho tam někde vidíš? http://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx)
    - podle starého a neplatného značení kabel HDMI 1.3 Class 2 = podle platného značení "HDMI High Speed Cable", tak proč uvádíš nutnost neexistujícího "HDMI 1.4", když "HDMI High Speed Cable" je dnešní maximum (mimo Ethernet)?
    - a nakonec ARC žádný spec kabel nepotřebuje, stačí korektní a plně funkční kabel, pouze musí zvládat potřebnou přenosovou kapacitu včetně ARC (zapojením se neliší)
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 05-10-2012 v 10:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    336

    KamilZ a vivid.sk: Dobře,ale pak si přečtěte,co jste psali nedávno zde.
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...ht=Samsung+650

    Citace z jednoho článku:
    Mezi klíčové vlastnosti HDMI 1.4 patří:
    Kanál pro zpětnou komunikaci
    Nové specifikace přidávají kanál pro zpětnou komunikaci. Ten má na starosti oboustranný datový přenos zvuku. Povoluje HDTV posílat audio stream do A/V receiveru přes HDMI kabel, čímž redukuje počet potřebných kabelů.
    Naposledy upraveno uživatelem neboztik: 05-10-2012 v 10:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,261

    Neboztiku, pleteš si specifikaci rozhraní a kabelu. Neboli po lopatě: když budeš mít dvě zařízení s rozhraním HDMI 1.4, tak je klidně beze ztráty funkčnosti (mimo Ethernet, ale o tom se nebavíme) můžeš propojit kabelem podle starého značení "HDMI 1.3 Class 2" a vše bude fungovat. Prostě si vezmi zjednodušeně kabel přestav jako LAN kabel, který má definovánu nějakou propustnost a to, že na něm honíš web, video, sambu, .... (cokoli) je mu putna. Důležité je, aby se koncová zařízení domluvila a kabel zvládl požadovanou propustnost.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 05-10-2012 v 11:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Citace Původně odesláno od neboztik Zobrazit příspěvek
    Zkus ještě osvědčený fígl. Odpoj HDMI kabel z DK a z TV. Potom odpoj DK a TV od sítě (vytáhni kabely ze zásuvky).Propoj HDMI do DK a do TV.
    Odříkej 3× Otčenáš a 2× Zdrávas.

    Citace Původně odesláno od neboztik Zobrazit příspěvek
    Pak teprve připoj obě zařízení do sítě.Zapni DK a pak teprve TV.
    Tím by se mělo ARC aktivovat.
    Důležité je taky mít ten správný HDMI kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojení domácího kina s TV
    Od ernyyyy v sekci Bastlení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-05-2020, 23:41
  2. Propojení domácího kina a tv Samsung
    Od pedrodinis v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-05-2012, 06:24
  3. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 06-01-2012, 22:01
  4. propojení domácího kina s TV - řešení zvuku z repro
    Od Ipanema v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-06-2010, 19:02
  5. propojení sat. přímače a domacího kina
    Od imported_maximus v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-08-2005, 14:34