Posunutí zvuku při spojování dvou videí se stejnou kompresí
Zdravím, jsem v tomhle noob, ale už se mi s tím další půlden hrát nechce, tak se radši zeptám :).
Vyráběl jsem z filmu na 2cd film na 1cd. Obě části jsem překódoval na nižší bitrate (audio i video, obě cd naprosto stejně), takže mám dvě 350megové avi, které jsou identickou "zmenšeninou" půvoudních souborů.
Ale ouha, když jsem tyto dvě videa chtěl ve VirtualDubu spojit do jednoho, tak se uprostřed v tom "švu" zvuk asi o 2s posunul. Zkoušel jsem s tím různé čachry, ale výsledek je vždycky takový, že ve druhé půlce filmu je zvuk zhruba ty 2s před obrazem.
Napadá vás, jak tohle vyřešit?
Díky moc
Vyráběl jsem z filmu na 2cd film na 1cd. Obě části jsem překódoval na nižší bitrate (audio i video, obě cd naprosto stejně), takže mám dvě 350megové avi, které jsou identickou "zmenšeninou" půvoudních souborů.
Ale ouha, když jsem tyto dvě videa chtěl ve VirtualDubu spojit do jednoho, tak se uprostřed v tom "švu" zvuk asi o 2s posunul. Zkoušel jsem s tím různé čachry, ale výsledek je vždycky takový, že ve druhé půlce filmu je zvuk zhruba ty 2s před obrazem.
Napadá vás, jak tohle vyřešit?
Díky moc
Samostatně jsou právě úplně v pořádku. Jsem si říkal, že se radši zeptám jestli to nespravím nějakým nastavením, než abych se to snažil utrefit, což nikdy nebude přesné :/
V jakym formátu je ten zvuk? Pokud to je MP3 máš vyhráno, pokud jinej, taky by se to asi pořešilo. Každopádně bych postupoval takhle:
1) Demuxnout zvuk z obou videí a spojit dohromady.
2) Ve VDM načíst oba segmenty před rekompresí, zkomprimovat na 700MB - zvuk.
3) Spojit video a zvuk a musí to sedět.
1) Demuxnout zvuk z obou videí a spojit dohromady.
2) Ve VDM načíst oba segmenty před rekompresí, zkomprimovat na 700MB - zvuk.
3) Spojit video a zvuk a musí to sedět.