Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 42 z 42

Téma: Propojení PC s TV = Displayport - nejde zvuk + malý obraz

  1. #31
    Je tu občas Avatar uživatele MrPierc
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    133

    Tak po restartu to pracuje správně!

    Musím vždy nastavit TV ve Windows jako hlavní monitor bez rozšíření plochy a nastavit AMD HDMI Out jako hlavní zvukové zařízení! Je vidět, že odpojení HDMI s vyplým PC i TV je jediné řešení, jak si PC znovu najde dané HDMI a správně ho rozpozná

    Velice Vám pánové děkuji za snahu a pomoc - hlavně za geniální myšlenku s vypnutým PC od uživatele vivid.sk.
    Už jsem to pomalu vzdával a chtěl koupit cinchové kabely na propojení

    Ještě jsem se chtěl zeptat, zda neexistuje možnost přednastavit si tuto operaci dohromady a přehodit nějakým profilem?
    Příklad: v CCC bych si nějak nastavil, aby po přepnutí profilu se TV stala jedinou plochou + se nastaví AMD HDMI Out jako hlavní zvuk. Když to nejde, nevadí, hlavně že to lze takto!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Citace Původně odesláno od MrPierc Zobrazit příspěvek
    se nastaví AMD HDMI Out jako hlavní zvuk
    U mna doma to takto funguje (vid moj predchadzajuci prispevok).
    Mam nastaveny ATI HDMI Out ako predvoleny (nutne nastavit pri pripojenom HDMI kabli v TV). Pokial tam kabel nieje, tak ide zvuk z notebooku. Pokial pripojim kabel (aj za behu), tak sa mi automaticky nastavi ATI HDMI out ako predvolene zvukove zariadenie (tak ako to vidis tu)

    Pouzivam taktiez W7 64bit (aktualne opatchovane, SP1, +vsetky dostupne zaplaty).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu občas Avatar uživatele MrPierc
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    133

    Ano, děkuji, nastavím si to tak. Konečně si můžu zahrát Tonyho na TV a nepotřebuji konzoli
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Dík za rb. Jak píšu, s ATI kartami to chce trpělivost, ono se to pak nějak rozjede! ne metyl!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1

    Zdravim,

    nevim jestli to uplne souvisi ale mam taky problem se zvukem.

    Koupil jsem nejdriv redukci PremiumCord adapter Mini DisplayPort - HDMI M/F a pak taky Digitus DisplayPort splitter cable, miniDP - DP+HDMI+DVI a k temto redukcim jsem pripojil kabel PremiumCord HDMI A - HDMI A (v. 1,4) M/M - 15m. Bohuzel mi ani pres jednu z techto kombinaci nesel zvuk.

    Pokud jsem ale pripojil nejaky obycejny HDMI kabel 2 metry dlouhy, tak najednou fungovaly vsechny redukce.
    Je tedy problem v ty delce kabelu? Kdyz ale zapojim ten samotny kabel bez redukce, tak zvuk taky jde.

    Dekuji za radu, jak to vyresit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Apr 2020
    Příspěvků
    3

    Ahojte,

    Nejde mi vytvořit nové téma, ale mohlo by to spadat do tohoto tématu.
    Mám nějakou starší televizi, je defacto jedno, dělá mi to u všech a to doma máme asi 3 nebo 4.
    počítače přez displayport T430 i t450 od lenova přenáší v poho zvuk i obraz přez displayport v PC a HDMI v monitoru.
    I jendo HP jako stolák to přenáší.
    Nicméně Dell optiplex 780 přenese obraz nikoli zvuk. Kabely sou stejné vesměs redukce Displayport na HDMI popř. Displayport na konci v PC a HDMI v monitoru.
    Otázka je, proč to u toho dellu nejde, nikde sem nic nenašel jestli je to grafikou, která to nepodporuje prostě si už nevim rady.
    Děkuji za odpov+d.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Je mozne, ze v systeme mas viac zvukoviek (vratane tych virtualnych) a aktualne je zvolena ina. Staci vybrat a zvolit u spravnu.


    [orientacny obrazok]
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Apr 2020
    Příspěvků
    3

    Ahoj,
    No vim co myslíš, ovl. panely a zvuk. ale tam právě vidim jen jedno zvukové zařízení a to je ta integrovaná zvukovka. Resp. vidim tam i reproduktory, ale u těch se to tváří jako odpojené a to se týká jen bedínek, oc se připojují Jackem v zadu či ve předu.
    Zkoušeno Win 10 i Win 7.
    Jinak prosím neposílejte mi screenshoty, nevidim na ně, spíše napiš.
    !dostaň se tam a tam"
    Budu si muset asi upravit podpis .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,451

    Musis vidiet aj dalsie zvukovky, konkretne tu, ktoru ma v sebe DisplayPort. Pokial ich nevidis, skus pozriet, ci nie su skryte (right click, show disabled and disconnected devices).

    Porovnaj si obsah tohto oknna s ostatnymi PC v domacnosti, na ktorych ti to funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Apr 2020
    Příspěvků
    3

    Ahoj,
    NN právě když telka je připojená v T430 i T450 i T490 vidim mdp190 či tak nějak.
    Ale zde vidim jen headphones a Repro, která sou odpojená, a to i když zobrazim resp. se zobrazujou odpojená zařízení.
    Nicméně sem znovu dnes googlil.
    Tohle je sestava co mám:
    https://www.pocitarna.cz/pocitace/dell-optiplex-780-6/
    Grafika:
    Intel Q45/Q43 Express Chipset
    Dočetl sem se toto na dvou článcích:
    https://forums.intel.com/s/question/...language=en_US
    http://forums.redflagdeals.com/no-au...-usff-1846219/
    Takže sem pochopil, že musim koupit aktivní prvek displayportu nevěděl sem že něco takového rozlišuje.
    Koupil sem tedy na alze toto:
    https://www.alza.cz/axagon-rvd-hi-di...i-d4059336.htm
    Ale ani díky tomuto zvuk stále nejede.
    Takže jestli chápu jediné jak to rozchodit bych musel koupit externí grafiku, dát do PC a doufat, že ta to už přez Displayport bude omci vést.
    Jinak klidně sem ochoten poskytnout vzdálený přístup, ale už fakt nevim si rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček Avatar uživatele teoren
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    41

    Mně přijde zajímavý předposlední příspěvek na http://forums.redflagdeals.com/no-au...-usff-1846219/
    Je možné, že počítač opravdu neumí posílat audio přes DisplayPort. Ověřil bych ještě toto: v ovládacích panelech pro zvuková zařízení dát "zobrazit odpojená zařízení" (nevím teď jak se to přesně jmenuje) a podívat se, jestli tam bude nějaké "HDMI audio". Pokud ne tak bych ještě zkusil aktualizovat ovladač grafické karty a chipsetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,999

    Některé Optiplexy měli na desce kabelový propoj mezi zvukovkou a GPU s DP. Ta propojka tam je? Dle linku na sestavu se může zdát, že tam právě tato propojka chybí, protože tam je GPU ve slotu.
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. propojení pc a lcd nejde zvuk
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 18:17
  2. Samsung le32a455- propojení a nejde zvuk
    Od hobys v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2010, 16:04
  3. winfast dtv2000h jde zvuk ale nejde obraz
    Od weri29 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 08:08
  4. nejde zvuk ale obraz ano. TV tuner asi conexant
    Od xkrchnav v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-12-2005, 08:45
  5. Fly 2000 TV, nejde mi obraz,pouze zvuk
    Od jirojo v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-10-2005, 19:47