Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Skylink - Naladění "normálních" stanic

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    16

    Ahoj,

    mám Panasonic TX-P50GT30 (ma v sobe DVB-S) a koupil jsem ted kartu Skylink a modulem Irdeto Smit HD. Priznam se ze vubec nevim jak chytit ty "normalni" programy co jsou v nabidce skylinku. Tim normalni myslim jako ceskou televizi, ceske kanaly, normalni sportovni kanaly atd. Pokud zacnu ladit stanice pres menu v televizi, tak to najde mraky stanic ale zadnou z vyse uvedenych. Pokud se pokusim manualne pridat stanici dle udaju ktere jsou v letaku skylinku, treba pro CT1, tak to nic nenajde. Jako satelity mi to ukazuje Astra 23,5 a HotBird. Treba tam mam spatne zasunutou kartu skylinku, ale i kdyby tak by to snad melo ty programy ukazat. Je mozne ze je satelit spatne natoceny a neni dobry signal? Existuje nejaky postup jak overit kde je chyba? Zkusit co funguje a co ne? Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Jaké programy se ti naladily ? Nemusíš vypisovat všechny. Jen pár aby jsme se zorientovali z jaké jsou družice.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Nebo je porovnej dle přehledů z tohoto odkazu : http://www.parabola.cz/prehledy/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    16

    Díky, koukal jsem na to... je tam třeba RNF, Deluxe music, God channel, Kika, Viva Germany. To vypadá teda že to je z Astry 19,2. V nastavení sat tuneru v tv mi to ale ukazuje Astra 23,5. To jsem z toho jelen
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Takže pokud ti to naladilo RNF Plus, tak ten není ani na ASTRA 3 (23,5E), ani na HOTBIRDu, ale je na ASTRA 1 (19,2E), takže to bude chtít poladit anténu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    16

    Je potřeba ladit anténu? Já tam v menu tu astru 23.5 vidím, i spoustu jiných satelitů... Jde o to, že anténa je společná pro celý barák, tak bych se i divil že by nešla chyti astra 23,5 když je tam většina českých programů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Nemáš tam LNB typu monoblock? Pokud ano, zkontroluj si nastavení DiSEqC (přepni na pořadí A, B nebo 2, 3 apod. a po každém přepnutí se zkus proladit). Pokud ne, tak skutečně musíš pohnout s parabolou. Tohle není DVB-T, tady se hraje přesnost ve stupních. Dokonce i pouhé špatné dotažení (je potřeba dotahovat rovnoměrně z obou stran) Ti to může rozhodit.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 31-07-2012 v 18:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    16

    Jasně že anténa není třeba natočená ideálně, ale očekával bych že pokud vidím v menu satelity s kvalitou signálu XY tak je můžu zkusit naladit. Tohle mi ale tahá jen jeden satelit. No ale jsem začátečník.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Co vidíš v menu není podstatné, to Ti tam nahrál výrobce TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele sanchez13
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1,075

    tak sorry, nevsimol som si toto:
    Citace Původně odesláno od vladik_hk Zobrazit příspěvek
    Jde o to, že anténa je společná pro celý barák, tak bych se i divil že by nešla chyti astra 23,5 když je tam většina českých programů.
    pokial je antena spolocna, zajdi za niektorym susedom a zisti si aky satelit chyta (vobec to nemusi byt 23,5) antena moze byt nastavena na ineho poskytovatela na inej druzici....

    pokial je tam multi LNB, cize sa da prijimat viac satelitov, zisti si ako to ma ten sused nastavene, napr 19,2 moze byt LNB1 a 23,5 LNB2, ale tych moznosti je tam vela... Takze potrebujes zistit ako to treba nastavit...
    Naposledy upraveno uživatelem sanchez13: 31-07-2012 v 19:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Tak to jsem nevěděl, že se jedná o společnou anténu. Pak je to v nastavení, jak píše KamilZ a taky by nebylo od věci zeptat se sousedů, co na tu společnou anténu chytají.

    - - - - doplněno - - - -

    Citace Původně odesláno od vladik_hk Zobrazit příspěvek
    pokud vidím v menu satelity s kvalitou signálu XY tak je můžu zkusit naladit
    Tomu co ukazuje za družici televizor nemůžeš věřit, podstatné je, jaké kanály naladíš ... zkus to na některém z českých, hlavně zatím nechoď točit společnou anténou
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    1,500

    Citace Původně odesláno od geronimoh Zobrazit příspěvek
    hlavně zatím nechoď točit společnou anténou
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Citace Původně odesláno od geronimoh Zobrazit příspěvek
    hlavně zatím nechoď točit společnou anténou
    Jo, svatá pravda (on tam dopsal info o společné anténě v době, kdy jsem psal svůj příspěvek), to by nedopadlo dobře .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    16

    kluci nebojte, tak blbej zase nejsem, uz tak mam problemu dost
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Zkus ten DiSEqC.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2012, 22:06
  2. SMART TV 32" s přístupem na archivy CZ stanic
    Od genett v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 03-12-2011, 08:23
  3. Skylink - "záhadné" problémy
    Od roman12345 v sekci DVB-S
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 21-08-2009, 07:55
  4. Naladění stanic
    Od nikos v sekci DVB-T
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-06-2006, 19:46
  5. SW od AverMedia - naladeni stanic
    Od otoruzicka v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-04-2004, 15:20