Z740 Zoom Digital Camera
Konečně jsem si koupila foťák.
Po několikadenních útrapách jsem přišla na to, jak dostat fotky do PC.
Ale po připojení se mi nejdříve foťák hlásil mezi skenery a fotoaparáty a současně se mi objevila hláška, že skener neni připojen atd. Tak jsem nainstalovala přiloženej soft a teď se foťák tváří jako místní disk (:J) Chtěla bych vědět jestlil to tak má být?
Dál bych ráda věděla jakej soft používáte na editaci fotek.
Děkuji předem za vaše reakce, kritiku ...
Po několikadenních útrapách jsem přišla na to, jak dostat fotky do PC.
Ale po připojení se mi nejdříve foťák hlásil mezi skenery a fotoaparáty a současně se mi objevila hláška, že skener neni připojen atd. Tak jsem nainstalovala přiloženej soft a teď se foťák tváří jako místní disk (:J) Chtěla bych vědět jestlil to tak má být?
Dál bych ráda věděla jakej soft používáte na editaci fotek.
Děkuji předem za vaše reakce, kritiku ...
1. ano,mas to dobre :-D
2. a) nic, nechavam to surove, pre web/mail pouzivam prave tlacitko mysi a resize :-D
b) ak treba, hocico, hlavne Microsoft Office Picture Manager :-D
2. a) nic, nechavam to surove, pre web/mail pouzivam prave tlacitko mysi a resize :-D
b) ak treba, hocico, hlavne Microsoft Office Picture Manager :-D
mno je to normalni, me se fotak tvari usb mass storage, tzn stejne jako treba usb disk, nevim jak je na tom kodak s tim podivnym easyshare standardem, me to slo bez instalace cehokoli, funguje to takhle jak u minolty tak u canonu, jinak na editaci klasicky paintshop nebo photoshop, na davkovy resizovani, rekomprese ACDsee, na rychloupravy je docela dobry mrkvosofti pictureIT
Aj Olympus sa tvari ako Mass Storage Device (a netreba nic instalovat).
Na upravu sa mi osvedcuje Zoner Photo Studio 7, hoci ani ZME 6 nebol zly. Pravda, netvrdim, ze Photoshop nezvladne viac, ale naucit sa robit s Photoshopom je o dost tazsie, ZPS7 je pre zaciatok vhodny (ma dobre katalogizacne a publikacne funkcie). :-)
Na upravu sa mi osvedcuje Zoner Photo Studio 7, hoci ani ZME 6 nebol zly. Pravda, netvrdim, ze Photoshop nezvladne viac, ale naucit sa robit s Photoshopom je o dost tazsie, ZPS7 je pre zaciatok vhodny (ma dobre katalogizacne a publikacne funkcie). :-)
mno co sem tak zbezne cet tak easyshare kodaky mass storage nepodporujou, tzn. je nutna instalace softu, hlavni nevyhoda je v tom ze nektery prenosny playery (jako treba iriver h-340) ma schopnost pretahnout fotky z pametovy karty na svuj disk bez nutnosti pripojeni k PC, takze jedina moznost jak tahat data z kodaku do pc pres mass storage device je nejaka kompatibilni ctecka karet...
mirekv
Když na to přijdu sama mam z toho větší radost. :-D
StayMan by €RikŁ€
taky si myslim, že bude lepší nechávat to tak jak to je (kinofilm taky nikdo nedobarvuje)
Zoner ... 7 se mi nepovedlo najít. Zatím jsem moc ani nepátrala.
Takhle to vypadá.
Když na to přijdu sama mam z toho větší radost. :-D
StayMan by €RikŁ€
taky si myslim, že bude lepší nechávat to tak jak to je (kinofilm taky nikdo nedobarvuje)
Zoner ... 7 se mi nepovedlo najít. Zatím jsem moc ani nepátrala.
Takhle to vypadá.
