Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Pasivní 3D a nutná frekvence panelu

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    233

    ještě k frekvenci. Slyšel jsem, že když má tv 3D, tak musí mít minimálně 100 Hz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    To jsi slyšel, ale k aktivnímu 3D, u pasivu je to přesně opačně - stačí málo. Minimálně pro klasiku, teď nevím jestli i pro režim 1080i LG.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no v tom 540p to musi byt tiez dvojnasovne , kedze sa zobrazuju polsnimky za sebou ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Proč by to v 540p mělo být dvojnásobné? Nic se tam nepřepíná/nebliká, je tam zobrazen vždy celý snímek, takže to přeci musí jezdit i na 50Hz. Když to přeženu, tak kdyby ten panel měl 25Hz a do TV šlo 1080p@25fps v SBS (pro 540p), tak musí v pohodě jezdit. Teď se bavím o panelu, ne o frekvenci pro zpracování obrazu (CMR/MCI) apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    kamil : no ved musis zobrazit 2x tolko snimkov lebo davas napred jeden polsnimok , potom druhy .. iste na zobrazenie 25fps potrebujes 50hz ..cize 2x tolko ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Ale já jsem psal "p" a bavím se o panelu (obecně, ne LG), ne o elektronice. I pro @50i Ti podle mě bude stačit 50Hz panel se 100Hz elektronikou. 100Hz panel potřebuješ až na ten spec. režim LG 3D s 1080i.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    kamil : tomu co si napisal , vobec nerozumiem ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    kamil : tomu co si napisal , vobec nerozumiem ..
    Zkusím rozepsat, jak to myslím. Jen připomenu, že řešíme, zda je pro pasivní 3D potřeba 100Hz panel. Podle mě ne, podle Tebe ano. Teď neřešíme režim LG s 1080i. Standardní pasivní 3D zobrazuje najednou jeden snímek pro obě oči, nic nepřepíná, neměl by vznikal crosstalk a při FULL HD se zobrazuje v jedom snímku 540 řádků pro každé oko, takže 1/2 počet řádků z 1080.

    Pokud je zdroj progresivní, tak až do 50p není myslím co řešit, prostě to pojede 1:1 na 50Hz a stejně bude 1/2 řádků zahazovat. Pokud je zdroj prokládaný (půlsnímky), tak při FULL SBS, HALF SBS (L/R) nebo FP (Frame Package) díky tomu, že pasivní 3D zobrazí jen 540 řádek, tak jí vlastně stačí půlsnímek (který má těch 540 řádků) a v podstatě může zobrazovat pouze všechny tyto půlsnímky, akorát na rozdíl od 50p nebude nic zahazovat. Zajímavé je to u 50i při HALF Top/Bottom formátu (v rámci jednoho půlsnímku přijde pouze 270 řádků pro jedno oko). Tady může TV postupně překreslovat každým půsnímkem sudé a liché řádky. Opět nevidím, jakou by v tomhle měl nějakou výhodu 100Hz panel.

    Pokud vezmu specialitu LG s 1080i, tak tam už 100Hz panel potřeba je - při 50p ve FULL SBS (L/R), FULL T/B nebo FP TV 1/2 řádků zahazuje. Tím pádem při 100Hz panelu tu 1/2 zahazovat nebude, zdvojnásobí frekvenci a tu druhou polovinu také zobrazí v druhém, vloženém snímku a tím vznikne ten jejich 1080i.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 06-09-2012 v 20:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Zkusím rozepsat, jak to myslím. Jen připomenu, že řešíme, zda je pro pasivní 3D potřeba 100Hz panel. Podle mě ne, podle Tebe ano. Teď neřešíme režim LG s 1080i.
    no ale ja prave ja som hovoril o LG .. akurat to neni 1080i , ale 540p ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Pytkin: teď nechápu já, co není 1080i ale je 540p? A proč by na 540p měl být potřeba 100Hz panel, viz můj předchozí příspěvek?

    Pozn:Původní tvrzení tazatele bylo, že 3D potřebuje 100Hz panel a s LG to nemělo nic společného..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    kamil : no to LG zobrazovanie je 540p .. nie 1080i ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Sorry, stále nechápu. Pokud je 540p tak j čemu potřebuje 100Hz panel? Opět viz #739.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ja som nehovoril ze treba 100Hz panel .. ja som len hovoril , ze panel musi mat 2x frekvenciu ako video .. lebo za zobrazuje obraz na 2x .. parne riadky a neparne zvlast ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    A proč by TV při vstupu 50i/p měla mít 100Hz panel, viz #739 (prostřední odstavec), nechci to tady znovu rozepisovat.

    Přesunul jsem to bokem, ať neděláme chaos ve vlákně o LM6x0.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 07-09-2012 v 11:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no sak aby zobrazila vsetky riadky .. taky ojeb vymysleli hosi v LG ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pasivni vs aktivni 3D, co vy na to ?
    Od Ladys v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-03-2011, 14:09
  2. KOUPE NOVE LCD nutna rada
    Od Balesak v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 67
    Poslední příspěvek: 18-11-2010, 14:35
  3. střih videa - je nutná karta s 3D akcelerací?
    Od Pilot v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-09-2008, 12:53
  4. Je nutná karta s podporou HDCP u LCD TV Samsung LE40M87BD?
    Od xmikos v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-03-2008, 15:48