Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Proč dva sloty V HUMAXU iCord?

JaroslavHraba (54)|31.7.2012 09:36
Zajímalo by mě, proč jsou v Humaxu iCoder dva sloty. V 1slotu mám kartu s modulem a mohu nahrát až 4 pořady a na páty se dívám. V druhém slotu nemám žádnou kartu. Mám jeden satelit. Ten druhý slot je pro další satelit? Děkuji.
KamilZ (10277)|31.7.2012 09:47
Ne, další slot není pro "další satelit" (co chápeš pod pojmem "satelit"?). Jsou přijímače i moduly, kde tohle nefunguje (nepodporují dual decrypt, ve vláknu o Technisatu je to dost probíráno). Dále tohle omezení může zavést i provider (pověstný a obávaný surflock, ale už je tuším zase vypnutý, nebo minimálně rozumně nastavený). Pak bys pro využití dvou tunerů potřeboval dvě karty a dva moduly. Další případ je, kdyby jsi chtěl přijímat nabídku od dvou různých poskytovatelů (třeba Skylink a freeSAT).
Dagy2 (3153)|31.7.2012 11:56
[QUOTE=JaroslavHraba;418865]V 1slotu mám kartu s modulem a mohu nahrát až 4 pořady a na páty se dívám... [/QUOTE]
v čase, keď som sa zaujímal o tento prijímač, vedel síce nahrávať 4 programy, ale všetky zakodovane.
Ako je to u teba? Sú všetky nahrávky prehrateľné bez dekodovacej karty - myslím tým pozeráš napr CT1, nahrávaš paralelne Nova, STV, HBO, Sport1. Potom vyberiem dekodovaciu kartu a skúsim prehrať nahrávku z Novy, STV atĎ. Všetko OK, alebo to nejde?

Pokiaľ trvá stav keď iCord bol uvedený na trh, po výmene za kartu ICE alebo PiSys, rýchlo zistíš načo ten druhý slot je dobrý. A mám pocit, že iCord s tým bude mať aj tak ťažký problém, pretože na rozdiel od TechniSatu, ktorý s týmto počítal od začiatku korejští soudruzi vsadili na marketing...
martinhamr (14)|31.7.2012 12:38
[QUOTE=Dagy2;418888]v čase, keď som sa zaujímal o tento prijímač, vedel síce nahrávať 4 programy, ale všetky zakodovane.
Ako je to u teba? Sú všetky nahrávky prehrateľné bez dekodovacej karty - myslím tým pozeráš napr CT1, nahrávaš paralelne Nova, STV, HBO, Sport1. Potom vyberiem dekodovaciu kartu a skúsim prehrať nahrávku z Novy, STV atĎ. Všetko OK, alebo to nejde?

Pokiaľ trvá stav keď iCord bol uvedený na trh, po výmene za kartu ICE alebo PiSys, rýchlo zistíš načo ten druhý slot je dobrý. A mám pocit, že iCord s tým bude mať aj tak ťažký problém, pretože na rozdiel od TechniSatu, ktorý s týmto počítal od začiatku korejští soudruzi vsadili na marketing...[/QUOTE]

A proč potřebuješ vyndavat dekodovací kartu ? Některé programy jsou zakodopvané,většinou jde o HD. Jinak SD se nekóduje.
JaroslavHraba (54)|31.7.2012 13:19
Takže bude lepší i do druhého slotu vložit další kartu s modulem - pro větší šanci dekódování více programů ? A tím by se mohlo omezit i to, že při přehrávání nahraného pořadu půjde video spustit a nebude zakódované, jak se mi někdy stává, když tam mám jen jednu kartu. Satelitem chápu ten kruh na okně. Využiji ten druhý slot, když v něm budu mít modul s kartou IRDETO, jako v prvním slotu ? Modul Euro. Vše od Skylink. Děkuji.
Dagy2 (3153)|31.7.2012 13:23
Chcem aby vytiahol dekodovaciu kartu, aby bolo na prvý pohľad jasné, že nahrávka na HDD je zakodovaná alebo nezakodovaná a nevznikla odpoveď práve tvojho typu - je absolútny nezmysel čo píšeš o kodovaní niektorých HD záznamov a nekodovaní SD záznamov.
ak si objavil že niektoré záznamy nie sú kodované v tvojom prijímači a iné sú je to len zhoda náhod ako si to zrovna nahrával a súčasne pozeral a nie že jedny sú HD a iné SD.

