Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Plocha Windows přes DLNA

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    270

    Hledám sw který by dokázal zobrazit plochu Windows přes DLNA na TV. Nevím jestli to vůbec specifikace DLNA umožňuje, zatím jsem viděl jen přehrávání souborů s definovanou délkou, toto by byl nekonečný stream. Prostě nechce se mi natahovat HDMI kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Citace Původně odesláno od visper Zobrazit příspěvek
    Hledám sw který by dokázal zobrazit plochu Windows přes DLNA na TV. Nevím jestli to vůbec specifikace DLNA umožňuje, zatím jsem viděl jen přehrávání souborů s definovanou délkou, toto by byl nekonečný stream. Prostě nechce se mi natahovat HDMI kabel.
    Nelze, neumožňuje. Natáhni kabel nebo použij Widi, WHDI apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    270

    Díky, škoda. Asi by to šlo streamovat přes VLC a přijímat v TV přes Nstream player, ale to už není ta elegance.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    To by byl spíš masochizmus . Navíc by to (předpokládám, nezkoušel jsem) bylo závislé na rozlišení monitoru a nemyslím, že by to stíhalo dělat rozumnou online kompresi do H.264 v realtime v 50p.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    tie asus krabicky som bol nastavovat u znameho a funguje to dost dobre .. sam som bol prekvapeny ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Pytkin: jen pro jistotu , já jsem komentoval to VLC. K ASUSu - nebyla tam znát nějaká ztráta kvality vlivem další komprese? I přes 5xMIMO nepředpokládám, že to přenáší RAW HDMI, ale vlastně do obrazu díky HDCP vidět teoreticky nemůže.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,538

    Otazne ci sa visperovi nechce tahat kabel (a ak, tak ako dlhy), alebo nemoze tahat kabel (to je dost podstatna informacia). Ja osobne by som sa totiz takto ozarovat dobrovolne nenechal, aj tak uz je toho celkom dost. To frekvencne pasmo a vykon uz nieje zanedbatelny (predpokladam, ze prenos je nekomprimovany*).

    Kabel stale ostava najlepsie, najspolahlivejsie (a aj najlacnejsie) riesenie.


    *přehrávání obsahu z PC v nekomprimovaném rozlišení FullHD 1080p
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 08-09-2012 v 15:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    kamil : sorry .. ja som to pisal visperovi Degradacia obrazu nebola .. ale videl som na tom len plochu .. clovek to pozera, ze ma v obyvacke pocitac, a prenasa cez to signal na projektor .. alebo to odpoji a odnesie primac do spalne a tam ho napoji na telku .. a pozera/internetuje tam ..

    vivid : suhlasim .. tiez preferujem kable.. uplne na vsetko ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    270

    Doma si to připojím kabelem, to není problém. Mě šlo spíš o to když někam přijdu, otevřu noťas a hned se objeví obraz na nejbližší TV. Bez kabelů, bez potřeby cokoliv instalovat. V tom bych viděl hlavní výhodu DLNA. Jde mi to když si připravím prezentaci dopředu, cokoliv dělám na počítači se zaznamenává do souboru a ten soubor potom pustím přes DLNA. Ale to už není realtime.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Tohle je typická úloha pro WiDi a ne pro DLNA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    270

    Máš pravdu, ale to už je investice a krabička navíc. Asi zůstanu u kabelu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Některé letošní modely TV (LG, Samsung, ...) mají Widi v sobě a notebooky s Intelem často také, takže je to "zadarmo":
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    270

    No jo, kdybych to měl, tak se neptám ) Ale hledal jsem a už jsem něco našel. VLC a Tversity umí posílat Windows screen přes DLNA, vyzkouším to.

    http://alenblog.wordpress.com/2011/0...rsity-and-vlc/
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Dej pak prosím vědět, co všechno to zvládá.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 127
    Poslední příspěvek: 13-03-2014, 06:46
  2. LCD: LCD Samsung a přetáčení filmů přes DLNA
    Od StandaO v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-10-2011, 18:16
  3. LCD: Jak nastavit DLNA pro Sony přes DI-524UP?
    Od mike01 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-06-2011, 15:30
  4. Plazma: LG 50PK760 zvuk přes DLNA
    Od mivan76 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-01-2011, 11:18
  5. Streamování PC obrazu do TV přes BD Player pomocí DLNA
    Od martin.developer v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 14:26