Mam taky Kodaka a staci nainstalovat ovladace s toho prilozeneho cd. Soft Kodak EasyShare na zpracovani a organizaci fotek insatlovat nemusis. Jsou daleko lepsi a jednodusi. A hlavne v cestine. Doporucuji Zoner Photo Studio 7. Fotky se daji stahovat do PC primo v programu. Zoner trial si stahni odtud http://www.zoner.com/binary/zps7_cz_trial.exe a medicinku Ti poslu na Mail jestli chces. :BB:
[quote=denisa]kinofilm taky nikdo nedobarvuje
[/quote]
ale jo, dobytkove ve fotolabech nakalibrujou masinu podle prvniho negativu a jedou celou serii na jedno nastaveni, takze barevna vernost jde do hajzlu, btw nedobarvovanej film (nadech) na celuloidu v poslednich padesati letech prakticky neexistuje
[/quote]
ale jo, dobytkove ve fotolabech nakalibrujou masinu podle prvniho negativu a jedou celou serii na jedno nastaveni, takze barevna vernost jde do hajzlu, btw nedobarvovanej film (nadech) na celuloidu v poslednich padesati letech prakticky neexistuje
total commander na kopírování fotek z foťáku na HDD, ACD SEE 5 na prohlížení a jednodušší editaci, photoshop na větší zásahy a EasyThumbnails na dávkový resize :-)
fotim na Sony DSC-P51 a přiloženej soft nepoužívám :-k
fotim na Sony DSC-P51 a přiloženej soft nepoužívám :-k
denisa
Cena bez DPH: 10495.0 Kč!!! tak ty prachy bych jim za nej nedal!
tady je myslim s bezkonkurencni cenou. Cena bez DPH: 6179,- Kč
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
fotky neupravuju, sem na to linej. TC na hadr a palim to jako data.
Cena bez DPH: 10495.0 Kč!!! tak ty prachy bych jim za nej nedal!
tady je myslim s bezkonkurencni cenou. Cena bez DPH: 6179,- Kč
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
fotky neupravuju, sem na to linej. TC na hadr a palim to jako data.
Lupen
Taky ten dodanej soft odinstaluju a necham tam jen ty ovladače. Je šikovný ho mít jako disk. Mazání a kopírování je takhle daleko snazší. Medicínku už mám, takže pohodička. Díky. :-)-
clee
S tím fotolabem si to lidi (asi stejně jako já) ani neuvědomujou. Přece jenom jim jde hlavně o prachy, což jim snad ani nemůže mít nikdo za zlé.
DoomHammer
Ty programy už jen podle názvu asi nebudou v CZ. Malinko umim s corelem9, ale na fotky to bude asi zbytečný luxus. Pak by mě stejně lákalo nechat si originál v záloze. Praxe ukáže.
StayMan by €RikŁ€
Ten chechták na konci mi tak zmát, že nevim co si o tom myslet. Jee zoner dobrý nebo ne?
Muj první dojem je, že je to placenej irfanview.
wencaS
Taky bych tolik nedala. Stál mi 8490,- a k tomu DVD Kráčející skála prý zdarma. :-E
Taky ten dodanej soft odinstaluju a necham tam jen ty ovladače. Je šikovný ho mít jako disk. Mazání a kopírování je takhle daleko snazší. Medicínku už mám, takže pohodička. Díky. :-)-
clee
S tím fotolabem si to lidi (asi stejně jako já) ani neuvědomujou. Přece jenom jim jde hlavně o prachy, což jim snad ani nemůže mít nikdo za zlé.
DoomHammer
Ty programy už jen podle názvu asi nebudou v CZ. Malinko umim s corelem9, ale na fotky to bude asi zbytečný luxus. Pak by mě stejně lákalo nechat si originál v záloze. Praxe ukáže.
StayMan by €RikŁ€
Ten chechták na konci mi tak zmát, že nevim co si o tom myslet. Jee zoner dobrý nebo ne?
Muj první dojem je, že je to placenej irfanview.
wencaS
Taky bych tolik nedala. Stál mi 8490,- a k tomu DVD Kráčející skála prý zdarma. :-E
Dnes jsem dokoupila SD 128MB 432,-Kč. http://www.mh.cz/index.php?page=cendigi
AleK
Tam co jsem koupila SD kartu mají za velice zajímavou cenu DVD-RW LG GSA-4163 černá 1.582,00. Teď to ale musí počkat.