Pretože v zásade existujú dva typy viactunerových prijímačov:
1/ prijímače, ktoré nahrávajú zásadne dekódovane
tieto prijímače ukladajú záznam na HDD vždy v nekodovanom stave. Tzn., že záznam sa dá potom kedykoľvek prehrať (aj bez dekodovacej karty).

2/ prijímače, ktoré nahrávajú dekodovane ak je k dispozícii voľná karta, inak nahrajú kodovane
tieto prijímače ukladajú záznam podľa toho, či v čase záznamu je k dispozícii "voľná" dekodovacia karta. Ak teda súčasne beží druhý tuner "na pozeranie" záznam je kodovaný a pre jeho prehratie sa musí použiť opäť dekodovacia karta.
To by ani tak nevadilo, problém je - viď vedľajšie vlákno presne s týmto dotazom k prístorju Topfield 7700 - že kľúče ktoré u CRW sa menili raz do mesiaca umožňovali dodatočné dekodovanie nahrávky. A tak sa stalo, že zakodovaná zostala 1 zo 100 nahrávok.
Zmenou na kodovanie PiSys sa kľúče menia často, tzn. že po nahratí už druhý deň takúto nahrávku prehrať nemožno - karta má iné kľúče než boli platné v čase nahrávky.

Potom je ďalšou otázkou zdieľanie karty v prijímači, resp. správny handling dvoch kariet.
Je ale málo prijímačov, ktoré vedia v CI-slote zdieľať jednu kartu aspoň pre rovnaký TP. A myslím, že na trhu nie je prijímač, ktorý by vedel zdieľať jednu kartu v CI-slote pre rôzne TP.

--------------------
Edit:
medzitým len "tazatel" potvrdil moju domnienku.
A tak doplním - vložiť druhú kartu, nie je len záležitosť kúpy karty a modulu. Ale prijímač to musí vedieť!
Či iCord zvládne obslúžiť dve karty s identickými zápismi - no bol by som dosť pesimista.... Keďže výrobca vyriešil paralelné nahrávanie "ojebom" s kodovanou nahrávkou, neriešil pravdepodobne tento na prvý pohľad malý problém. A že to problém je viď viacero vlákien okolo -> napr. Panasonic to nevie vôbec. TechniSat kde to u modelov HDS2 funguje na 100% s kartami CRW aj ICE má momentálne problém u modelu ISIO s CI-modulmi, ktoré sú na trhu. Moduly musia správne komunikovať s prijímačom aby sa medzi sebou nehádali. Zdá sa, že konečným a konečne úspešným riešením sú nové moduly od TechniSatu.
Humax toto však nikdy myslím neriešil. bohužiaľ, čo nahráš paralelne s pozeraním iného programu už väčšinou neprehráš.
JaroslavHraba (54)|31.7.2012 13:28
Nepotřebuji ji vyndávat jenom se ptám na co je ten druhý slot. Jestli je dobré do něj dát také modul s kartou HD ( IR ).
JaroslavHraba (54)|31.7.2012 13:40
Nahrával jsem včera film na Prima Fem. - kdy jsem spal a dnes ráno jsem toto video nepřehrál.Napsalo mi to toto. E30-4 Sledování tohoto kanálu není momentálně možné. Mám Humax 2) -. jak píšete.

Takže bude lepší i do druhého slotu vložit další kartu s modulem - pro větší šanci dekódování více programů ? A tím by se mohlo omezit i to, že při přehrávání nahraného pořadu půjde video spustit a nebude zakódované, jak se mi někdy stává, když tam mám jen jednu kartu. Z jednoho slotu by se mohl pak program nahrát a z druhého slotu bych mohl sledovat jiný pořad, ne ?

- - - - doplněno - - - -

Zkusím to.
Dagy2 (3153)|31.7.2012 14:14
Všetko bolo napísané v dlhom príspevku.
Chcel som aby si vybral kartu, aby bolo jasné že nahrávky sú kodované - toto sa ale potvrdilo hned včera:

[QUOTE=JaroslavHraba;418903]Nahrával jsem včera film na Prima Fem. - kdy jsem spal a dnes ráno jsem toto video nepřehrál.Napsalo mi to toto. E30-4 Sledování tohoto kanálu není momentálně možné. Mám Humax 2) -. jak píšete.[/QUOTE]

Medzitým sa zmenili kľúče a nahrávka je už neprehrateľná


[QUOTE=JaroslavHraba;418903] Takže bude lepší i do druhého slotu vložit další kartu s modulem - pro větší šanci dekódování více programů ? A tím by se mohlo omezit i to, že při přehrávání nahraného pořadu půjde video spustit a nebude zakódované, jak se mi někdy stává, když tam mám jen jednu kartu. Z jednoho slotu by se mohl pak program nahrát a z druhého slotu bych mohl sledovat jiný pořad, ne ?

- - - - doplněno - - - -

Zkusím to.[/QUOTE]

no to práve u iCordu nie je také isté. Ak je možnosť si požičať druhý modul a druhú kartu tak to skus.
ak by si kartu a slot musel kupovať tak je to dosť drahá skúška.
zásadne doporučujem dva identické moduly.
Kartu je potom možné objednať ako NEXT - je na to vymyslená.
geronimoh (2327)|31.7.2012 15:06
[QUOTE=Dagy2;418898]Je ale málo prijímačov, ktoré vedia v CI-slote zdieľať jednu kartu aspoň pre rovnaký TP. A myslím, že na trhu nie je prijímač, ktorý by vedel zdieľať jednu kartu v CI-slote pre rôzne TP.[/QUOTE]

Nevím, jestli jsem to pochopil správně, ale Vantage HD8000S sdílí jednu kartu pro různé TP bez problémů a nahrávky jsou vždy již v nekódovaném stavu. Kartu mám mám ale ve vestavěné uničtěčce, ne v CA Modulu.
KamilZ (10277)|31.7.2012 15:25
Tohle umí prakticky cokoli s Enigma2, UNI čtečkou a ICE kartou (a nejedná se o nic ilegálního). S PI-Sys v UNI nebo certifikovaném CI+ modulu už to není pravidlo.
Dagy2 (3153)|31.7.2012 21:35
[QUOTE=geronimoh;418934]Nevím, jestli jsem to pochopil správně, ale Vantage HD8000S sdílí jednu kartu pro různé TP bez problémů a nahrávky jsou vždy již v nekódovaném stavu. Kartu mám mám ale ve vestavěné uničtěčce, ne v CA Modulu.[/QUOTE]

1/ geronimoh tak ako píšeš - v internej čítačke to funguje za predpokladu, že to soft či už ofiko alebo neofiko zvládá. U tvojho V8000 to neofiko sw zvládá.
Netuším či pre Humax iCord niekto vymyslel neofiko sw ktorý by zdieľal kartu pre oba tunery. ofiko výrobca to nahradil kodovanou nahrávkou. Rovnako ako v Topfielde.

2/ V CI-module to myslím nejde u žiadneho prijímača

3/ obslúžiť dve karty s rovnakými zápismi väčšina prijímačov nezvláda. Zrejme preto, lebo s tým žiaden programátor neuvažoval a moduly sa potom hádajú. U TechniSatu je pridelená v sw pevná hierarchia ktorý tuner pristupuje s akými prioritami na ktorý CI-modul, preto to funguje.

Veľmi som iCord niekedy chcel ale myslím, že nakoniec humax nedotiahol celkom ani strih nahrávok ako sľubovali v počiatočných parametroch.
JaroslavHraba (54)|2.8.2012 06:23
Děkuji všem.

- - - - doplněno - - - -

Koupil jsem stejný modul i další kartu a už to funguje správně. Děkuji.
JaroslavHraba (54)|2.8.2012 06:27
Všchno OK. Děkuji.