Tak vám všem děkuji za reakce.
Kritika se neobjevila prakticky žádná, tak jsem asi koupila dobře. :BB:
AleK
Tam co jsem koupila SD kartu mají za velice zajímavou cenu DVD-RW LG GSA-4163 černá 1.582,00. Teď to ale musí počkat.
Tak vám všem děkuji za reakce.
Kritika se neobjevila prakticky žádná, tak jsem asi koupila dobře. :BB:
mno chybi manualni ostreni a manualni vyvazeni bily, me to treba vadilo, ale kdo foti jen na automat tak to ani nepostrehne
[quote=clee]mno chybi manualni ostreni a manualni vyvazeni bily, me to treba vadilo, ale kdo foti jen na automat tak to ani nepostrehne[/quote]
...tak na to manuální ostření mám Panasonic DMC-FZ10.
Na jakou koliv úpravu fotek používám Photoshop 7
...tak na to manuální ostření mám Panasonic DMC-FZ10.
Na jakou koliv úpravu fotek používám Photoshop 7
[quote=denisa]mají za velice zajímavou cenu DVD-RW LG GSA-4163 černá 1.582,00. Teď to ale musí počkat.[/quote]
Tak to radsej pockaj, naozaj, na model LG-4165, pretoze ma LightScribe co sa ti bude urcite pacit !!! Dnes som videl take media, nie je to ani drahe a urcite lepsie ako lepiť, alebo potisk bublegumjatkou :-k :-E alebo pockaj tak 1/2 roka, vypalky budu stat tak 500,-Kč (lebo uz budu HD) a budu mat uz ten LightScribe farebny !!! 9-)
PS: ozaj, a Vašík je kto? :-?
Tak to radsej pockaj, naozaj, na model LG-4165, pretoze ma LightScribe co sa ti bude urcite pacit !!! Dnes som videl take media, nie je to ani drahe a urcite lepsie ako lepiť, alebo potisk bublegumjatkou :-k :-E alebo pockaj tak 1/2 roka, vypalky budu stat tak 500,-Kč (lebo uz budu HD) a budu mat uz ten LightScribe farebny !!! 9-)
PS: ozaj, a Vašík je kto? :-?
[quote=StayMan by €RikŁ€]PS: ozaj, a Vašík je kto? :-?[/quote]
Mám přeci děti (1996). Veronika tě nezaráží? :-E
LightScribe? O tom si tu už psal. Viděla jsem kdesi (asi cdr.cz) jak to vypadá, ale zdalipak to nemusí krmit zvlášť upraveným obrázkem? A za kolik jsou media? Zůstanu u fixky. Když to budu chtít mít hezčí, koupím si víc barev. :-E Kolečko je buďto v krabičce, nebo v mechanice. Já si je nehodlám vystavovat.
clee
Na manuální ostření jsem slepá. Teda, ne že bych špatně viděla, ale asi nemám pro to cit. U zenita jsem jezdila sem tam a nakonec to bylo rozmázlý. (v případě že nešla použít clona) Bílá je tam nějak přednastavená, a to mi určitě bude stačit. U kamery jsem to ruční vyvážení taky nikdy nepoužila. Takže ty fce mi určitě chybět nebudou.
Mám přeci děti (1996). Veronika tě nezaráží? :-E
LightScribe? O tom si tu už psal. Viděla jsem kdesi (asi cdr.cz) jak to vypadá, ale zdalipak to nemusí krmit zvlášť upraveným obrázkem? A za kolik jsou media? Zůstanu u fixky. Když to budu chtít mít hezčí, koupím si víc barev. :-E Kolečko je buďto v krabičce, nebo v mechanice. Já si je nehodlám vystavovat.
clee
Na manuální ostření jsem slepá. Teda, ne že bych špatně viděla, ale asi nemám pro to cit. U zenita jsem jezdila sem tam a nakonec to bylo rozmázlý. (v případě že nešla použít clona) Bílá je tam nějak přednastavená, a to mi určitě bude stačit. U kamery jsem to ruční vyvážení taky nikdy nepoužila. Takže ty fce mi určitě chybět nebudou.